Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Toa vo Kriva palanka se sve bugarski reeksport kršovi od 3 koli pravena edna. Na tvoe mesto ne bi ni pomisluval vreme da si gubam tamu.

Си бил да гледаш,и како е,пишува на огласите дека од Немачка и Италија ги увезува колите.Другар зема Пасат од таму,од К.Паланка.

Си бил да гледаш,и како е,пишува на огласите дека од Немачка и Италија ги увезува колите.Другар зема Пасат од таму,од К.Паланка.
Јас бев на поминување скоро т.е. за празников
сите ми изгледаа премногу сјајно нашминкано и дефинитивно се најголемиот дел реекспорт од бугарија
тие може да биле од италија, па во бугарија на шминкерајка па во МК за јака цена на овца народ да се продадат

Дечки некој да даде совет ???

Пред некој ден гледав Сеати а денес гледав Форд фокуси од поновата генерација како овој овде.
Дали се добри???Што мана имаат??? Дали се многу скапи за одржување?
Што е подобра опција Фокус или Ибица?Или нешто сосема трето препорачајте ми.

Однапред големо фала.
Еве ти лимузина големо ауто комфорно од тука купено со скромна километража и вака изгледа супер
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1257801-Ford-Mondeo-2-0cc-136ks-TDCi---06

Здраво на сите кој тип на свекици треба да се стават на ЈАГУАР Х Type се работи за 2.0 V6 дали некој имал искуство ? на компјутер покажа дека 3 се само за менување мајсторот ''ги смена'' но колата работи полошо.Предлог за свекици ме интересира

Поздрав дечки. Имам намера да ставам лед диоди напред кај педалите и под седиштата на возачко и совозачко, па ме интересира од кај би можел да набавам некои такви светла, односно каде се продаваат џиџи-миџи за за коливе.

Поздрав дечки. Имам намера да ставам лед диоди напред кај педалите и под седиштата на возачко и совозачко, па ме интересира од кај би можел да набавам некои такви светла, односно каде се продаваат џиџи-миџи за за коливе.

Побарај во Авто Лидер (карши Јаја Паша). Имаат џиџи миџи продавница на 2 спрата.

Ме интересира на Hyndai Santa Fe моторот 2.0 CRDi дизел дали е позајмен од некој друг бренд или е чист хјундаи мотор?
маанџии ли се ? има ефтини а добри санта фе за добра цена
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=904800

Ми треба заден браник, лев штоп и лев фар за пежо 607 - нови колку пари се знае некој ?

Ме интересира на Hyndai Santa Fe моторот 2.0 CRDi дизел дали е позајмен од некој друг бренд или е чист хјундаи мотор?
маанџии ли се ? има ефтини а добри санта фе за добра цена
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=904800
Tроши 11 литри во град,инаку издржливи се моторите,малку е спор,ама удобен џип за да долги патувања.

Tроши 11 литри во град,инаку издржливи се моторите,малку е спор,ама удобен џип за да долги патувања.
Па добро џип е јбг мора да троши повеќе
а од даеву дека не е чкарт моторот?
си имал ваков ?

Па добро џип е јбг мора да троши повеќе
а од даеву дека не е чкарт моторот?
си имал ваков ?
Чичко ми го има од 2001,и сеуште го вози,има 230000 илјади,досега само редовни трошоци,неговиот е автоматик затоа и троши повеќе,инаку сум го возел,џипот е супер,барем според мене,инаку е малку спор,ама сепак удобен за долга релација,има голем багаж.Ако сакаш може да го прашам колку му се редовни сервиси и други работи,па ќе ти кажам

Чичко ми го има од 2001,и сеуште го вози,има 230000 илјади,досега само редовни трошоци,неговиот е автоматик затоа и троши повеќе,инаку сум го возел,џипот е супер,барем според мене,инаку е малку спор,ама сепак удобен за долга релација,има голем багаж.Ако сакаш може да го прашам колку му се редовни сервиси и други работи,па ќе ти кажам
Не сум до толку пред купување
само се распрашувам сега

Моторот е на Даеву.

The 2.0L R-Engine is a 4-cylinder all-aluminum (block and cylinder head) unit, with chain driven dual overhead camshafts operating 4-valves per cylinder. Fuel is supplied to the unit using Bosch 3rd-generation common rail direct injection (CRDi) through piezo-electronic injectors operating at 1800 bar, with air being fed through an electronically managed variable geometry turbocharger and an advanced engine control unit (air system-based charge control).
Bore and Stroke are 84.0 mm (3.3 in) x 90.0 mm (3.5 in) for a total displacement of 1995 cc. It generates 135 kW (184 PS; 181 hp) of power and 392 N·m (289 lb·ft) of torque.
For reduced vibration and lower booming noise, the R gets a lower balancer shaft which is encased in a stiffened ladder frame housing for increased rigidity. Weight saving features include a serpentine belt with isolation pulley, a plastic head cover, plastic intake manifold and plastic oil filter housing.
To achieve Euro 5 emission compliancy, the R is fitted with a close-coupled Diesel particulate filter plus highly efficient exhaust gas recirculation with by-pass valve.
It is fitted to the 2009 Hyundai Tucson (2nd-Generation/Tucson ix in Korean Market) and 2010 Kia Sportage (3rd-Generation/Sportage R in Korean Market).

И од каде дојде до таа информација дека моторите на Хјундаи се од Даеву......

И од каде дојде до таа информација дека моторите на Хјундаи се од Даеву......
Опитај го чичко Гугл шо ќе ти кажи за RA 420 SOHC
И во Шевролет е истиот мотор, не само во Хјундаи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom