Синуси

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Шо пари се тоа ламбите некој да не знае?
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 19:03 ---
Шо пари се тоа ламбите некој да не знае?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Jas imav 4 godini hronicen sinusitis i gi probav site raboti: more, inhalaci so cajoj i trevki, kapki , antibiotici, toplenje i site tie sranja......imav ogromni bolki okolu ocite i na celoto nemozev ni da gledam i mi teceja solzi!
EDINSTVENO LEK ZA SITE SO IMATE HRONICNI SINUSI E EDEN KOREN KOJ SE VIKA ,,REN'' I SE PRODAVA NA SITE PAZARI ZA ZELENCUK I E OKOLU 300 DEN/KG.........TOA E KOREN I E BEL I IMA CUDEN MIRIS NA ZEMJA I SE ZEMA I OD NEGO SE SECI EDNO PARCE I SE RENDA SO RENDE NA NAJSITNO I SE KLAVA VO EDNA CASA ILI FILDZAN ODPRILIKA DA IMA DO POLA I POTOA SE MIRISA OKOLU 20-30 MINUTI.(NEMOJTE DA GO MIRISATE MNOGU OD BLISKU I SILNO NAEDNAS ZASTO IMA MNOGU JAK MIRIS) OVAJ KOREN E EDINSTVEN LEK KOJ GO OTKORNUVA CEL GNOJ I SLAJM VO NOSOT , CELOTO I NA SITE SINUSI NA GLAVATA......I AKO SAKATE TRAJNO LECENJE TREBA DA GO MIRISATE OKOLU 10 DENA PO 2-3 PATI NA DEN I SE NADEVAM KE NEMA DA IMATE NIKOGAS PROBLEM POJKE SO SINUSI VO ZIVOTO.....A VO NEKOJA SLUCAJNOST AKO VI SE POJAVAT PAK OVAJ LEK MENE MI ZAMENVASE TERAPIJA ZA SINUSI OD DVE NEDELI ANTIBIOTIK ZA DVA DENA(KOGA SKROZ KE ME FATEJA SO GNOJ I SLAJM SAMO DVA DENA PO 2-3 PATI MIRISAV I OZDRAVAV I SE CISTEV KAKO DA SUM NEMAL NIKOGAS SINUSI) POZDRAV I SO SREKJA NA SITE I VREDI DA SE PROBA!!!
Aj edno prasanje, jas pocnav ova da go praktikuvam nekako dur mirisam osekjam kako deluva no praznenjeto na sinusite mi se slucuva nekoi 15 minuti od koga ke prestanam da go mirisam, vaka bese i kaj tebe ili?

Член од
26 ноември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
12
Плавото и црвеното се оксиморон. Млеко ќе укинеш комплетно и сите други млечни производи вклучувајќи павлаки и сирења. Слатко со бел шеќер укини исто така и на ваква диета ќе бидеш најмалку 4 месеци за да ти престане стварање слуз во организмот.
Ај ако може да ми кажеш зошто млекото штети? Односно која состојка од млекото штети, дали лактозата, млечните протеини или...?
Ова ме загрижи пошто сум зависен од млеко а имам проблеми со синусиве :eek:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ај ако може да ми кажеш зошто млекото штети? Односно која состојка од млекото штети, дали лактозата, млечните протеини или...?
Ова ме загрижи пошто сум зависен од млеко а имам проблеми со синусиве :eek:
Провери пп :)

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
sum slusnal za nekoj covek dosta poznat vo tetovo ili tetovsko selo nekoe...ako nekoj poveke znae informacii neka spodeli... so odredeni prirodni trevki....sto li ti znam staval na nosot malce vreme i valjda oti se mnogu jaki pravele reakcija i se sto imalo gnoj krv...i slicno vednas izleguvalo...i potoa si nemale problemi so sinusite...inaku mene ne me bolat samo celo vreme mi e zatnat nosot

Член од
27 декември 2007
Мислења
13
Поени од реакции
7
Мислам дека Gelomytrol forte e најдобар лек за синуси кој до сега сум го користел, ги има во аптеките на Зегин 360 денари се, ако некој има проблеми навистина тогаш ова е правиот лек. (y)

Член од
21 февруари 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
Da prasam samo dali nekoj znae koj, kade i dali se pravi cistenje na sinusite so tecnost od divi krastavicki i dali voopsto ima nekoj sto go prakticira toj recept vo Makedonija, posto na vremeto se sekjavam deka mojot tatko imase hronicen problem so sinusite, so operacija na istite i nisto.. se dodeka ne otide na Kosovo vo okolinata na Pec mislam deka bese i so vbrizguvanje na tecnost od divi krastavicki prosledena i masovno istekuvanje na sekret i gnoj pa posle toa nemase povekje problem so sinusite... ali toa bese odamana pred 30 i povekje godini.. Inace i jas isto imam hronicen problem so sinusite, lamba pomaga mnogu malku, moreto da ali znae i da napravi i komlikacii , vospalenie, pomaga malku kapki od sol, zalfija i kantarion a isto taka i kapki od srebrena voda, Antibiotici da ali posle nekolku dena pak se vrakja sostojbata na staro. Poz.

K

Kiko

Гостин
Потребна ми е препорака за добар доктор за синуси. Многу долго време страдам. Посебно кога е променливо времево како деновиве постојано ми се потечени. Ова сериозно ми влиае на квалитетот наживот. Последен пат пред 2 години кога направив испитување немав бактерии. сега при секој дожд имам поматено гледање, напнатост во пределот на очите и тежина во главата. Поретко имам јако главоболки како порано. Инхалации помагаат само мемнтално. Имам чајниче и тоа е моментално. Ламба нема пробано ама обавезно денобвиве ќе купам. Ама ми треба очајно добар специјалист.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.447
Потребна ми е препорака за добар доктор за синуси. Многу долго време страдам. Посебно кога е променливо времево како деновиве постојано ми се потечени. Ова сериозно ми влиае на квалитетот наживот. Последен пат пред 2 години кога направив испитување немав бактерии. сега при секој дожд имам поматено гледање, напнатост во пределот на очите и тежина во главата. Поретко имам јако главоболки како порано. Инхалации помагаат само мемнтално. Имам чајниче и тоа е моментално. Ламба нема пробано ама обавезно денобвиве ќе купам. Ама ми треба очајно добар специјалист.
Сум поминал доста специјалисти и генерално кажано за синуси лек нема ,има само ублажуње на воспаленоста. Најдобар е лек е што повеќе топлина , а што помалку ладно, ветар, ладна вода(студено пиво многу ја влошува работата).

ќе ти кажам краткотраен лек-ефект кој гарантирано помага-остави кола на сонце, и влези внатре и седи без отворање на прозор колку што можиш повеќе. ќе се потиш како во сауна, но после една ``терапија`` ќе се осеќаш како препороден.

Колку пати вака ќе направиш, толку подобро ќе се осеќаш. Но кога ќе стигнат студените денови, повторно маката ќе ти се врати

Kajgana Shop

На врв Bottom