Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Сите ли жени се вакви? :cautious:

Приметив дека овој Пожарникар Сем е многу емотивна личност и таа неговата тоа го знае и го држи у рака буквално...Мене ми личи на прорачуната девојка која само го искористувала...Затоа и така му одговорив...
Јас да сум на негово место веќе нема да се гледам со неа и скрос ќе ја одј...ам...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Оти имам чувство дека ќе му фати кривина и дека ќе го остај со прсто в уста да си плачи сам?
И јас мислам дека воопшто нема ни да дојде девојчето, али ај надеж задња умира :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Pozarnikarot Sem
Оди другар,видете се за последен пат.Фати ја за коси,и мавај ја колку што можеш.
Па која е таа гуска така 2 години во вода да ти ги фрли.Ќе ти го врати тоа време тебе некој?Никој!Цел живот ќе имаш спомени и кога ќе ти текнуваат веднаш ќе се депримираш со солзи во очите.
Знам како ти е сосема те разбирам,ама животот за нас добрите е суров.Храбро само,ќе биде се.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Ова што го направила девојката на Pozarnikarot Sem не е ништо во споредба со други ситуации со кои сум запознаена.Ама ние луѓето пусти кога веке ке се заљубуваме се простуваме само да бидеме покрај саканата личност.
Налетав на коментари за напагање на женскиот пол...Добро,до кога со тие генерализации...Кажете кој е совршен?Никој.Ниту машко ниту женско но со тие префрлања како сме биле само ние кучки на човек да му се одмили да коментира.
Е сега што се однесува за проблемот на Pozarnikarot Sem таа ти рекла дека не те сака повеке...зошто воопшто си ја молел за средба?Зошто мислиш дека ке дојде на таа средба?Што очекуваш да се случи?Да падне на колена?Ке морам да те разочарам,тоа нема да се случи...Или ке дојде или нема да дојде.Ако дојде ке има сцени од типот:Ама јас те сакам,дај ми последна шанса ке видиш дека се ке биде поинаку..Или нема да дојде а ти повторно разочаран ке се надеваш ке си ја сфати грешката и ке те побара...Пресечи.Или ке оди или нема да оди.Нема потреба од правење на шпански серии..Ти го велиме сите ова за да се поштедиш од маки,а некој од искуство посебно...

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Pozarnikarot Sem
незнам колку си психички јак, ако си да и појдиш на средбата и да и се понашаш ко кур да те боли, лади се, прај се незаинтересиран и како едвај чекаш дома да си одиш, закопај и го за на крај и уште еднаш трага да не види од тебе :)

F

FARANG

Гостин
Pozarnikarot Sem
незнам колку си психички јак, ако си да и појдиш на средбата и да и се понашаш ко кур да те боли, лади се, прај се незаинтересиран и како едвај чекаш дома да си одиш, закопај и го за на крај и уште еднаш трага да не види од тебе :)

Ова е правиот совет. Вака ако направиш има шанса и да ја придобиеш пак, сепак и јас ко другите мислам, што ќе ти е? Нема никогаш да биде исто, твојот перфектен свет со неа заврши, тури пепел и најди си нова

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Ова е правиот совет. Вака ако направиш има шанса и да ја придобиеш пак, сепак и јас ко другите мислам, што ќе ти е? Нема никогаш да биде исто, твојот перфектен свет со неа заврши, тури пепел и најди си нова

Во теорија е лесно да се каже,во пракса е многу потешко да се направи со оглед на тоа колку емотивна личност е.2 години така не се преболуваат..Ке му биде потребен долг период да се опорави...Се ке го потсетува на нејзе,а можеби и таа која ке ја најде ке ја бара бившата во нејзе...А по постовите на типот гледам дека премногу се приврзал за нејзе.

F

FARANG

Гостин
Во теорија е лесно да се каже,во пракса е многу потешко да се направи со оглед на тоа колку емотивна личност е.2 години така не се преболуваат..Ке му биде потребен долг период да се опорави...Се ке го потсетува на него,а можеби и таа која ке ја најде ке ја бара бившата во нејзе...А по постовите на типот гледам дека премногу се приврзал за нејзе.

Остај ти емоции, 2 години ова она excuses. Време е да се порасне. Си кажа не е копиљ има женски итн итн. Man up. Ако веќе иде на состанок нека има план што сака и како сака и нека се фокусира на тоа. Плачење и кукање нема да му помогне сигурно.

Вие двајцата само глумите жртви тука без да се погледнете убаво и длабоко што сте направиле за да е ситуацијата таква. Некогаш не мора да направиш нешто за да си крив, можеш да бидеш крив и кога не си направи/а нешто. Нема ништо едноставно во животот и како старееш се поголеми проблеми и предизвици ќе имаш до тебе е дали ќе научиш нешто од ова или ќе плачеш по форуми.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Бидејќи гледам има некој проблем моето мислење ќе го кажам во врска кога едноставно некој ќе ви каже ''Готово е помеѓу нас, повеќете не те сакам'' Што тогаш?
Тогаш следново ќе биде не ја молете личноста и не барајте одговори зошто едноставно не ве сака повеќе бидејќи вистинскиот одговор нема да го добиете од неа/него бидејќи едноставно е љубовта завршила и со тоа што треба да направите е да се помирите и колку да ви изгледа тешко безнадежно колку и да мислите дека не можете да живеете само сетете се пред да бидете во врска со личноста кој живот го живеевте...
Најважно е тоа што не треба да почнувате одма врска немојте никако само дома да седите да не излегувате надвор и само да тажите туку спротивното излезете со вашите пријатели во некој клуб забавувајте се едноставно сега ви почнува нова страница од вашиот живот немојте да се обвинувате себе си што некоја личност ви кажала дека не ве сака туку едноставно продолжувате напред слушајте што повеќе позитивна музика бидете во близина на позитивни нешта. Исто така и избегнувајте да се јавувате на поранешната личност. Исто и уживајте со себе и во сопствениот живот барем 4-5 месеци без партнер и пред да влезете во нова врска. А потоа се знае тргнете во акција исто и колку да ви изгледа ова тешко верувајте не е тешко само треба да си дадете повеќе мотивација на себе си :)

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Остај ти емоции, 2 години ова она excuses. Време е да се порасне. Си кажа не е копиљ има женски итн итн. Man up. Ако веќе иде на состанок нека има план што сака и како сака и нека се фокусира на тоа. Плачење и кукање нема да му помогне сигурно.

Со емоции нема шала брате.;)Тоа преку нок не може да се избриша па Јана мајка нека е...Секој не може да реагира на начин како што мислиш ти.Јас истата бев и се уште сум...Пред некој ден се жалев овде за обична караница со него која ја имавме после месец дена и бев во bad mood а камо ли пак после 2 години.Е сега,точно е дека со кукање и плачење ништо не помага...Треба да издејствува и да поработи малку на себе...И не мора да влезе во нова врска веднаш.Треба да биде за тоа подготвен.Тој се уште ја сака нејзе.Тоа го знаеме сите овде А јас се уште стојам на претходното...Да не очекува ништо од таа средба доколку се одлучи таа да се види со него...А и да се смират,ништо нема да биде исто.

F

FARANG

Гостин
Со емоции нема шала брате.;)Тоа преку нок не може да се избриша па Јана мајка нека е...Секој не може да реагира на начин како што мислиш ти.Јас истата бев и се уште сум...Пред некој ден се жалев овде за обична караница со него која ја имавме после месец дена и бев во bad mood а камо ли пак после 2 години.Е сега,точно е дека со кукање и плачење ништо не помага...Треба да издејствува и да поработи малку на себе...И не мора да влезе во нова врска веднаш.Треба да биде за тоа подготвен.Тој се уште ја сака нејзе.Тоа го знаеме сите овде А јас се уште стојам на претходното...Да не очекува ништо од таа средба доколку се одлучи таа да се види со него...А и да се смират,ништо нема да биде исто.

Ти прочитај што пишува .sky. во вториот параграф. Скокаш од една во друга врска без да се консолирираш па после незнаеш што ти се десило. Не се во прашање емоции кај тебе колку што е напињање и лоши одлуки. Голема си ти си знаеш. To see, to bleed can not be thought... Очигледно некој работи мора сама да ги научиш. Доста веќе емоции глупости, таа си кажала што има, ок го изнандила, ама веќе е време да се среди, збориме неколку дена пројдоа.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Ти прочитај што пишува .sky. во вториот параграф. Скокаш од една во друга врска без да се консолирираш па после незнаеш што ти се десило. Не се во прашање емоции кај тебе колку што е напињање и лоши одлуки. Голема си ти си знаеш. To see, to bleed can not be thought... Очигледно некој работи мора сама да ги научиш. Доста веќе емоции глупости, таа си кажала што има, ок го изнандила, ама веќе е време да се среди, збориме неколку дена пројдоа.

Meне ми е гајле што пишувал некој си икс .Sky. Од каде ти знаеш дали постојат кај мене емоции кон мојот партнер или не?Само јас знам а јас можам да тврдам дека постојат.Јас како и некои останати девојки реагирам брзо но доколку навистина сум имала право за сомнеж.Ако напнување е што не ми вратил неколку пати на смс порака и го немаше да се појави како сакаш да седам мирно?Не е лоша одлука тоа што сум со него,напротив сметам дека е вистинска..А колку е така ке покаже времето.
Сега темата на моабет не сум јас туку пожарникарот така да ке те замолам да се држиме до тоа...јас се наведов како пример ако јас сум згрешила ке научам следен пат само што овој пат убаво размислив пред да дадев шанса.А дека скокам од една во друга врска пак ке ти кажам дека си грешка.Можеби имало некое допагање но од тоа ништо повеке.Сега знам да уживам.Да прекинам со патетиката пошто некој го иритира тоа.
.Ако тој .Sky. или ти би реагирале така не значи дека и Сем ке реагира...Прашање до карактер е.
И си кажала..Таа што има,тоа во ред е.Претходно во мојот прв пост во врска со неговиот проблем кажав нешто слично на твоето.Да не очекува ништо од неа и две три сценарија што би се случило.Е сега дали си ме читал или не тоа мене не ме интересира.

