Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
фала многу :)
Планирам да го земам лаптопов http://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=38455&i=13&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=V
ме интересира дали вреди за парите или може да се најде поквалитетен за истите пари?
Ке го користам за полесни игри ( LoL , wc3 итн. ) и за на факултет за програмирање на финки.

Се двоумам тешко измеѓу овие два
Dell 17R SE i7-3630M 17.3" 1TB, 8GB Ram, Nvidia GT650M 2GB DDR5.
Lenovo Y500 i5-3230M, 15.6", 1TB, 6GB Ram, Nvidia GT650M 2GB DDR5 - овој лаптоп иди со SLI односно UltraBay слот направен од Леново, кој пружи шанса за Блуреј читач, уште еден кулер, CD читач, или додатна GT650M графичка, со две графички игри и се останато ќе распарчува.Ама затоа е и малце поскап, и дизајнот е ептен поличен во споредба со Dell, Леновото има по гејмерски(иако е гејмерски лаптоп)изглед, тастатурата има црвено светло зад неа цело време, лаптопот е направен од четкан алуминиум со темно сива-црна боја.
Дали вреди додатни 4000 ден.

Се двоумам тешко измеѓу овие два
Dell 17R SE i7-3630M 17.3" 1TB, 8GB Ram, Nvidia GT650M 2GB DDR5.
Lenovo Y500 i5-3230M, 15.6", 1TB, 6GB Ram, Nvidia GT650M 2GB DDR5 - овој лаптоп иди со SLI односно UltraBay слот направен од Леново, кој пружи шанса за Блуреј читач, уште еден кулер, CD читач, или додатна GT650M графичка, со две графички игри и се останато ќе распарчува.Ама затоа е и малце поскап, и дизајнот е ептен поличен во споредба со Dell, Леновото има по гејмерски(иако е гејмерски лаптоп)изглед, тастатурата има црвено светло зад неа цело време, лаптопот е направен од четкан алуминиум со темно сива-црна боја.
Дали вреди додатни 4000 ден.

не вреди. делот има подобар процесор поише рам графичка иста а кај леново тие пари поише треба да ги дадеш се ради виндос 8 што има ако ти треба лиценциран, на делл моеш каков сакаш да си стаиш,

со две графички не е тоа тоа нема да има којзнае колкав бенефит сум гледал по бенчмарци од поише сајтови, а за дизајнот до вкус е се

Мислење и искуство нека сподели некој за новиве Samsung ATIV Book лаптопи(во АМЦ ги гледам ,незнам по други продавници дали ги има) . Имаат одличен изглед и дизајн ,но како стојат со издржливост,греење и слични мани?

Точно,

И мене ми треба помош за тоа, се двоумам дали самсунг или не, конкретно:
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_19&product_id=35974

Што мислите, и дали има некој предлог за нешто поквалитетно или подобро до истата вредност,

http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3003&pid=12971

овој има подобар процесор, графичка подобра, сега за самсунгов не пишува блутут кар ридер дали има можно е да нема

Има и тоа и тоа, само не е напишано,

Имам малку лошо искуство со Дел, зато би зел самсунг или леново пред дел

moze pomos sakam da kupam laptop budzet mi e do 24 000 sakam da go izvlecam maksimumot za tie pari laptopot mi e za sekojdnevna upotreba net igri filmce itn. :) pa ako sakate da mi predlozite nekoj

moze pomos sakam da kupam laptop budzet mi e do 24 000 sakam da go izvlecam maksimumot za tie pari laptopot mi e za sekojdnevna upotreba net igri filmce itn. :) pa ako sakate da mi predlozite nekoj
За секојдневна употреба и не ти треба толку многу. Јас исто пред да го земам лаптопот бев на голема дилема... колкави перформанси ќе ми бидат доволни. Игри не играм - освен plants vs zombies - отсекогаш сум бил ПРОТИВ игри на лаптоп. Ми служи за филмови, нет, едно друго.. види го лаптопов , искрено би ти го препорачал бидејќи јас го имам истиов. имаш и 750гб хард ... па имаш место за филмови да го полниш :P

Скоро исти се по перформанси Делл-от има 1 година поише гаранција плус анхоч се поим за услуга и сервис а амц се обратно
Neka go kupi Ibra za tie pari :D

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Сакам да купам лаптоп до 30 000 ден.Немам претходно искуство со лаптоп и ако можете да ми дадете совет за најдобри перформанси за таа цена и избор на марката, а се двоумам помеѓу Dell, Hp i Toshiba и плус ако знае некој да ми ја каже разликата меѓу i3 i i5 и интегрирана и посебна графичка, што е подобро ?Сакам да го извлечам максимумот за тие пари, а лаптопот не ми е за игри туку за програмирање,студентски работи и секојдневна употреба.

Сакам да купам лаптоп до 30 000 ден.Немам претходно искуство со лаптоп и ако можете да ми дадете совет за најдобри перформанси за таа цена и избор на марката, а се двоумам помеѓу Dell, Hp i Toshiba и плус ако знае некој да ми ја каже разликата меѓу i3 i i5 и интегрирана и посебна графичка, што е подобро ?Сакам да го извлечам максимумот за тие пари, а лаптопот не ми е за игри туку за програмирање,студентски работи и секојдневна употреба.

зимај со i5 и фурај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom