Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Абе, не ви се стемнува на Водно да тргнете од 6 ипол поручек?

Денес можда планирам да се качам, ако здравјето се стегне до тогаш, па ако има некој, ајде.

Завчера кога бевме со спенс тргнавме некаде 18:50 и сакавме да одиме до крст но за нагоре сигурно ќе не стемнеше ако возевме до крст ... така да земавме отидов со жичара а инаку се стемнува некаде 20:10 Мин... па така да израчунај си го времето за колку време целосно се качуваш а рачунај дека и треба да се симнеш :)

Последниот пат кога бевме пред 5 дена не фати црна темница надолу.Бев со еден пријател кој морав да го чекам и малку задоцнивме.Инаку си фаќам околу 18:40 од дома.

Беше некој Плачковица за маратонот денеска? Какво опашуање на голо сум направил, ако не беше една гранка да се обесам на неа ќе ме вадеа со хеликоптери од тоа доловите таму, вака си поминав со драснато коленце. :D
--- надополнето: 4 август 2013 во 20:52 ---
Купувам МТБ велосипед до 300 евра.... Не мора да продавате, барем понудете нешто од по огласиве...
--- надополнето: 4 август 2013 во 02:29 ---
Ми нудат
Mongoose Tyax, све е shimano altus, suntour xcm...

Исто ми нудат и сличен монгус, со хидраулични дискови, ама незнам колку е паметно да земам 16 инчен велосипед (1.85 сум)...

B`twin Rockrider 5.2,

Има еден пријател Мунгос Туакс со комплетна SRAM 4ка опрема и механички диск кочници, спомна некаде цена од 250 евра за продажба.
Ако си заинтересиран ќе ти дадам контакт информација па зборнете.

Тргнав со умисла да одам до средно, се качив до крст. Се на се, саат ипол. Изненаден пријатно од времето, прв пат мерам.

Тргнав со умисла да одам до средно, се качив до крст. Се на се, саат ипол. Изненаден пријатно од времето, прв пат мерам.

Одлично, за назад се симнуваше по козји или по асфалт?

Одлично, за назад се симнуваше по козји или по асфалт?

По асфалт. Немав кацига со мене, а и за прв пат не би се пуштил по козји сам, ипак, не ги знам патеките и треба некој пред мене граница да ми означи, пошто прошлиот пат си добив на сила по асфалт излетав мушки и слично сценарио ко виндфакер, за гранка се задржав.

Затоа денес, така малце поише ги загреав дисковите. :D

^- Ако не си паднал, исто како да не си се симнувал од Водно :D :D :D

Кога можете да идеме следен пат/ среда ?

По асфалт. Немав кацига со мене, а и за прв пат не би се пуштил по козји сам, ипак, не ги знам патеките и треба некој пред мене граница да ми означи, пошто прошлиот пат си добив на сила по асфалт излетав мушки и слично сценарио ко виндфакер, за гранка се задржав.

Затоа денес, така малце поише ги загреав дисковите. :D

Па да добро си направил секако си ја знаеш својата граница... а и да паднеш ништо страшно секако ќе станеш како и да е :icon_mrgr:

Инаку ако има некој за деновиве на водно нека каже :)

Вака, од ракав тресено, нека биде вторник-среда, би ве дружел.

Него, кое ви е време на релација државна - крст? Чисто за споредба?
--- надополнето: 5 август 2013 во 03:15 ---
Па да добро си направил секако си ја знаеш својата граница... а и да паднеш ништо страшно секако ќе станеш како и да е :icon_mrgr:

Инаку ако има некој за деновиве на водно нека каже :)

За станување ќе станам, ама ако завлезам подлабоко во шумите, ќе треба и на планинарење на удрам. :D

Вака, од ракав тресено, нека биде вторник-среда, би ве дружел.

Него, кое ви е време на релација државна - крст? Чисто за споредба?
--- надополнето: 5 август 2013 во 03:15 ---

За станување ќе станам, ама ако завлезам подлабоко во шумите, ќе треба и на планинарење на удрам. :D

Мене ми одговара среда слободен сум од работа, Спенс Мислам дека би бил слободен тогаш ... :)

Купувам МТБ велосипед до 300 евра.... Не мора да продавате, барем понудете нешто од по огласиве...
--- надополнето: 4 август 2013 во 02:29 ---
Ми нудат
Mongoose Tyax, све е shimano altus, suntour xcm...
1005901_712703745412308_707114085_n.jpg

Исто ми нудат и сличен монгус, со хидраулични дискови, ама незнам колку е паметно да земам 16 инчен велосипед (1.85 сум)...

B`twin Rockrider 5.2,
1003899_701645863184884_342824612_n.jpg

Црвениот Mongoose Tyax е постаро моделче. Тој со хидро дискови многу ти е мал ако си 185 см, немој да се зезнеш. Исто така и овој Rockrider не го бива. Ѕирни ги овие :

Spcialiazed Hardrock
Scott
Merida Matts 10
Trek 3700

Беше некој Плачковица за маратонот денеска? Какво опашуање на голо сум направил, ако не беше една гранка да се обесам на неа ќе ме вадеа со хеликоптери од тоа доловите таму, вака си поминав со драснато коленце. :D

Ја бев имав и ја неколку моменти кај што ке се остаев убаво поготово на првиот спуст со браздите страшно беше. Демек бркав некое место да фатам се држев до брезовица ама асфалтарите коа фатија нагоре ко воз бандера ме поминаа и се откажав возев полека се ладевме во тоа реката :D

Здраво на сите
ве молам за збор два во врска со овај велосипед
http://www.bikes.mk/grx7.php

благодарам

Искрено мислам дека не вреди. За истите пари (со попуст) ќе си земеш Polar Avalanche од Бајкмаркет. Барем има подобра опрема од Cross-от, единствено што нема хидро диск кочници, доаѓа со механички диск кочници Shimano. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom