Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да полагам за 50кк...М категорија,ме интересира колку прашања се тестовите што треба да ги учам? Фала ;)

Drugar imas otprilika 35 preshanja jas koa polagav plativ 2700 se na se
850 za 4 casa so ti sleduvaat vo Avto Skola Skorpion (Nas.Madzir Maalo) i use 1750 za vo ispiten centar Beko :D ne se teski prashanjata voopsto..
Isto bi te sovetuval da simnesh za android eIspiti aplikacija na AMSM imas site prashanja so se polagaat i za sekoja mozna kategorija i taka kje si gi naucis na zaebancija -ja taka gi nauciv :D pozz

Drugar imas otprilika 35 preshanja jas koa polagav plativ 2700 se na se
850 za 4 casa so ti sleduvaat vo Avto Skola Skorpion (Nas.Madzir Maalo) i use 1750 za vo ispiten centar Beko :D ne se teski prashanjata voopsto..
Isto bi te sovetuval da simnesh za android eIspiti aplikacija na AMSM imas site prashanja so se polagaat i za sekoja mozna kategorija i taka kje si gi naucis na zaebancija -ja taka gi nauciv :D pozz

Ме интересираше вкупниот број на прашања од сите тестови што можат да ми паднат...:D иначе на веб страната од амсм има онлајн испити и таму вежбам ..позз

КУПУВАМ ЈАМАХА АЕРОХ ако знаете некој да продава дајте број или информација во пп

Ме интересираше вкупниот број на прашања од сите тестови што можат да ми паднат...:D иначе на веб страната од амсм има онлајн испити и таму вежбам ..позз

има негде околу 250 прашања за категории A,A1,M,F,G А ЗА B,B1 околу 350

Дали има некој на форумов со скутер 150цц - 250цц кој што има диск кочница и позади (ranger, znen, yiying...)? Ми треба едно инфо ама неможам на интернет да најдам ништо...

Можно ли е скутер со воздушно ладење да се преправи на водено, нешто гледав тука по интернет ама некако не ми иде у глава како би било тоа

а всушност која е разликата помегју водено и воздушно?

Можно ли е скутер со воздушно ладење да се преправи на водено, нешто гледав тука по интернет ама некако не ми иде у глава како би било тоа
Па веројатно е можно ама тешко и макотрпно

Ова е релативно комплициран зафат. Јас планирав да го правам кај мене, купив хладњак, пумпа и се. Ова чисто сакав да го правам од ентузијастички причини, а не толку многу заради потребата. На крај се откажав бидејќи немам веќе толку време, пари, а и приоритетите ми се сменија.

Треба да имаш познавање од тоа како работи тој систем, што му треба... и секако најбитното - да те бидува за импровизација која ќе ја има и тоа многу!

Пријателски совет - не се замарај со оваа работа.
--- надополнето: 20 август 2013 во 16:45 ---
а всушност која е разликата помегју водено и воздушно?

Воздушно моторот се лади чисто преку воздух, а кај воденото има водна пумпа и хладњак кој ја вртат и ја ладат водата која минува низ цилиндарот.

Кај водено ладените скутери има поголема шанса да се заебе системот за ладење, а тој има еден куп тракатанци, ситни делчиња и после доаѓа главоболка и новчаник-болка :)

Главната предност на воздушнот ладените агрегати е што се поедноставни и поевтини за одржување.

Од друга страна, воденото ладење подобро го лади моторот - можеш да возиш подолги релации, да го стиснеш малку повеќе и други предности.

Дали има некој на форумов со скутер 150цц - 250цц кој што има диск кочница и позади (ranger, znen, yiying...)? Ми треба едно инфо ама неможам на интернет да најдам ништо...

имам јас и воедно ја продавам веспата ако сака некој како што е 130 еври одма нека ја земе

Каква што како пообјасни
веспата е пали вози маските се скршени има нови гуми ауспухот треба да и се завари треба да се испушти воздух за кочниците и бензин :) и на фактури е

Attachments

• SAM_3021.JPG
    SAM_3021.JPG
    1 MB · Прегледи: 40
веспата е пали вози маските се скршени има нови гуми ауспухот треба да и се завари треба да се испушти воздух за кочниците и бензин :) и на фактури е
Преубава е :pos: што моторче е усвари пошто не се познава?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom