Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Какви Push ups :) има различни јас кога вежбам push ups највеќе ми се развиваат лептирите :D има некои за гради ?

Ако при склекови ги оптеретуваш лептирите повеќе одошто градите, тогаш сигурно нешто правиш погрешно.

Ако при склекови ги оптеретуваш лептирите повеќе одошто градите, тогаш сигурно нешто правиш погрешно.
Тоа е проблемот никој не кажува каде и што грешам за Push ups :D сите знаат да ти кажат само дека грешиш.

Тоа е проблемот никој не кажува каде и што грешам за Push ups :D сите знаат да ти кажат само дека грешиш.

Никој неможе да ти каже ако не дознаеш самиот на себе. Пробај ги со поставеноста на рацете каде те мава на гради најмногу, всушност секоја вежба гледај кога ја правиш да ја чувствуваш на мускулната група која ја вежбаш, ако не ја осеќаш вежбата џабе ти е.

Какви Push ups :) има различни јас кога вежбам push ups највеќе ми се развиваат лептирите :D има некои за гради ?

Probaj poveke vrsti na sklekovi ke si osetish koj najmnogu te udaraat , ako ne smeni ja rutinata za gradi pravi poveke serii jas za gradi pravam po 8 serii , i sekogash prvo vezbaj go onoj del koj sho ti e najslab, ja naprimer gorni gradi mi fali i sekogash pravam prvo kos bench :)

која би била идеална тежина за 178 висина?

Зависи на кого како. Не може да ти каже никој која е идеална бидејќи индивидуално е се.
Лазар Ангелов е 180цм со 92-96 кг а има едно од најдобрите тела во светот, нозете му се доста поназад од останатиот дел од телото така да уште 4-5 кг во нив и пак ќе изгледа идеален.

Зависи на кого како. Не може да ти каже никој која е идеална бидејќи индивидуално е се.
Лазар Ангелов е 180цм со 92-96 кг а има едно од најдобрите тела во светот, нозете му се доста поназад од останатиот дел од телото така да уште 4-5 кг во нив и пак ќе изгледа идеален.

така е.фала
инаку мислев оти има некои пропорции на нормала исто како што има пропорции во манекенството ))

Probaj poveke vrsti na sklekovi ke si osetish koj najmnogu te udaraat , ako ne smeni ja rutinata za gradi pravi poveke serii jas za gradi pravam po 8 serii , i sekogash prvo vezbaj go onoj del koj sho ti e najslab, ja naprimer gorni gradi mi fali i sekogash pravam prvo kos bench :)
Мене долен дел ми е цел отцртан ми фали делот кај што се спојуваат тука неможе никако да се средам.

Мене долен дел ми е цел отцртан ми фали делот кај што се спојуваат тука неможе никако да се средам.

А колку време вежбаш и дали теретана или само вежби во домашни услови?

Комбинација од многу работи ,вежбам и дома и теретана и на кеј одам вежбам :D

Доколку ги изведуваш сите вежби правилно мора да почнат да ти се оформуваат градите, е сега делот кој ти е послаб вежбај го 2 пати неделно или пак вежба + и почнувај со него.
Мене ми заостануваат градите во однос на другите делови, али во смисла на тежините кои ги дигам. Не дека на нив дигам малку туку едноставно долг период останав на една тежина и неможам да мрднам погоре.
Исто така ти треба и подолг период да ги оформиш подеднакво, плус внимавај да не правиш и премногу серии и вежби со 3 различни тренинзи па да ги гориш самиот.

Gi znae nekoj uslovite za otvaranje na teretana kako sportski klub koi se ili kade moze da gi procitam ? Primer dali e moralno da ima tusevi , edno ili dve (M / Z) wc-nja , za soblekuvalna znam deka mora da ima i fiskalna.

Имав пауза од 1-2 месеци,и денес почнав пак. Прашањето ми е колку дена од прилика да ги вртам сите вежби у 1 ден,т.е. од кога да почнам со некоја си конкретна програма (гради бицепс и тако даље) ?

Имав пауза од 1-2 месеци,и денес почнав пак. Прашањето ми е колку дена од прилика да ги вртам сите вежби у 1 ден,т.е. од кога да почнам со некоја си конкретна програма (гради бицепс и тако даље) ?

1 недела би била доволна. Кај мене функционира барем така, првата недела вежбам 3 пати цело тело со основните вежби и помали тежини а после тоа си почнувам конкретно некоја програма. Е сега зависи каква програма сакаш да почнеш, MAX OT пред да ја почнам имав вежбано 4 месеци без пауза и пак си имав мака со воспаление бидејќи беше доста тешка.

Кога ќе изгубите мотивација за вежбање што правите ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom