Тато и мама православни, јас атеист

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Од Јосифа немаме „фотка„ па не знаеме како точно изгледал. Сега, шо прајш. како ќе Го препознаеш Христа?
Евреин бе Мики, долг нос, скржав, подгрбаен, ....

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Православието е болест но не секогаш се пренесува генетски
Појма немав дека 37 години сум болна, па и моите деца сум ги заразила. Ниско Лет, ептен ниско.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Евреин бе Мики, долг нос, скржав, подгрбаен, ....

Не „набадај„...

Еве го пак прашањето: немаш фотока од праведниот Јосиф, немаш фотка од Христа Бога-како би Го препознал Христа, ако во моментов се појави пред Тебе?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не „набадај„...

Еве го пак прашањето: немаш фотока од праведниот Јосиф, немаш фотка од Христа Бога-како би Го препознал Христа, ако во моментов се појави пред Тебе?

А како ќе го препознаеш кога никој не знае како изгледал
Mики јас одговорив на прашањето и тоа е универзално и важи за сите никој ни јас ни ти ни господ не знае како изгледа Исус

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Не бе, тоа е саде Твоја субјективна старност, во чии рамки живееш само Ти самиот, оти Светов не се води по Твоите фантазии, туку по други закони.
Исус да излезе пред Тебе у моментов, нема да Го препознаеш...

Ама ова е само твоја субјективна стварност бидејќи не може да поднесеш дека реалноста е друга - децата страдаат кога родителите ги притискаат и ги убедуваат како религијата е ок и МОРА ТАКА...
Оти светот не оди по рисјанскиот бог... никако! А ти сакаш да ни го накалемиш еврејскиот бог насекаде, исто како муслиманите!
Твоите деца ќе страдаат - не не убедувај нас дека тоа е нормално и дека нашите размисли се субјективни!
Дете атеист велиш дека не се појавува во „вистинско православно семејство кое си ги воспитува децата рисјански“! Какво е тоа војничко воспитување? Не ми делува делотворно бидејќи реков - атеисти почнаа да се појавуваат како отпор кон родителите и нивната неспособност да ги воспиттаат децата надвор од некакви си религиозни стеги!
Така се намалуваат децата што идат во црква!

Реални се моите и другите размисли - само тебе не ти се допаѓаат па забегуваш лево десно!
Те прашав јас тебе „попче“ - твоте ставови ако не се лични и не се субјективни - чии се? НА свештениците од црквата која толку многу не ја вадиш од устата? Чии размисли ти тука споделуваш? Ако не се твои - молчи и научи да имаш свои ЛИЧНИ РАЗМИСЛИ! Онака, ќе треба со туѓинци да се расправаме, кои ти ги дале мислите!

Исус ќе го познаам, не му се сеќирај! Што мислиш зошто носам шајки во џебот постојано? :love:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Гледам ама сепак е така поразбирливо и за мене и за останатите . :)
Тие што се на темава и на подфорумот религија - знаат што мислам со тоа „рисјански“ ;)
Задржи се малку подолго - и ќе разбереш и ти...

Секако темата е православни мама и тато, со „забегано“ дете кое станало атеист под влијание на ѓаолот - според рисјаните!
Замисли...

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Тие што се на темава и на подфорумот религија - знаат што мислам со тоа „рисјански“ ;)
Задржи се малку подолго - и ќе разбереш и ти...

Секако темата е православни мама и тато, со „забегано“ дете кое станало атеист под влијание на ѓаолот - според рисјаните!
Замисли...
Јас искрено мислам дека не треба детето да се воспитува со религија туку тоа само да си одбере дали ќе верува во нешто или не така да ова за мене е сосем нормално ( не за други и моите се православни а ја атеист )

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Појма немав дека 37 години сум болна, па и моите деца сум ги заразила. Ниско Лет, ептен ниско.
Не спомнав деца ни дека се пренесува секогаш генетски ете на Мики родителите му се атеисти тој си е верник, можеби има друга причина да си верник, н апример:

MIKI1;3087787 напиша:
А во православната Црква, еден од основните услови да се биде нејзин член, е потребата од немање доверба во своето мислење.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Погрешно: моите родители не веруваат...
--- надополнето: 9 август 2013 во 14:52 ---

Детето не може да стане атеист, ако е одгледано во здрава побожна родителска средина, туку може со леснотија да стане атеист ако и родителите му се такви (атеисти) или ако детето од мали нозе е препуштено на самото себе, без минимум родителска грижа и воспитување во духот од верата.
мики, дали по ова (вториот дел) заклучувам дека секое дете треба да е роб? да нема право на сопствен избор? ако е така, тогаш ќе испадне дека не сме/си далеку од исламот. таму има присила, јас колку што знам во христијанството нема. ........ или има? ........ мислам дека крстоносните војни заврсија пред 5-6 века.
или пак е пострашен неуспехот на верниците (во случајот родителите) од среќата на детето?
работата ќе биде дека важно да си верник, се друго не е важно. верник со сила, котење без план или користење на презерватив, ....... секојдневен страв од казна, .... аууу, уште колку само правила и закани ...... веќе ми е мака

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ама ова е само твоја субјективна стварност бидејќи не може да поднесеш дека реалноста е друга - децата страдаат кога родителите ги притискаат и ги убедуваат како религијата е ок и МОРА ТАКА...
Моите родители не се религиозни и не ме притискаат, а јас сум и не ги притискам кон мојата вера...Кој овде страда? Имаш одговор?
--- надополнето: 10 август 2013 во 20:17 ---
мики, дали по ова (вториот дел) заклучувам дека секое дете треба да е роб?
Да, до одредена возраст, децата треба да имаат робовски однос кон/од родителите, а штом тие деца пораснат, станат доволно зрели и способни за да живеат од своите способности, тогаш, ете им ја приликата да живеат според својот ум и наоѓања, а не онака како што биле воспитани и насочени од своите родители.

Kajgana Shop

На врв Bottom