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
Вака сеа, да објаснам прво дека не сум копиљ како што некој овде на форумов ме мисли, доволно сум возрасен и имам искуства со девојки, само што ова е тотално нешто необјасниво и збунувачки за мене, едноставно сум вчудоневиден...
Дека ме сакала премногу јас можам рацете у оган да ги ставам, зашто не само што сум се чувствувал сакано него и има направено некои работи што не сум ни верувал дека ќе ги направи за мене, затоа сега ми е толку чудна оваа ситуација да буквално ме предаде на најлош можен начин личноста што ја сакам дури и повеќе од себе!!!
Знам дека многу од вас мислат дека она си нашла друг или ме изневерила, јас неможам ништо со сигурност да тврдам ама познавајќи ја тоа е речиси невозможно, зашто сигурен сум дека ако имало такво нешто ќе ми кажеше, премногу искрена личност е...
Да, навистина е чудно баш кога сега требаше да ја надминеме последната пречка (она да се пресели у ск) ова да се случи, али последниот пат кога се видовме ми рече дека сака слобода и пауза (што не ми беше никако логично) и ми рече како помалце ме сакала него порано, за после тоа да се извини и да ми каже дека незнае што се случува со неа и дека тоа што го кажала не важи и премногу ме сака! После тоа се беше ок и наредните неколку дена кога се слушавме беше како ништо да не се случило се додека дојде денот да се договориме за одмор и ми каже дека не ме сака и тоа е нејзина конечна одлука, а откако јас и реков дека не е можно некој што премногу го сакаш наеднаш да го отсакаш и да ги изгубиш чувствата таа ми рече се е можно и дека така е најдобро за нас и да го прифатам фактот-што побрзо тоа подобро.
Се слушнавме уште 2-3 пати после тоа и таа беше ладна кон мене у стилот нема потреба да ме бараш, зашто ми се јавуваш, не сме веќе у врска и после долги убедувања прифати да се видиме ама ми рече да немам лажна надеж зашто ова ќе било последен пат да се видиме...За 2-3 дена треба да се видиме, и навистина незнам што да правам, се ова е премногу за мене и незнам како ќе ги издржам тие моменти дур сме заедно...Треба ли уште еднаш да пробам да ја разубедам дека прави голема грешка или што ми останува да направам?
Ќе ти одговорам само на болдираново:
1. (болд) брату за никого не ставај раце во оган, некогаш можиш да се изненадиш на своите постапки, па камо да гарантираш за постапките и чувствата на другите
2. (болд) јас сум направила големи работи за луѓе што само фацата им кажува дека се добри (значи што не ги познавам), а пак мислиш дека нема да направам за некого пред кого се смеам, плачам и мн др. работи, било и да не го сакам, тој човек ако мие мил би направила жртва за него.
3. (болд)тоа тие најголемата грешка, мораш да научиш СИТЕ работи да ги гледаш со резерва, не верувај премногу, така биди сигурен дека помалку ќе страдаш
4. (болд) еве ти ја вистината, која ти рекла дека е лага од кога ја видела твојата реакција (веројатно не си изреагирал како што очекувала таа)
5. (болд) според мене појди на таа средба, си се понижил доволно, понижи се уште малку повеќе. Ќе ти годи тоа да не веруваш во бајка што тие прикажана од нејзина страна, и ти тука ја раскажуваш. Како што напомена возрасен си и самиот знајш дека одненадеж може да заврне ама и не да се сменат чувствата. Прашаја од кога почна да те отсакува? И замолија ако воопшто те почитувала, барем за крајната средба нека биде целосно искрена со тебе. И немој да ја молиш повеќе не и се враќај неа колку и да боли.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Немој да се газиш сам себе , биди муж малце не биди плачи пичка. Си ја сакал, жими куроФ. Ти си заебан у ситуацијава, врати и ама на позаебан начин. Понижи ја како да е задњо говно на планетава. Можам да ти дадам и некоја идеја како да го напраиш тоа само пиши ПП. За пожарникарот е ова. :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
^ Глупости, намерно да повредиш/навредиш некој што го сакаш затоа што решил/а да те откачи, не е правото решение. Зошто ќе се осеќаш виновно потоа, ко ти да си направил нешто лошо, а уствари дупло полошо ти било напраено. Иди и понашај се не-лошо, за да не носиш вина од лошо понашање и каење од не-идење.

Kajgana Shop

На врв Bottom