Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.278
Евреин бе Мики, долг нос, скржав, подгрбаен, ....Од Јосифа немаме „фотка„ па не знаеме како точно изгледал. Сега, шо прајш. како ќе Го препознаеш Христа?
Евреин бе Мики, долг нос, скржав, подгрбаен, ....Од Јосифа немаме „фотка„ па не знаеме како точно изгледал. Сега, шо прајш. како ќе Го препознаеш Христа?
Појма немав дека 37 години сум болна, па и моите деца сум ги заразила. Ниско Лет, ептен ниско.Православието е болест но не секогаш се пренесува генетски
Не „набадај„...Евреин бе Мики, долг нос, скржав, подгрбаен, ....
Не „набадај„...
Еве го пак прашањето: немаш фотока од праведниот Јосиф, немаш фотка од Христа Бога-како би Го препознал Христа, ако во моментов се појави пред Тебе?
Mики јас одговорив на прашањето и тоа е универзално и важи за сите никој ни јас ни ти ни господ не знае како изгледа ИсусА како ќе го препознаеш кога никој не знае како изгледал
Mики јас одговорив на прашањето и тоа е универзално и важи за сите никој ни јас ни ти ни господ не знае како изгледа Исус
Не бе, тоа е саде Твоја субјективна старност, во чии рамки живееш само Ти самиот, оти Светов не се води по Твоите фантазии, туку по други закони.
Исус да излезе пред Тебе у моментов, нема да Го препознаеш...
Православно-христијански!Хептаграм XI Што е ова рисјански ?
Гледам ама сепак е така поразбирливо и за мене и за останатите .Православно-христијански!
Гледаш колку е долго...?
Тие што се на темава и на подфорумот религија - знаат што мислам со тоа „рисјански“Гледам ама сепак е така поразбирливо и за мене и за останатите .
Јас искрено мислам дека не треба детето да се воспитува со религија туку тоа само да си одбере дали ќе верува во нешто или не така да ова за мене е сосем нормално ( не за други и моите се православни а ја атеист )Тие што се на темава и на подфорумот религија - знаат што мислам со тоа „рисјански“
Задржи се малку подолго - и ќе разбереш и ти...
Секако темата е православни мама и тато, со „забегано“ дете кое станало атеист под влијание на ѓаолот - според рисјаните!
Замисли...
Искрено, јас се сложувам со тебе
Не спомнав деца ни дека се пренесува секогаш генетски ете на Мики родителите му се атеисти тој си е верник, можеби има друга причина да си верник, н апример:Појма немав дека 37 години сум болна, па и моите деца сум ги заразила. Ниско Лет, ептен ниско.
MIKI1;3087787 напиша:А во православната Црква, еден од основните услови да се биде нејзин член, е потребата од немање доверба во своето мислење.
мики, дали по ова (вториот дел) заклучувам дека секое дете треба да е роб? да нема право на сопствен избор? ако е така, тогаш ќе испадне дека не сме/си далеку од исламот. таму има присила, јас колку што знам во христијанството нема. ........ или има? ........ мислам дека крстоносните војни заврсија пред 5-6 века.Погрешно: моите родители не веруваат...
--- надополнето: 9 август 2013 во 14:52 ---
Детето не може да стане атеист, ако е одгледано во здрава побожна родителска средина, туку може со леснотија да стане атеист ако и родителите му се такви (атеисти) или ако детето од мали нозе е препуштено на самото себе, без минимум родителска грижа и воспитување во духот од верата.
Моите родители не се религиозни и не ме притискаат, а јас сум и не ги притискам кон мојата вера...Кој овде страда? Имаш одговор?Ама ова е само твоја субјективна стварност бидејќи не може да поднесеш дека реалноста е друга - децата страдаат кога родителите ги притискаат и ги убедуваат како религијата е ок и МОРА ТАКА...
Да, до одредена возраст, децата треба да имаат робовски однос кон/од родителите, а штом тие деца пораснат, станат доволно зрели и способни за да живеат од своите способности, тогаш, ете им ја приликата да живеат според својот ум и наоѓања, а не онака како што биле воспитани и насочени од своите родители.мики, дали по ова (вториот дел) заклучувам дека секое дете треба да е роб?