MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
“Религиите ќе исчезнат до 2041 година“, тврди ирскиот психолг Нигел Барбер во своето истражување кое наскоро ќе биде и објавено.
“Нигел барбер ќе исчезне до 2041 година“...
...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
“Религиите ќе исчезнат до 2041 година“, тврди ирскиот психолг Нигел Барбер во своето истражување кое наскоро ќе биде и објавено.
Во тие шо се преставуваат како такви е проблемот,а не во христијанството.Пази ја саботата како ден божји (смртна казна е предвидена во божјите закони за оној кој ќе ја прекрши ова наредба) дури и е повторена колку е важна
Не прави идоли ни предмети на ништо што е на небото или на земјата, не им се клањај (на пример сега имаш икони по цркви, па крстови, на зидови, на ланчиња......
Општо земено многу од Божјите заповеди денес се погазени и отфрлени од оние кои се преставуваат како “следбеници божји“
Пази ја саботата како ден божји (смртна казна е предвидена во божјите закони за оној кој ќе ја прекрши ова наредба) дури и е повторена колку е важна
Не убивај ,не кради,сакај го ближниот свој ,значи која е поврзаноста на христијанството со кримосиве?Ако тие изјавиле дека се католици нивните постапки го докажале токму спротивното,дека се атеисти кои само глумат христијани!
Види oвде:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Sekte/Lat_Crkva-I-Sekte05.htm
за да гле‘аш појасно...
Исус и господ велат едно толкувачите друго... .
Па факт е дека има малку вистински верници,појкето се атеисти кои глумат верници.Јас сметам дека кога би се живеело според 10 христијански заповеди светот би бил подобро место за живот.Е ова ми е најинтересно.
Кога се фалите за бројноста на верниците, си ги броите како верници сите што се декларираат како такви.
А кога некој од тие верници ќе напраи некоја пиздарија, како што напраиле на пример илјадниците верници кои сеа скапуваат по затгвори, е тогаш автоматски почнувате да пеете друга песна и се оградувате од него со ставот дека вистински верници се само оние кои живеат според Библијата.
Епа ако е така, имам една вест за тебе: Во тој случај не постојат верници. Според Библијата денес не живее никој, ама баш никој, а најсмешно е што најголем дел од луѓето не ни имаат претстава што пишува во Библијата пошо никогаш не ја ни прочитале.
И решете се веќе еднаш според кој метод ќе си ги броите верниците, не може еднаш верници да се сите кои се сметаат себеси за такви, а другпат тоа да се одредува според делата.
Авторот на текстот од посочениот линк не толкува, туку посочува точни библиски цитати, каде е очигледно дека Бог не ја задал саботата безусловно и за век и вјеков...
Ама то‘ не Ти пасуе, очигледно.
Што кажа бе момче? Значи откако направил злодело или нека е поситен криминал ако 20, 30 години бил верник, престанува да верува во бог и станува атеист?Не убивај ,не кради,сакај го ближниот свој ,значи која е поврзаноста на христијанството со кримосиве?Ако тие изјавиле дека се католици нивните постапки го докажале токму спротивното,дека се атеисти кои само глумат христијани!
леле, де жа ву. наедна друга тема викаат “не му суди на ..... по постапките на верниците“Па факт е дека има малку вистински верници,појкето се атеисти кои глумат верници.Јас сметам дека кога би се живеело според 10 христијански заповеди светот би бил подобро место за живот.
Не одсекогаш бил атеист шо глумел верник!А то шо правам јас во животов е моја работа,тебе сигурно нема да ти се правдам!Што кажа бе момче? Значи откако направил злодело или нека е поситен криминал ако 20, 30 години бил верник, престанува да верува во бог и станува атеист?Браво ваква мудрост да порачував немаше да добијам. Ако одиме по твој критериум и ти си атеист, не верувам дека правиш се како што книгата ти пишува.
Не одсекогаш бил атеист шо глумел верник!А то шо правам јас во животов е моја работа,тебе сигурно нема да ти се правдам!![]()
Биди си атеист не ти судам,јас само си кажвам мое мисленје,а криминалот го прават поради материјалистички побуди ,нормално.леле, де жа ву. наедна друга тема викаат “не му суди на ..... по постапките на верниците“
мене, а и на неколку милијарди луѓе не им се потребни тие заповеди за да бидат добри луѓе. тебе ти се потребни?
напротив, неверниците/атеистите се луѓе кои се ослободени од оковите наречени “вера“. и криминалот што го прават, го прават од лични побуди, а не од религиски.
ама кога некој ќе направи криминал со верски побуди тогаш тој е на пониско ниво и од амеба. и уште да се крие позади таа книга,... уф уф, лицемерие на квадрат.
Што кажа бе момче? Значи откако направил злодело или нека е поситен криминал ако 20, 30 години бил верник, престанува да верува во бог и станува атеист?Браво ваква мудрост да порачував немаше да добијам. Ако одиме по твој критериум и ти си атеист, не верувам дека правиш се како што книгата ти пишува.
Па и ти си лицемер,глумиш либерал а ги напагаш сите шо имаат поинакво мисленје од тебе.оф леле мори мајко, бисер до бисер. Знаеш воопшто што е атеизам?
Не ти ни побарав да ми кажеш што правиш, само ти кажувам дека си лицемер, не правиш се што кажува библијата а глумиш верник. Тоа ми беше муабетот.