Помош за избор на лаптоп

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.182
Поени од реакции
13.460
Леново се солидни лаптопи, батеријата би требало да трае 3-4 часа нормална употреба, само обавезно провери го екранот каков е од разни агли дали многу губи контраст.
Инаку вака како конфигурација делува одлично, асус со иста конфигурација мислам дека е 28000 денари.
И уште едно прашање на овој лаптоп би можеле да се играат не многу “захтевни„ игрици како Пес, Кантер или не? И да прашам околу гаранцијата од 12 месеци, тоа значи дека следните 12 месеци откако е купен лаптопот сите поправки и штети идат на нивна сметка и ништо не плаќаш или ќе треба сепак нешто да се плати?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
имам леново тинкпад т510, само пофални зборови, коска е, ниту се расклатило нешто, ниту некоја заебанција со него.
Ако се вакви сите леново тогаш земај :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Гледам нема многу понуди за 14` лаптоп па да ми кажете дали некој има ваков.
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_19&product_id=36741

Ме интересира дали загрева и колку му трае батеријата, по што перформансите се доволни за моите потреби, важно ми е да е со средна големина.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
И уште едно прашање на овој лаптоп би можеле да се играат не многу “захтевни„ игрици како Пес, Кантер или не? И да прашам околу гаранцијата од 12 месеци, тоа значи дека следните 12 месеци откако е купен лаптопот сите поправки и штети идат на нивна сметка и ништо не плаќаш или ќе треба сепак нешто да се плати?
Ќе можеш да играш и понови игри од тоа, а за гаранцијата не би требало ништо да плаќаш ако некој дел се поквари сам од себе. Ако ти падне лаптоп и сл. тогаш не ти важи гаранцијата.

Broda

Ijackhammer.
Член од
6 февруари 2013
Мислења
259
Поени од реакции
141
Кажете неколку македонски страници каде што можам да купам лаптоп, отворив АМЦ, Анхоч, Риверсофт и тн, барам нешто до кај 40-илјади, i5/i7 процесор, 4-8 рам, со добра графичка, дизајн воопшто не ме засега, и да има добро ладење по можност и странично за да не загрева многу.
Гледав на АМЦ има добри лаптопи во оваа цена со i7 и со 3 класа графички а по другиве страници посебно на Риверсофт за тие пари имаш само i5 со слаба графичка, АМЦ нешто зафркаваат стари компјутери препродаваат или што е работаваа?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Кажете неколку македонски страници каде што можам да купам лаптоп, отворив АМЦ, Анхоч, Риверсофт и тн, барам нешто до кај 40-илјади, i5/i7 процесор, 4-8 рам, со добра графичка, дизајн воопшто не ме засега, и да има добро ладење по можност и странично за да не загрева многу.
Гледав на АМЦ има добри лаптопи во оваа цена со i7 и со 3 класа графички а по другиве страници посебно на Риверсофт за тие пари имаш само i5 со слаба графичка, АМЦ нешто зафркаваат стари компјутери препродаваат или што е работаваа?
А сакаш баш онлајн да го купиш и да ти го достават или бараш за да разгледаш? Ѕирни и во Сет.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_19&product_id=38338

Што мислите за изборов.
Приоритет се колку толку мобилност и добра графичка за таа цена.

П.С Ако знае некој подобар избор пишете.
у мебиус графичата е скоро иста само подобар процесор и поголем хард

LENOVO IdeaPad Z500 15.6" i5-3230M/1TB/6G/GT645 2GB/BT i5-3230M(3.2GHz@3MB)/ 6GB DDR3/ 1TB 5400rpm/ 15.6 HD LED Glare(Wedge)/ Camera 2MP /nVidia Geforce GT 645M-2GB/ DVD-RW/ Wi-Fi/ Card reader/ HDMI/ BT/ 4 Cell Battery/ SRS® Premium Surround Sound™/ Chocolate 59377397 720 OK 5% 38045

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Леновово нема SSD така да џаба му е тој поголем хард диск, процесорот не е U туку М и има малку подобри перформанси ама затоа троши повеќе и лаптопот ќе е бајаги потежок од овој asusot со U процесор кои се дизајнирани за ултрабуци.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Леновово нема SSD така да џаба му е тој поголем хард диск, процесорот не е U туку М и има малку подобри перформанси ама затоа троши повеќе и лаптопот ќе е бајаги потежок од овој asusot со U процесор кои се дизајнирани за ултрабуци.
M процесорот е дупло побрз од У али не ти е битно тоа нема везе, а 24 гига ссд се премалце ако можеш виндос 7 со после упдјети да го собере ке биде добро а за други прогами на него ке немаш место

Broda

Ijackhammer.
Член од
6 февруари 2013
Мислења
259
Поени од реакции
141
Што велите за овој?
http://www.niko.com.mk/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1233&virtuemart_category_id=36&Itemid=110 Ме буни баш околу процесоро и мене, QM, Q знам дека е за високи перформанси а QM заедно значи дека е за ВП и е за лаптоп односно М?
Нека појасни некој што знае повеќе и да кажи дали е добар лаптопов.
Или ако знае некој друг за тие пари да е подобар.
Го барам во Македонијава Y500 со i7 ама го нема.
--- надополнето: 12 август 2013 во 16:55 ---
Тој или овој
http://www.niko.com.mk/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1220&virtuemart_category_id=36&Itemid=110

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Која графичка е подобра за лаптоп?
Intel HD 4000 или AMD Radeon HD 7610M 1GB

Kajgana Shop

На врв Bottom