Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.056
- Поени од реакции
- 8.795
Сите ли жени се вакви?Нашла друга, покомпатибилна жртва, за да се пресели во Скопје и да се ували негде, така да ти веќе не си во игра...
Сите ли жени се вакви?Нашла друга, покомпатибилна жртва, за да се пресели во Скопје и да се ували негде, така да ти веќе не си во игра...
Не само жените, и мажите се такви... така да, не го бива да генерализираш, барем не според пол.Сите ли жени се вакви?
Болдот се ти кажува само што не сакаш да прочиташ.Вака сеа, да објаснам прво дека не сум копиљ како што некој овде на форумов ме мисли, доволно сум возрасен и имам искуства со девојки, само што ова е тотално нешто необјасниво и збунувачки за мене, едноставно сум вчудоневиден...
Дека ме сакала премногу јас можам рацете у оган да ги ставам, зашто не само што сум се чувствувал сакано него и има направено некои работи што не сум ни верувал дека ќе ги направи за мене, затоа сега ми е толку чудна оваа ситуација да буквално ме предаде на најлош можен начин личноста што ја сакам дури и повеќе од себе!!!
Знам дека многу од вас мислат дека она си нашла друг или ме изневерила, јас неможам ништо со сигурност да тврдам ама познавајќи ја тоа е речиси невозможно, зашто сигурен сум дека ако имало такво нешто ќе ми кажеше, премногу искрена личност е...
Да, навистина е чудно баш кога сега требаше да ја надминеме последната пречка (она да се пресели у ск) ова да се случи, али последниот пат кога се видовме ми рече дека сака слобода и пауза (што не ми беше никако логично) и ми рече како помалце ме сакала него порано, за после тоа да се извини и да ми каже дека незнае што се случува со неа и дека тоа што го кажала не важи и премногу ме сака! После тоа се беше ок и наредните неколку дена кога се слушавме беше како ништо да не се случило се додека дојде денот да се договориме за одмор и ми каже дека не ме сака и тоа е нејзина конечна одлука, а откако јас и реков дека не е можно некој што премногу го сакаш наеднаш да го отсакаш и да ги изгубиш чувствата таа ми рече се е можно и дека така е најдобро за нас и да го прифатам фактот-што побрзо тоа подобро.
Се слушнавме уште 2-3 пати после тоа и таа беше ладна кон мене у стилот нема потреба да ме бараш, зашто ми се јавуваш, не сме веќе у врска и после долги убедувања прифати да се видиме ама ми рече да немам лажна надеж зашто ова ќе било последен пат да се видиме...За 2-3 дена треба да се видиме, и навистина незнам што да правам, се ова е премногу за мене и незнам како ќе ги издржам тие моменти дур сме заедно...Треба ли уште еднаш да пробам да ја разубедам дека прави голема грешка или што ми останува да направам?
Вака сеа, да објаснам прво дека не сум копиљ како што некој овде на форумов ме мисли, доволно сум возрасен и имам искуства со девојки, само што ова е тотално нешто необјасниво и збунувачки за мене, едноставно сум вчудоневиден...
Дека ме сакала премногу јас можам рацете у оган да ги ставам, зашто не само што сум се чувствувал сакано него и има направено некои работи што не сум ни верувал дека ќе ги направи за мене, затоа сега ми е толку чудна оваа ситуација да буквално ме предаде на најлош можен начин личноста што ја сакам дури и повеќе од себе!!!
Знам дека многу од вас мислат дека она си нашла друг или ме изневерила, јас неможам ништо со сигурност да тврдам ама познавајќи ја тоа е речиси невозможно, зашто сигурен сум дека ако имало такво нешто ќе ми кажеше, премногу искрена личност е...
Да, навистина е чудно баш кога сега требаше да ја надминеме последната пречка (она да се пресели у ск) ова да се случи, али последниот пат кога се видовме ми рече дека сака слобода и пауза (што не ми беше никако логично) и ми рече како помалце ме сакала него порано, за после тоа да се извини и да ми каже дека незнае што се случува со неа и дека тоа што го кажала не важи и премногу ме сака! После тоа се беше ок и наредните неколку дена кога се слушавме беше како ништо да не се случило се додека дојде денот да се договориме за одмор и ми каже дека не ме сака и тоа е нејзина конечна одлука, а откако јас и реков дека не е можно некој што премногу го сакаш наеднаш да го отсакаш и да ги изгубиш чувствата таа ми рече се е можно и дека така е најдобро за нас и да го прифатам фактот-што побрзо тоа подобро.
