Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Friday Night Lights e една од најпотценетите серии EVER. Ми останаа уште четврта и петта сезона мене да ги изгледам, ама премногу серии гледам, ќе ја догледам понатаму не сакам да се разделам брзо од неа. :)
--- надополнето: 9 август 2013 во 14:30 ---
1146567_10151544667982231_1591946546_n.jpg

Некој пасивен гледач на CW бил изглеа :pos: Само Троновите, MF, и зомбите можам да ги посетам :D

Заедно со почетокот на крајот на Брејкинг Бед синоќа на AMC почна нова серијалка Low Winter Sun. Има генерално одлични критики, останува да видиме дали AMC имат во раце нов “хит“ како замена на Волтер Вајт...

Заедно со почетокот на крајот на Брејкинг Бед синоќа на AMC почна нова серијалка Low Winter Sun. Има генерално одлични критики, останува да видиме дали AMC имат во раце нов “хит“ како замена на Волтер Вајт...

Не е прилично исто како Shield?

Ripper Street

Ок серија. Не многу опасна, но ми легна бидејќи заљубен сум во тој период 1800 и кусурот година, во стилот на облекување, коњчињата и кочиите, улиците и куќарките, целиот амбиент. Има интересна актерска екипа и добра приказна за Мевосекот. BBC има вмешание и то. Можи некој да ја ѕирни, ништо спектакуларно, но јас уживам во естетиката во овој случај, што обично горе долу не ме исполнува низ филмови/серии.

Ripper Street

Ок серија. Не многу опасна, но ми легна бидејќи заљубен сум во тој период 1800 и кусурот година, во стилот на облекување, коњчињата и кочиите, улиците и куќарките, целиот амбиент. Има интересна актерска екипа и добра приказна за Мевосекот. BBC има вмешание и то. Можи некој да ја ѕирни, ништо спектакуларно, но јас уживам во естетиката во овој случај, што обично горе долу не ме исполнува низ филмови/серии.

Не ми легна пилотот, колку реално вреди? Или спореди ја со друга на квалитет. :)

Не ми легна пилотот, колку реално вреди? Или спореди ја со друга на квалитет. :)

Не, реално не вреди многу, но како што кажав, јас се приврзав тука со амбиентот и она естетското во серијата. Имаш тупи моменти каде ништо страшно не се дешава. Работите се горе долу предвидливи, но има и некои кои искршнуваат и оставаат интересен впечаток.
Meвосекот горе долу ни е познат на сите низ филмови, па од тука иди предвидливоста на настаните, но си има посебен шмек кроз развојот.

Јас ја гледам оти ми го доближува на сликовит начин периодот. Не дека е нешто лоша серијата, но не е многу добра. Арна е што би се рекло, само арна :)

Моментално сум до 3-та епизода. Ќе напишам малку подолг пост кога ќе ја скинам прва сезона. Ако има нешто Woow ќе има известување.

Случајно налетав на оваа британска крими драма The Fall

Се работи за мини-серија и има 5 епизоди кои сите се излезени, ги погледнав првите 2 и изгледа солидно.

Одлична испадна серијата, штета што втората сезона ќе излезе за 1 година. Овие 5 едночасовни епизоди се гледаат во еден ден !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom