Фан клуб - РК Металург

Вардар не било СД? :facepalm:

Металург дели карти под рака бе ало... Неможеа да влезат оти преку глава ни е од тоа што го правите секоја година со картите, ајде по 50 карти ќе си дадеме (толку имате пубилка) а останатово НЕМА... Затоа и вака беше оваа година. Факт е дека карти за Аутокоманда никогаш нема за нас да си купиме, се делат под рака, затоа последнава утакмица салава ви беше полу празна.
Кој глупости ги напиша за фамилиите и децава ејј, па последниве 2 инцидента со вас вашите навијачи провоцираат, лани со шишиња ги гагавте играчите во шталата ете затоа ве мразам, измислувате глупости се со цел да си ја оправдате вашата беда и мизерија. Уживај нема што да разговараме повеќе.

Како се делат карти за Комити, јавно и транспарентно, не биди смешен. Кај секој клуб имало така делење на карти под рака. Јас лично за Кале наоѓам од играчи на Вардар, дека и јас неможам да најдам карта нормално. Како што делеа Металург за Автокоманда така правеше и Вардар за Кале. Така да браниш еден тим е смешно и двата тима направија голема глупост со тоа.
За фамилиите е жива вистина, на кале што се случи беше пред мене се, сакаш верувај сакаш не тоа е. Не доаѓаат навивачи тоа е, не ги тераме со сила.

Вардар било СД пред 40 години, сега такво нешто не постои. Клубовите пред една година беа здружение на граѓани, за да денес се сменат во АД.

Tолку, секое наредно мислење кое ќе биде поврзано со ФК/РК/СД Вардар, ќе биде избришано. Доста ви беше допуштање и терање на оф топик во темата. Или отворете си тема Mеталург vs Вардар, па таму колку сакајте отекувајте го, никој нема да ви забрани. Ама во тема за Металург да има повеќе објаснување за тоа што е Вардар моментално, дали бренд или меко родео, тоа нема да може.

Сум бил на два натпревари на Вардар во Кале, со Борац и Извигач. Салата беше празна, немаше никакво навивање и никаков интерес од навивачите на Вардар. Истото беше и со чешкиот тим Место, празна беше салата. Е кога дојде натпревар со Магдебург, тогаш магично интересот беше огромен.
Да, Металург ја направи најголемата глупост со гратисите и непуштање на карти за тој натпревар. Го земаа спортот од навивачите и го употребија за некоја поголема цел. Ама не заборавај дека Металург наплаќаше карта за сите натпревари (50 и 100 денари) и во сала имаше луѓе(ако беа мајки и браќа секоја чест големи фамилии имаат :) )

Еве ја и изјавата:
„Кои се тие навивачи што се борат за името?! Реално ФК Вардар има свои навивачи и машкиот ракометен клуб Вардар Про исто така има навивачи, но ние како ЖРК Вардар, за жал сега немаме навивачи. Но ќе се трудиме да ги имаме бидејќи навивачите му требаат на секој клуб. На почетокот на сезоната јас лично три пати контактирав со тие навивачи кои би требало да навиваат за нас и нив ги нема во сала. За мене вистински навивачи на еден клуб се оние што навиваат со срце, не што бараат нешто за да навиваат за клубот. Каде се тие навивачи да навиваат кога игра ЖРК Вардар во Прва лига? - вели Самсоненко за официјалната веб страница на ЖРК Вардар СЦБТ.

Сите знаеме кој навивачи беа ставени во оваа изјава и кој беа повикувани да навиваат за ЖРК Вардар.
Јас минатава сезона бев на најмалце 60% од натпреварите на Вардар на Кале и секогаш имаше задоволителна посетеност, не знам што сакаш ти за спорт како ракомет и за неатрактивни противници, не знам кога сите ќе разберете дека немаме спортска култура, едноставно сме за никаде како нација и сме глорихантерс повеќето од нас, земи ја репрезентацијата за пример, а истиот пример е и со Металург.

"Туку беше обратно Михалјо плаќаше за да се појават одреден број на навивачи. Дури и човекот што денес го славите, Самсоненко, јавно кажа дека прв пат гледа тимот да ги плаќа навивачите да дојдат на натпревар да навиваат."
Не гледам кај пишува дека Михајло плаќал некого, ниту пак дека Самсоненко понудил пари или му побарале пари. Терај си...

Јас минатава сезона бев на најмалце 60% од натпреварите на Вардар на Кале и секогаш имаше задоволителна посетеност, не знам што сакаш ти за спорт како ракомет и за неатрактивни противници, не знам кога сите ќе разберете дека немаме спортска култура, едноставно сме за никаде како нација и сме глорихантерс повеќето од нас, земи ја репрезентацијата за пример, а истиот пример е и со Металург.

"Туку беше обратно Михалјо плаќаше за да се појават одреден број на навивачи. Дури и човекот што денес го славите, Самсоненко, јавно кажа дека прв пат гледа тимот да ги плаќа навивачите да дојдат на натпревар да навиваат."
Не гледам кај пишува дека Михајло плаќал некого, ниту пак дека Самсоненко понудил пари или му побарале пари. Терај си...

Или не ги разбираш доволно работите или не сакаш да ги прифатиш како што се. И со официјална изјава ако не прифаќаш како стојат работите. Можам да ти кажам продолжи си да си живееш во својата замислена бајка.

честитки за освојувањето на струшкиот турнир. ова ви е прва титула годинава, нека ви се множат, да освојте барем уште 3 годинава, да си влезите во групите во ЛШ и да го повторите успехот од лани. :)

GIL_1453_resize.jpg

Добра фотка :D

Кој е овој нигеров со бела чарапа и влечка за у купатило ? :D А и тој другиот нигер , третиот доле од десна страна ?

Едниот е голманот на Иври, а другиот лево крило исто на Иври. Низ цела Струга се шетаа така со папучите и чорапите. И не само они и останатите тимови така одеа :) Некоја нова мода можеби е што не ја знаеме :D

Едниот е голманот на Иври, а другиот лево крило исто на Иври. Низ цела Струга се шетаа така со папучите и чорапите. И не само они и останатите тимови така одеа :) Некоја нова мода можеби е што не ја знаеме :D

Не е нова мода, сите спортисти во лето носат така :D

МЕТАЛУРГ ГО ПРОСЛАВИ ОСВОЈУВАЊЕТО НА ТУРНИРОТ ВО СТРУГА. ФОТОГАЛЕРИЈА

Ракометарите на Металург го искористија попладнето за пријатна бродска прошетка по Охридското езеро, а освојувањето на струшкиот турнир го прославија со вечера во летната бавча “Кочо Канео“. Иницијатори на настанот се Наумче Мојсовски и Ванчо Димовски, а целта е да се подигне тимскиот дух пред исклучително важните дуели со екипата на Пик Сегед.
- Чувствувавме потреба од ваков настан, за да се сплотиме и да го подигнеме тимскиот дух на потребното ниво. Не чекаат решавачки натпревари со екипата на Пик Сегед, натпревари кои сме решени да ги добиеме, изјави Ванчо Димовски.
GIL_1483_resize-610x290.jpg
1157465_10151675451863101_1821562491_n.jpg
1157536_10151675454943101_824548436_n.jpg
1184826_10151675454698101_1103917411_n.jpg
543893_10151675454838101_1668630049_n.jpg
552705_10151675455638101_989492000_n.jpg
1001238_10151675536238101_2113198094_n.jpg
1003743_10151675452108101_1910964733_n.jpg
1043987_10151675453008101_1607478414_n.jpg

Реакцијата на некој си купен новинар:
http://www.mkd.mk/sport/rakomet/skandalozno-darko-stanikj-go-napadna-sudijata-slave-nikolov
Реакцијата на Металург:
http://www.rkmetalurg.mk/nepotrebno-eskalira-sluchajot-stanikj/

Добро бе до кога некој вакви бедни новинарчиња, ќе го валкаат името на Металург за личен интерес. Знаеме дека Русот им фрла пари(или лижат за да им фрлат). Ама нека го остават Металург и нека си пишуваат за својот клуб.
За среќа бев на овој натпревар и немаше никаков дуел. Дарко Станиќ само се исправи и почна да пцуе по судијава. Рацете во џеб му беа, незнам како планирал да го нападне. Не го оправдувам однесувањето на Станиќ, ама во овој случај претераа судиите, прво со Брест Мешков катастрофално судење, а потоа во неколку наврати ги враќаа французиве во игра

http://www.mkd.mk/sport/rakomet/skandalozno-darko-stanikj-go-napadna-sudijata-slave-nikolov
Реакцијата на Металург:

Добро бе до кога некој вакви бедни новинарчиња, ќе го валкаат името на Металург за личен интерес. Знаеме дека Русот им фрла пари(или лижат за да им фрлат). Ама нека го остават Металург и нека си пишуваат за својот клуб.
За среќа бев на овој натпревар и немаше никаков дуел. Дарко Станиќ само се исправи и почна да пцуе по судијава. Рацете во џеб му беа, незнам како планирал да го нападне. Не го оправдувам однесувањето на Станиќ, ама во овој случај претераа судиите, прво со Брест Мешков катастрофално судење, а потоа во неколку наврати ги враќаа французиве во игра

:pos: Другар ако сакаш да знаеш и на преносот го дадоа тоа што го направи Станиќ, не ќе да му беа баш рацете у џеб и дека само се исправи, за ист ваков случај вашиот клуб беше најгаласен против Вујовиќ и Вујовиќ си доби 1 година суспензија така да треба и овој да си добие казна. А колку се дволични педерчињава се гледа по оваа реакција, па да му се дадело мир на Металург.

:pos: Другар ако сакаш да знаеш и на преносот го дадоа тоа што го направи Станиќ, не ќе да му беа баш рацете у џеб и дека само се исправи, за ист ваков случај вашиот клуб беше најгаласен против Вујовиќ и Вујовиќ си доби 1 година суспензија така да треба и овој да си добие казна. А колку се дволични педерчињава се гледа по оваа реакција, па да му се дадело мир на Металург.

Ќе да си гледал друг натпревар. Ја гледав снимката и ништо не покажаа, само како Станиќ е исправен и го држат. Тогаш веќе се беше завршено.
А за Вујовиќ го изеде ни крив ни должен дали намерно или немерно можеме да шпекулираме. Металург не реагираше за него, дека веќе беше крај на сезоната. Додека повеќе реагираше за Стоилов кој само доби 3 натпревари казна за удар на судија.

Реакцијата на Металург:

Исто како што Минчо им фрла пари на новинарите во Нова Македонија да го плукаат Вардар, а да ја величаат неговата играчка!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom