Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ај препораки за теретана во центар? Кои се добри (опремени) и како се движат цените?

Пред некој ден зедов магнезиум 250 мг, цинк 25мг и бедоксин 20 мг, да ги комбинирам пошо ЗМА неможев да најдам, е сеа работата е шо прв пат земам вака и не ми е јасно колкава доза од секое требит.
На една страна прочитав дека требит 400-500 мг магнезиум, 20-30 мг цинк и 10-11 бедоксин.
Во аптека ми рекоја да пијам само едно апче магнезиум, дали имат гајле ако си пијам 2 т.е 500 мг и дали можам да го поделам бедоксинон на пола за да неземам од 20 мг или немат гајле ништо ?
30mg цинк, 450мг магнезиум и 11мг витамин б6

магнезиумот е дозволен до околу 400-450 мг дневно за нормален човек, кај спортисти границата се поместува бидејќи имаат многу поголеми потреби од магнезиум, немаш гајле инаку ова погоре ти е дозата за ЗМА, барем јас таа ја употребувам. Внимавај да не конзумираш продукти со висока количина на калциум пред и после пиење на ЗМА.

Пред некој ден зедов магнезиум 250 мг, цинк 25мг и бедоксин 20 мг, да ги комбинирам пошо ЗМА неможев да најдам, е сеа работата е шо прв пат земам вака и не ми е јасно колкава доза од секое требит.
На една страна прочитав дека требит 400-500 мг магнезиум, 20-30 мг цинк и 10-11 бедоксин.
Во аптека ми рекоја да пијам само едно апче магнезиум, дали имат гајле ако си пијам 2 т.е 500 мг и дали можам да го поделам бедоксинон на пола за да неземам од 20 мг или немат гајле ништо ?
Што магнезиум зема и што цинк зема исто така е многу битно не само грамажите (милиграмажите во овој случај)

Сакам да нарачам апчиња од ebay, апчињата се за слабеење и се викаат Oxyelite pro од USP labs. Најдов добра понуда на ибеј за 90 капсули од старата формула. Ќе ми прават ли проблеми на царина или не би требало? Минатата недела три пати им звонев и кој знае колку имејла им пратив ама не ми враќаат. Знае ли некој повеќе за ова?

Од септември здравје госпо, сакам да почнам да одам во фитнес клуб. Јас како почетник Ве замолувам овде доколку имате некоја листа за почетници, план како да ми се одвива неделен тренинг. Вежбам дома често склекови и стомачни, имам PowerGym често го употребувам, па и на вратило помалку. :)

Дефиниција прам, демек. :D

Ве молам за совет/препорака/план. Благодарам!

Што магнезиум зема и што цинк зема исто така е многу битно не само грамажите (милиграмажите во овој случај)
Хелиран цинк (цинк глуконат), eng. Chelated zink (zink cluconate), на паковката од магнезиум пишит дека е за здравје на коските и мускулите ништо друго.NATURAL WEALTH ги произведува.

Хелиран цинк (цинк глуконат), eng. Chelated zink (zink cluconate), на паковката од магнезиум пишит дека е за здравје на коските и мускулите ништо друго.NATURAL WEALTH ги произведува.
Каква форма на магнезиум е, види во нутритивната табела мора да имаат пишано? Оксид, карбонат, хелиран...? Цинкот ти е добар.

Дечки имам за продавање еден држач за мобилен за на рака, одличен избор за при трчање или спортување. Ако има некој заинтересиран нека ми пише во инбокс, го давам за 350ден нов е неотпакуван универзален собира мобилни до 10х6,5цм. (на првата слика подолу е мојот кој јас го користам)

1148945_10201733525718193_320326040_n.jpg
1151073_10201733529158279_155217907_n.jpg

Од септември здравје госпо, сакам да почнам да одам во фитнес клуб. Јас како почетник Ве замолувам овде доколку имате некоја листа за почетници, план како да ми се одвива неделен тренинг. Вежбам дома често склекови и стомачни, имам PowerGym често го употребувам, па и на вратило помалку. :)

Дефиниција прам, демек. :D

Ве молам за совет/препорака/план. Благодарам!

И јас братче го прашав истото неколку објави пред тебе ама нема одговор :) барам добра теретана во центар за од септември и сакам да знам како се движат цените.

Хелиран во шумливи? Незнам дали си сериозен
Хехехех сериозен ама не ме разбираш кои ги купуваш која марка слика стај некоја за тоа ти зборам

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom