Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Не тоа,функцијата на секоде ридче повисоко од 200 метри.

Е па добро, штом така велиш, ама јас не споменав крст по ридо‘и, туку за крстот како украс околу вратот, нели...

Е па добро, штом така велиш, ама јас не споменав крст по ридо‘и, туку за крстот како украс околу вратот, нели...

Нити имаш одговор нити знаеш што да кажеш.
Продолжи си со твоите пагански обичаи и крстови околу врат кои те штитат од зло.
Добра ноќ.

Продолжи си со твоите пагански обичаи и крстови околу врат кои те штитат од зло.
Добра ноќ.

А ти кутриот мислиш дека даде одговор со тоа што кажа, дека звучниците ве повикувале на молитва:facepalm:

Крстот, фино профилиран, прикачен на златно ланче, се поставува околу вратот, за украс
a ova
images

--- надополнето: 25 август 2013 во 21:38 ---
дека звучниците ве повикувале на молитва:facepalm:

Tebe sigurno ti preci toa

kajgana1,

постот го напишав на мајтап, оти гледам дека на другар Ти не му се бендиса мојот претходен одговор.
„А ова„ на фотката е крстот на Водно, што е прилично тежок за носење околу вратот, како украс, нели...
--- надополнето: 25 август 2013 во 22:07 ---
Добра ноќ.

Добра ноќ...

kajgana1,

постот го напишав на мајтап, оти гледам дека на другар Ти не му се бендиса мојот претходен одговор.
„А ова„ на фотката е крстот на Водно,...што е прилично тежок за носење околу вратот, како украс,
--- надополнето: 25 август 2013 во 22:07 ---

...
))))))));Dobro znam deka e krstot na vodno , , koja e celta na taa gradba? te biva za humor.(y)

Па кој рече дека јас го оправдувам градењето на тој крст?

Јас не оправдувам што државата го прави тој крст.
А христијанските верници нека соберат пари и нека прават што сакаат.

А секуларна држава?
А религија одвоена од држава?
или слабо англискиов :)

А џамијата Мерко што ја изгради со пари од општината ? Кога велеше „Алах дека му дал дозвола за градба“. И тие пари се државни, но тогаш не ти сметаше...

А џамијата Мерко што ја изгради со пари од општината ? Кога велеше „Алах дека му дал дозвола за градба“. И тие пари се државни, но тогаш не ти сметаше...

Ако ја изградил со државни пари секако дека ми смета.
Муслиманите во Македонија си прават џамии и се останато со свои пари.

Ако ја изградил со државни пари секако дека ми смета.
Муслиманите во Македонија си прават џамии и се останато со свои пари.

И до каков заклучок не води тоа ? Дека ни на вас Муслманите не ви пократка сметката од онаа на Рисјаните, иако пробувате да ја прикажете така.

Многу лесно се местиш на волеј.
Алах живее во Струга и е во гласачкиот список. Жена му, не е, бидејќи е 9 годишна.

Која поточно Змејко ? Дванаесет биле. Ако деветгодишната не била, мора за овие другиве место да имало.

Читај го Омер ага овде, мене ако не ми веруваш : http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-за-Исламот-iii.66309/#post-5653348

Бидејќи многу често уназад тема на разговор беше правата на немислиманите во шеријатската држава, и како тоа ќе биле истребени сите немуслимани ако дошол шеријатот, многу често се поставуваа прашања зашто тоа и тоа се направило во КСА, па дали било болље да се живее таму или во западна европа и сл, и на одговорите често беше одговарано дека муслиманите на форумот си одговарале како им одговарало само со цел да го одбранат шеријатот.
Книгата е кратка, за 1-2 часа се чита, па кој сака, бујрун.
http://books.google.mk/books?id=t3s...g=PA3#v=onepage&q=историја на исламот&f=false

@Ipsissimus @Donald Sikert , као најактивни членови на овој подфорум, ако толку ве интересира шеријатот ви препорачувам да го читнете нешто, се разбира ако поставувате прашања на овој дел за да разберете-научите нешто за исламот, ако сте тука само да навредувате и провоцирате.... продолжете :)

Ipsissimus Donald Sikert , као најактивни членови на овој подфорум, ако толку ве интересира шеријатот ви препорачувам да го читнете нешто, се разбира ако поставувате прашања на овој дел за да разберете-научите нешто за исламот, ако сте тука само да навредувате и провоцирате.... продолжете :)
Ако вие се провоцирате кога некој поставува прашање кое не ви одговара, тогаш тоа не е мој проблем.
За да знае некој дека шеријатот ги прекршува основните човекови права и слободи, промовира едноумие и забранува поинаков начин на живот освен исламскиот, е и повеќе од јасно.
Зарем е потребна книга за да дознаат дека шеријатски систем е спремен да егзекутира луѓе поради поинаков морал од исламскиот? Зарем е потребна книга за да знам дека шеријатот не дозволува слобода на изразување, мисла и говор?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom