Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Футурама

Oдлична серија, најдобар од неа ми е Бендер, многу ми се допаѓа навистина. Приказните во неа се одлични, а мислам ја даваа на некоја наша тв порано, ја гледав многу ама одамна. Иначе сега ја пренесуваат на Comedy Central само незнам во кои термини.
И ФГ не е лоша, но Футурама поради одличните приказни и уште поодличниот Бендер.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Futurama.

Ми има хемија некако, уз приказна, а знае да биде и емотивна. Family guy владее! Moжеби и повеќе, ама повеќе ми е при срце Футурама.
Сет нека ми опрости, најголем респект од мене има, ама сепак, колку за баланс.. Футурама.

Читав дискусии за Лост вс Гот, ББ вс Декс.. покољ паѓало, турете нешто што ќе не здрма.
Mоже Prison Break (долго време no.1 на многу листи) против 24 еве, кога веќе ја обновија, а знам сум бил каменувам дека не ми се допаѓа.
Killing vs SFU? :D Или Homeland? Немора ептен сличности веќе кога поминавме доста..
Spartacus исто заслужува дуелче. Може со друга популарна, пример со Walking Dead.

И друга идеја, да ги вртиме истите помеѓу нив (според број на гласови или какобило) за да дојдеме до листа на најдобри серии според Кајгана.
RocknRolaa џимеј да не замре темава..

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Futurama.

Ми има хемија некако, уз приказна, а знае да биде и емотивна. Family guy владее! Moжеби и повеќе, ама повеќе ми е при срце Футурама.
Сет нека ми опрости, најголем респект од мене има, ама сепак, колку за баланс.. Футурама.

Читав дискусии за Лост вс Гот, ББ вс Декс.. покољ паѓало, турете нешто што ќе не здрма.
Mоже Prison Break (долго време no.1 на многу листи) против 24 еве, кога веќе ја обновија, а знам сум бил каменувам дека не ми се допаѓа.
Killing vs SFU? :D Или Homeland? Немора ептен сличности веќе кога поминавме доста..
Spartacus исто заслужува дуелче. Може со друга популарна, пример со Walking Dead.

И друга идеја, да ги вртиме истите помеѓу нив (според број на гласови или какобило) за да дојдеме до листа на најдобри серии според Кајгана.
RocknRolaa џимеј да не замре темава..
Кој и да сакаш да ставиме, темата веќе замре. Нема интерес. Ние секако ќе ставиме нов дуел, ама ќе видиш дека ќе биде сеедно.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
LOST vs. Game of Thrones
How I Met Your Mother vs. The Big Bang Theory
The Simpsons vs. South Park
True Blood vs. Vampire Diaries
Spin City vs. The Third Rock from the Sun
Two and a Half Men vs. Frasier
Star Trek vs. The Twilight Zone
House vs. Sherlock
Seinfeld vs. Friends
Breaking Bad vs. Dexter
Law and Order vs. CSI
Tropical Head vs. Beverly Hills
Sinbad vs. Hercules
JAG vs. NCIS
Arrested Development vs. It's Always Funny in Philadelphia
The Mentalist vs. Lie to me
Boardwalk Empire vs. Sopranos
Futurama vs. Family Guy

Да се обидеме со друг дуел, да видиме дали темата има уште жар или да оставиме да се изгуби низ архивата..

vs.​

Tрчкање терористи, пуцање и тензија & исчекување. Кој е вашиот избор?

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Лично повеќе ја преферирам Homeland бидејќи ми има оставено впечаток на пософистицирана серија, можеби бидејќи 24 ја гледав одамна.. Иначе и фактот дека 24 ја влечеа 8 сезони дава малку впечаток како csi франшизата

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Homeland, its not even close :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
И зарем не создадовме некаква колегијална врска досега? Квалитетни ствари форсираме!
Mojoт гнев кон Io Sono Interista дека не ми ја спопикал Homeland, на што ми врати дека не се трудел дека сум имал trust issues. :icon_lol:
A еве, тек денес му ја препорачав на џимеј. Ќе чекаме ако треба да ја изгледа, прибидејќи е најголем фан на 24.

Еј, ми текна и на bibil

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
24!

Одлична серија е, има одлични сцени и добро што ме потсети модераторов деновиве да ја погледам повторно, ја немам гледано уште од врмето кога ја даваа на А1!.

Не сум некој голем фан на вакви серии, но ги имам изгледано и двете по препорака.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не знам, никогаш не сум гледал 24 а Homeland е одлична серија. Иако забегува по малку со дејството и ништо чудно во трета сезона да одлепи тотално.

Сепак, сеуште горд што ја тепавме GoT со LOST. :P

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Хаус го тепал Шерлок.. :(

Овдека нема да гласам пошто ја немам гледано Homeland ама имам чуено добри зборови за неа.

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Хоумленд!
Јас никогаш не сум ја загледала асално 24, но Џек Бауер и неговите 24 часовни активности како тоа он ни јаде ни пие ни спие, не ми изгледале занимљиво.

Од друга страна Хоумленд ми е права драма, соу мач конспираси и политички гоменици, мислам прв пат кога ја загледав мислев дека Америка ќе се прикаже како озата на мирот, големата Мајка Тереза, ама се излажав и изненадив, позитивно се разбира.
Актерската екипа е сјајна, мислам што да очекуваме од актер како Саул(Mandy Patinkin), мојот омилен лик од серијава.
Искрено и јас мислам дека малку ја забегаа 2рава сезона, не знам што да очекувам од 3тата, ама се надевам дека малку од малку ќе се опраат.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Хаус го тепал Шерлок.. :(

Овдека нема да гласам пошто ја немам гледано Homeland ама имам чуено добри зборови за неа.

И јас се потресов за тоа. Исто и дека How I Met Your Mother изгубила од очајниот обид за хумор кон нрдовите The Big Bang Theory....

Homeland иначе. Бидејќи главниот актер всушност оди во веце, јаде и спие.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
24 !

бтв, читнав дека 2014 иде сезона 9? АР ЈУ РЕДИ? :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
И јас се потресов за тоа. Исто и дека How I Met Your Mother изгубила од очајниот обид за хумор кон нрдовите The Big Bang Theory....

Homeland иначе. Бидејќи главниот актер всушност оди во веце, јаде и спие.
Ако не си нерд очајно ќе ти изгледа. Чиста победа на ТББТ над плагијатот на Френдс.

Само да прашам - кога продолжува Хоумленд?

Kajgana Shop

На врв Bottom