Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сурвејленс е за у темата потеценети на имдб

којкур 6.3???

Тргнуваме од претпоставка дека послабиот модел е доволно јак.
Во тој случај полош избор е појакиот модел. Не само од аспект на поголема потрошувачка, туку и од аспект на комфор: прејак модел за (во однос на него) помала просторија значи и појаки минимум дувања/струења на воздух кои често сметаат.
Иначе како попатна забелешка, ова е и главната предност во комфорот на инвертор моделите во однос на обичните клими со фиксна брзина.
Во тој случај, појакиот модел одвреме навреме би престанувал со дување, а со тоа и ќе ја намали минималната потрошувачка на струја, со што ќе се изедначи со потрошувачката на послабиот.
Како и да свртиш, исто струја ќе трошат двата, евентуално разлика може има само поради разликата на ефикасноста на самите уреди, никако поради јачината, особено кај модели каде што разликата во јачината е 1/3.

Можеби ама организмов не ми поднесува клими, затоа и немаме ставено клима дома па наместо тоа стававме термо изолација на цела куќа да се намали температурата летно време а воедно и да се заштеди на сметки зимно време
Сакаш да кажеш дека не поднесуваш промаја?
Зошто инвертор моделите, кога ќе ја постигнат температурата потоа дуваат толку слабо што практично не се ни чуствува дувањето.

Инаку добра изолација е секогаш добра работа.

The Call:pos::pos::pos:
Од кај да почнам, а кај да завршам не знам. Затоа кратко НЕ ГО ГЛЕДАЈТЕ!!!

MARVELS_IRON_MAN_3_BD_BLUEBIRD

Size: 43.06

За оние кои сакаат ваква верзија.

Anon која е оваа вот што те тагнува? Имаш нешто да ми кажеш? I thought we had a good thing going on

now u c me сега ќе го гледам
треба да почнам малку со 2013, немам изгледано доволно
инаку ајрон мен слабо освен неколку клише смешни моменти

now u c me од Sparks е сјебана снимка, измешани се 2 сцени и една сцена фали
ја нема на јифи...

пратете линк ако најдете добра снимка

Ја го глеав у четвртокот у Синеплекс, јбг ми се одеше во кино а се друго што се даваше беше sucks :oops: .
Одличен е, јас му дадов осмиче (y)

Јас го гледав од Јифи, супер снимка е околу 900мб. го имаш на АренаБг, на Пиратите и на Кик Ас

не е супер, истата е од Спаркс и на јифи
затоа ја извадија од официјалната страна, останат е торентот само по други тракери

00:56:20 is missing a scene
1:26:25-1:27:03 is out of place, it belongs at 1:37:04
1:54:30-1:55:22 is out of place, it is a repeat of 1:24:30

^проверено ова и кај мене, а и уште многу други коментари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom