Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.655
- Поени од реакции
- 59.655
A се сметаш себе си за прав вистински искрен верник кој во се го следи Господа?
Let 3 си најде ново дете.
Embrace yourselves!
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
A се сметаш себе си за прав вистински искрен верник кој во се го следи Господа?
Let 3 си најде ново дете.
Јас се држам до учењето на раното христијанство... така да повеќето од овие искази од Библијата биле изменети/додадени во текот на вековите за лични придобивки, контролирање на масите итн...5 И кога се молите, не бидете како лицемерите, кои сакаат да се молат стоејќи по синагогите и на аглите од улиците, за да ги видат луѓето; вистина ви велам, ја имат својата награда.
6 А ти, кога се молиш, влези во својата скришна соба, затвори ја вратата и помоли Му се на твојот Татко, Кој е во тајност; и твојот Татко, Кој гледа во тајност, ќе те награди јавно.
Одиш во црква да се молиш или дома се затвараш сам во тајна одаја??
37 Кој го љуби таткото или мајката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене, и кој го љуби синот или ќерката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене;
Ги сакаш татко ти и мајкати повеќе од Исус?
33 Имено така, ако некој од вас не се одрече од сè што има, не може да биде Мој ученик.
Поседуваш ли нешто свое (пари, мобилен, компјутер, стан, мотор, кола...)??
48 И така, бидете совршени, како што е совршен вашиот небесен Татко.
Дали си совршен?
9 И никого на земјата не наречувајте го свој ‘татко’, зашто е Еден вашиот небесен Татко.
Дали некој на земјата нарекуваш “татко“?
17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.
Дали можеш да оздравиш некого со полагање на рацете и дали можеш да испиеш отров и ништо да не ти се случи??
30 Секому, кој бара, подај; а од оној, што зема од тебе нешто, не сакај да ти го врати!
Ќе ми дадеш ли то што ќе ти побарам без да го бараш тоа да ти се врати ???
Јас се држам до учењето на раното христијанство... така да повеќето од овие искази од Библијата биле изменети/додадени во текот на вековите за лични придобивки, контролирање на масите итн...
-Дома се молам кога сум сам, или кога моите спијат...
-Можам да кажам дека исто ги сакам...
-Поседувам како не...
-Никој не е совршен, освен Бог и Исус...
-Да
-Не сум пробал се уште...
-Давам, а тоа што го давам, и да сакам и да не сакам да ми го вратат, не ми го враќаат, а не им го ни барам..
-Note: Верувам во Бога и во неговите Десет заповеди и во оние реченици на пророците кои имаат смисла, затоа што како што кажав, дел се изменети, додадени... можеби згрешив што одговорив да на твоето претходно прашање, но сепак, верувам во Бога и колку што можам се држам до неговиот пат...
Значи ти веруваш во она што ти сакаш да веруваш, а останатото го отфрлаш како додадено, зошто тебе ти нема смисла.Јас се држам до учењето на раното христијанство... така да повеќето од овие искази од Библијата биле изменети/додадени во текот на вековите за лични придобивки, контролирање на масите итн...
-Дома се молам кога сум сам, или кога моите спијат...
-Можам да кажам дека исто ги сакам...
-Поседувам како не...
-Никој не е совршен, освен Бог и Исус...
-Да
-Не сум пробал се уште...
-Давам, а тоа што го давам, и да сакам и да не сакам да ми го вратат, не ми го враќаат, а не им го ни барам..
-Note: Верувам во Бога и во неговите Десет заповеди и во оние реченици на пророците кои имаат смисла, затоа што како што кажав, дел се изменети, додадени... можеби згрешив што одговорив да на твоето претходно прашање, но сепак, верувам во Бога и колку што можам се држам до неговиот пат...
А кој рече дека сум христијанин?! Јас сум само верник...Значи ти веруваш во она што ти сакаш да веруваш, а останатото го отфрлаш како додадено, зошто тебе ти нема смисла.
Newsflash дечко: ти не си христијанин. Ти не ја сметаш библијата за реч божја.
BTW, сите оние глупости што ги има во стариот завет, кога го прашуваат Исус дали стариот завет е точен и треба да се почитува, тој вика, од збор до збор, од точка до запирка, парафразирам нормално.
Ти си во суштина пример за причината зошто религијата нема да изумре во скоро време.А кој рече дека сум христијанин?! Јас сум само верник...
Тоа е тоа.Ти си во суштина пример за причината зошто религијата нема да изумре во скоро време.
Во првите 10 или во вториите 10???Note: Верувам во Бога и во неговите Десет заповеди и во оние реченици на пророците кои имаат смисла, затоа што како што кажав, дел се изменети, додадени... можеби згрешив што одговорив да на твоето претходно прашање, но сепак, верувам во Бога и колку што можам се држам до неговиот пат...
Наброј ги па ке ти кажам...Во првите 10 или во вториите 10???
Не убивај ,не кради,сакај го ближниот свој ,значи која е поврзаноста на христијанството со кримосиве?Ако тие изјавиле дека се католици нивните постапки го докажале токму спротивното,дека се атеисти кои само глумат христијани!Препрочитај уште еднаш, јас тоа не го реков. А што атеистите ли се криминалци? Но кога веќе ме влечеш за јазик, погледај и сам.
Прегледај го приврзокот 69829
Тие шо господ му ги запишал на Мојсеј на камени табли шо ги скршил или тие после шо се качил по вторпат и господ му ги издиктирал.Наброј ги па ке ти кажам...
Пази ја саботата како ден божји (смртна казна е предвидена во божјите закони за оној кој ќе ја прекрши ова наредба) дури и е повторена колку е важнаНе убивај ,не кради,сакај го ближниот свој ,значи која е поврзаноста на христијанството со кримосиве?Ако тие изјавиле дека се католици нивните постапки го докажале токму спротивното,дека се атеисти кои само глумат христијани!