Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Колку оскари има Форест, сигурно му се заслужени ;)

Многу позитивни коментари гледам за All Is Lost изгледа ќе биде добар филм

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
Елисиум.

Комплетно невреден за гледање, гледајте гифови со мачки на нет подобро. Лошо сценарио полно со дупки, научно неиздржана "научна фантастика", патетика, глупости и идеологии на едно место. Ѓубре.
Ова е совет да не го гледаме или да не го гледаме на камера снимка?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.285
Мене Shakespeare in Love ми е меѓу најубавите филмови. Значи филм УБАВ во смисла дека ми е убо на душава откако ќе го изгледам. Го гледам често и можам да кажам дека секогаш му ја осеќам таа убавина, ништо не се сменило со години и гледања, секогаш се повторува во мене она што се случи кога го гледав за прв пат.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
Проблемот е што повеќето по гледањето на филмот не знаат за што се работело, знам луѓе кои не можат да поврзат нништо во филмот иако би требало да е лесно за секој кој барем бил редовен во школо. Веројатно го доживуваат како обична романтична драма а и не можат да го разберат јазикот во филмот и референците.

Мене Shakespeare in Love ми е меѓу најубавите филмови. Значи филм УБАВ во смисла дека ми е убо на душава откако ќе го изгледам. Го гледам често и можам да кажам дека секогаш му ја осеќам таа убавина, ништо не се сменило со години и гледања, секогаш се повторува во мене она што се случи кога го гледав за прв пат.
Ова да, крајно топол и позитивен филм, не знам што има тука да не се сака.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Змејко и што мислиш под "научно неиздржана научна фантастика" ?
Пошто вообичаено во сај-фај филмови се е возможно (до одредена мерка ). По можност без поголеми спојлери обајсни :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Race 2 има 5.1 на имдб???? :facepalm:
О, ноу. Колку е потценет овој филм, мене лично многу ми се допадна филмчево. Има 9 од мене, а реалниот рејтинг му е некаде 7.5 - 8..

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Змејко и што мислиш под "научно неиздржана научна фантастика" ?
Пошто вообичаено во сај-фај филмови се е возможно (до одредена мерка ). По можност без поголеми спојлери обајсни :)
Не е се возможно. Такви очигледни глупости има кои се косат со физиката. Кјубрик знаел да ги реши овие проблеми пред 50 години, овие не знааат денес.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Па во иднината можеби измислиле начин на пркосење со физиката :P

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Него гледам се 10-ки на форумов за Oblivion...само мене ли ми беше глуп?

Ретардирана глума од Круз, Кириленко, па и Фриман. Круз си репризира улоги, погледнете го Џек Ричер, ист е. Слично прави и Џејми Ланистер овде, али ај.
Приказната, ефтин рип оф на Матрикс, а поготово не е објаснето точно што и зашто...

И последниот проблем, логиката. Постојат повеќе точки во филмот каде што ја нема. Инаку магична е бројката 3 - ја откриваат „базата“ на бунтовниците и од 50 дронови, праќаат 3 само за Круз да ги реши. За крајот да не ни правиме муабет...
Добар филм, ама само во првите 30 мин.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Обливион е филм ипол, мене многу ми се допадна, али секој си има свој вкус. Како што реков и претходно Обливион е еден од подобрите сци - фи филмови последниве години.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.760
Поени од реакции
52.730
Какви 10ки, едвај издржав да го догледам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Pluh Вчера по наше и денеска по Америчко време и беше роденден на Мег од Фемили Гај и не си постирал нејзини слики ? (n) (не дека се бунам со weedонасава ама си пропуштил златна прилика :D )

Kajgana Shop

На врв Bottom