Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Io Sono Interista конечно најдов замена за ванземљанката од V. A мислев дека никогаш нема повеќе да љубам.
Изгледав 10 епизоди од Enterprise, доста солидна е.

Ps3POwb.jpg
Спокица? :)
И јас сум фан. Ентерпрајз ми е подобра од Војаџер или ДС9.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Спокица? :)
И јас сум фан. Ентерпрајз ми е подобра од Војаџер или ДС9.
не зезај, војаџер е закон. дури опасно се бори со некст џенерејшн за приматот

Тоа кој со кого се бори не знам, колку што ми е мене познато Ориџинал Сирис го има приматот а после се сите други. Некст Џенерејшн на некои од нас им е онилена затоа што пораснавме гледајќи ја репризно 3-4 пати во неделата на МТВ.

Мене лично ми се допаѓа се од Стар Трек а Ентерпрајз сигурно повеќе од ДС и Војаџер. Не навлегувам во тоа која е подобра и што вели критиката...

Тоа кој со кого се бори не знам, колку што ми е мене познато Ориџинал Сирис го има приматот а после се сите други. Некст Џенерејшн на некои од нас им е онилена затоа што пораснавме гледајќи ја репризно 3-4 пати во неделата на МТВ.

Мене лично ми се допаѓа се од Стар Трек а Ентерпрајз сигурно повеќе од ДС и Војаџер. Не навлегувам во тоа која е подобра и што вели критиката...
ок е тоа дека секој си има омилено нешто. само се закачкав ;)
а тоа дека star trek TOS го има приматот е НЕвистина:D............. они се сами по себе посебна категорија без конкуренција. иако , .... хахахахах, сега скоро ги гледав по не знам кој пат, ......... колку само им се дибилни некои работи, особено сценарио и ефекти. но ..... за тоа време биле ТОП. и нивното влијание е безгранично големо. џин роденбери е визионер без преседан. џабе е и џобс, и зукерберг и ... кој ли уште не, ...... џин си имал невероватно квалитетна фантазија, децении пред сите други

Се што се гледа треба да се гледа од аспект на времето во кое е направено. Факт е дека без Стар Трек О.С. и Twilight Zone универзумов немаше да биде истиот.

Се што се гледа треба да се гледа од аспект на времето во кое е направено. Факт е дека без Стар Трек О.С. и Twilight Zone универзумов немаше да биде истиот.
хммм, хмммм, ... се думам што да кажам а да не омаловажам за твајлајт зоун.
ај вака, ...... во стар трек многу работи се веќе во примена, или некои многу блиску до примена. ..... за твајлајт, ...... сосема друга сфера зафаќа таа серија. паранормално, необјаснивото, .... нешто што во мом е задња рупа на свиралу. сите сме заинтересирани за технолошкиот прогрес, тука се фокусираме и бараме начин да се подобри тоа. го глобала зборам. а сепак, мал дел од лушето се занимаваат со твајлајт работите. и тоа или професионлано, или некои заговорници на разни теории. нормален човек нема контакт со тоа, ... така да ефектот/влијанието што го има направено стар трек за обичниот човек е многу пред твајлајт. ;)

Не мора да се воздржуваш што имаш кажи си :)
Твајлајт е се разбира за нешто друго но секогаш се ставаат рака под рака овие две затоа што по фантазијата и креативноста се далеку пред било што друго од тоа време. Во таа смисла ги спомнав.

Не мора да се воздржуваш што имаш кажи си :)
Твајлајт е се разбира за нешто друго но секогаш се ставаат рака под рака овие две затоа што по фантазијата и креативноста се далеку пред било што друго од тоа време. Во таа смисла ги спомнав.
хахахах, не е за воздржување друже, него за правилно изразување, нели? и двете се топ, двете се пред своето време, ........ тука си 100% во право. е сеа, ...... зошто секогаш идат рака под рака овие две ич не ми е јасно. комплетно различни се, ...... само фантазијата (како поим фантазија) е заедничка. друго се е различно. во твајлат секогаш (скоро секогаш) се вметнати некои легенди, или верувања, или нејаснотии во науката, ..... додека кај стар трек во тој момент било “пуста фантазија“. секој детал, бил креиран од ништо.
така да кај мене спаѓаат во сосема различни кошеви. вероватно и затоа така безвезе изреагирав кога ми ги спореди, ....... :pipi:

Ајде веќе нека доаѓа тој септември,да ми излезе четвртава сезона,Нина Добрев ја одбила улогата а они снимаат во Лондон..:vozbud:
Ундерцовер.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom