Apple iPhone 5

Дали ќе направите промена со појавувањето на новиот Iphone 5 ?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
сметнав некој од игриве и баш се добри ајде сите download :)
--- надополнето: 9 јули 2013 во 20:43 ---
преку itunes можеш да ставаш песни и не е никаков проблем , а иначе ако си почетник со iphone ти препорачувам добра youtube едукација , и книгата од Стив Џобс секако за да можеш да му ги затнуваш муцињата на сите android корисници , патем голема подрша за windows phones ќе бидат многу позастапени на пазарот .
--- надополнето: 9 јули 2013 во 20:47 ---
iphone 5s ќе излези премиерно со A 6x или А 7 processor камера од 13 mp . И подобрен екран , и секако ќе биде промовиран со t-mobile и најавата на 4g во Македонија . Телефонот во Македонија од Декември .

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
преку itunes можеш да ставаш песни и не е никаков проблем , а иначе ако си почетник со iphone ти препорачувам добра youtube едукација , и книгата од Стив Џобс секако за да можеш да му ги затнуваш муцињата на сите android корисници , патем голема подрша за windows phones ќе бидат многу позастапени на пазарот
Што има во книгата за Стив Џобс за затнување муциња?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Што пари се наоѓа 16 гига од телефонов?

Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
јас ќе го продавам телефонот само нека излези 5 s , со се гаранција од t mobile . 16 gb white.
--- надополнето: 24 јули 2013 во 20:21 ---
Вчера ми пристигна ipad mini black 16 gb . Од istyle го порачав прекрасен е имав ipad 2 го дадов и зедов mini , презадоволен сум искрено и никогаш повеќе нема да земам 9.7 секогаш ќе ја купувам mini верзијата понафатлив е и по пријателски за користење а тоа дека е помал нема да имате никогаш такво доживување . Преубав е ви препорачувам mini .

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Друже, заеби мини, ретина си е ретина, минито не може ни да се спореди со 3-ката и 4-ката.

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
Кој го користел минито знае дека е погоден ептен.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Друже, заеби мини, ретина си е ретина, минито не може ни да се спореди со 3-ката и 4-ката.

Со 4-ката можеби, не сум работел на него. Ама тројката како производ е утнат според мене...ретината се приметува на iPad само ако ги држиш двојка и тројка еден до друг, инаку iPad 2 сам по себе нема да ти створи такво чуство на инфериорност. Кај iPhone 4 и нагоре е различно со ретината, ама кај iPad не знам, не ми прави преголема разлика зашто и така го гледам минимум од 30-40 сантима :)

Проблемот со тројката е што не ја поддржува ретината соодветно, на другарче игрите му сецкаат, а кај мене на iPad 2 си работат океј. Затоа и веројатно избрзаа со четворката.

Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
прекрасен е екранот на mini не осеќам потреба да биде retina . Само кога го држиш блиску можеш да забележен некој pixel кај mini e многу потешко затоа што е mini a kaj ipad 2 се забележуваше .
--- надополнето: 25 јули 2013 во 19:57 ---
еден совет , подобар е мини од regular ipad , по искористлив е а и кај сакаш можеш да го носиш за разлика регуларниот .
--- надополнето: 25 јули 2013 во 19:58 ---
е потежок и кога го ставаш на маса не ти дава чуство на комоција плус ако порачаш две пива ојде масата :)

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
ipad mini ima ista rezolucija kako ipad 2, samo sto site tie pixeli se nabutani na pomal prostor, taka da podobro izgleda od ipad 2.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Нов I-phone 5 за 24600 денари во ledikom.
Може некој да ми објасни што значи X-SIM и зошто е телефонов
200 евра поевтин отколку што треба да биде?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Нов I-phone 5 за 24600 денари во ledikom.
Може некој да ми објасни што значи X-SIM и зошто е телефонов
200 евра поевтин отколку што треба да биде?
X sim е чип што се користи за да ти работи телефонот на мрежа различна од таа на која што е заклучен и штом има x sim значи дека не е neverlock т.ест не е отклучен на сите мрежи и мора да го користиш со x sim.
Цената му е пониска баш поради тоа што не е neverlock.

Kajgana Shop

На врв Bottom