Vi napisav pogore koe e vistinskoto care.....so morska voda si zdrav duri ja smrkas ili inhaliras i tolku ko ke prekinis so prviot veter pak ti se razboluvaat!!Samo morska voda nista drugo ne pomaze
Aj edno prasanje, jas pocnav ova da go praktikuvam nekako dur mirisam osekjam kako deluva no praznenjeto na sinusite mi se slucuva nekoi 15 minuti od koga ke prestanam da go mirisam, vaka bese i kaj tebe ili?Jas imav 4 godini hronicen sinusitis i gi probav site raboti: more, inhalaci so cajoj i trevki, kapki , antibiotici, toplenje i site tie sranja......imav ogromni bolki okolu ocite i na celoto nemozev ni da gledam i mi teceja solzi!
EDINSTVENO LEK ZA SITE SO IMATE HRONICNI SINUSI E EDEN KOREN KOJ SE VIKA ,,REN'' I SE PRODAVA NA SITE PAZARI ZA ZELENCUK I E OKOLU 300 DEN/KG.........TOA E KOREN I E BEL I IMA CUDEN MIRIS NA ZEMJA I SE ZEMA I OD NEGO SE SECI EDNO PARCE I SE RENDA SO RENDE NA NAJSITNO I SE KLAVA VO EDNA CASA ILI FILDZAN ODPRILIKA DA IMA DO POLA I POTOA SE MIRISA OKOLU 20-30 MINUTI.(NEMOJTE DA GO MIRISATE MNOGU OD BLISKU I SILNO NAEDNAS ZASTO IMA MNOGU JAK MIRIS) OVAJ KOREN E EDINSTVEN LEK KOJ GO OTKORNUVA CEL GNOJ I SLAJM VO NOSOT , CELOTO I NA SITE SINUSI NA GLAVATA......I AKO SAKATE TRAJNO LECENJE TREBA DA GO MIRISATE OKOLU 10 DENA PO 2-3 PATI NA DEN I SE NADEVAM KE NEMA DA IMATE NIKOGAS PROBLEM POJKE SO SINUSI VO ZIVOTO.....A VO NEKOJA SLUCAJNOST AKO VI SE POJAVAT PAK OVAJ LEK MENE MI ZAMENVASE TERAPIJA ZA SINUSI OD DVE NEDELI ANTIBIOTIK ZA DVA DENA(KOGA SKROZ KE ME FATEJA SO GNOJ I SLAJM SAMO DVA DENA PO 2-3 PATI MIRISAV I OZDRAVAV I SE CISTEV KAKO DA SUM NEMAL NIKOGAS SINUSI) POZDRAV I SO SREKJA NA SITE I VREDI DA SE PROBA!!!
Ај ако може да ми кажеш зошто млекото штети? Односно која состојка од млекото штети, дали лактозата, млечните протеини или...?Плавото и црвеното се оксиморон. Млеко ќе укинеш комплетно и сите други млечни производи вклучувајќи павлаки и сирења. Слатко со бел шеќер укини исто така и на ваква диета ќе бидеш најмалку 4 месеци за да ти престане стварање слуз во организмот.
Провери ппАј ако може да ми кажеш зошто млекото штети? Односно која состојка од млекото штети, дали лактозата, млечните протеини или...?
Ова ме загрижи пошто сум зависен од млеко а имам проблеми со синусиве
toa mozelo i so obicna sijalica....Шо пари се тоа ламбите некој да не знае?
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 19:03 ---
Шо пари се тоа ламбите некој да не знае?
Од тие 60 W-ните викаат одма поминувале синуси.toa mozelo i so obicna sijalica....
Сум поминал доста специјалисти и генерално кажано за синуси лек нема ,има само ублажуње на воспаленоста. Најдобар е лек е што повеќе топлина , а што помалку ладно, ветар, ладна вода(студено пиво многу ја влошува работата).Потребна ми е препорака за добар доктор за синуси. Многу долго време страдам. Посебно кога е променливо времево како деновиве постојано ми се потечени. Ова сериозно ми влиае на квалитетот наживот. Последен пат пред 2 години кога направив испитување немав бактерии. сега при секој дожд имам поматено гледање, напнатост во пределот на очите и тежина во главата. Поретко имам јако главоболки како порано. Инхалации помагаат само мемнтално. Имам чајниче и тоа е моментално. Ламба нема пробано ама обавезно денобвиве ќе купам. Ама ми треба очајно добар специјалист.