Се слушнавме уште 2-3 пати после тоа и таа беше ладна кон мене у стилот нема потреба да ме бараш, зашто ми се јавуваш, не сме веќе у врска и после долги убедувања прифати да се видиме ама ми рече да немам лажна надеж зашто ова ќе било последен пат да се видиме...За 2-3 дена треба да се видиме, и навистина незнам што да правам, се ова е премногу за мене и незнам како ќе ги издржам тие моменти дур сме заедно...Треба ли уште еднаш да пробам да ја разубедам дека прави голема грешка или што ми останува да направам?
Пријателе, за овој дел, поготово за болдираниот дел не можеш никогаш да бидеш толку сигурен. Никогаш. Каква и да е, што и да прави... никогаш. Затоа толку многу луѓе се горат, ставаат раце во оган, несвесни дека тоа го прават токму за таа што додава гориво у огинот. И совет плус, немој веќе да ја прашуваш зашто ти раскинува. Чим досега не ти кажала точно и убаво зашто, нема ни да ти каже. Може ќе ти изврти триста приказни све дур не ја погоди таа со која ќе бидеш задоволен за да си продолжиш понатаму, а веруј ми, тоа лесно може да го направи пошто она очајно може да ја бара таа приказна, а ти очајно сакаш да ја слушнеш, иако не е вистинската. Вистинската можеби ќе ја дознаеш по месец, два, три, година, две, а можеби и никогаш. Тоа е тоа.Дека ме сакала премногу јас можам рацете у оган да ги ставам, зашто не само што сум се чувствувал сакано него и има направено некои работи што не сум ни верувал дека ќе ги направи за мене, затоа сега ми е толку чудна оваа ситуација да буквално ме предаде на најлош можен начин личноста што ја сакам дури и повеќе од себе!!!
Значи те сакала и цврсто си го осетил тоа, во периодот од 2 години и било убаво со тебе. Тука сепак игра улога колку чести биле вашите средби, оддалеченоста и разликата во години т.е различна фреквенција, ама тоа ти си знаеш. Ако викаш дека требало да се пресели во Скопје, претпоставувам на факултет, па оттука следува еуфорија од тоа што го нуди студентскиот живот, слобода, нови искуства итн ствари шо се родиле во нејзината глава. Е сега, сето тоа тие чудно пошто ти се десило наеднаш, не си приметил некои работи, или таа успевала да ги прикрие, сеедно.Вака сеа, да објаснам прво дека не сум копиљ како што некој овде на форумов ме мисли, доволно сум возрасен и имам искуства со девојки, само што ова е тотално нешто необјасниво и збунувачки за мене, едноставно сум вчудоневиден...
Многу бе патетични станавте, јас незнам како ќе продолжите во животов со овие размислувања. Човек да земе пакетче паломи и да ви плаче врз машкава судбина. Вие кутрите цвеќиња за мирисање, мирни, паметни, културни, вљубени, верни. Прави ангели.За денешните женски ние машките сме статистика ! Во секој момент можи да фати некој друг,а машко треба да се изоперит за да фати друга!Многу финансии гнјавенје извесен перјод дур ја убедиш да излезите и ред други гнјаважи.Ич да не се чудиш не ти се дешавет само тебе вакви работи,а то искрена чуствителна било само добра маска ништо друго.
Оти имам чувство дека ќе му фати кривина и дека ќе го остај со прсто в уста да си плачи сам?Дечко прифати ја искреноста на девојката, не те сака, завршила љубовта. И цел форум да ти вика да не одиш на последниот состанок ќе отидеш. Иди и во очите нејзини види го крајот. Може така ќе се помириш со судбината. Колку повеќе ќе ја молиш, толку повеќе ќе и згади од тебе. Иди види сам, дека не те сака повеќе.