Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ја бев имав и ја неколку моменти кај што ке се остаев убаво поготово на првиот спуст со браздите страшно беше. Демек бркав некое место да фатам се држев до брезовица ама асфалтарите коа фатија нагоре ко воз бандера ме поминаа и се откажав возев полека се ладевме во тоа реката :D

На првиот спуст тој што беше веднаш на почетокот на карпите се опашив два пати заради едно детенце од 15-6 годинки. Првиот пат ми закочи скроз и требаше да го согазам, мавнав и на предна и летнав преку точак.
Вториот пат пак истово дете го начекав пред мене, закочи нагло и застана скоро и го направив истото како претходно и со триста маки го избегнав да не се паднам преку рачки на него и го сакатам, па си го заебав лактот.
И третиот пат на еден мал спуст низ шумата, ми излезе камен и кога летнав преку точак, ако не беше една јасика да се обесам на неа ќе летнев во долот таму.
Се најдоа едни фини момци во близина и ми помогнаа да излезам на пат инаку ќе требаше да преспијам таму како што бев склештен со точакот врз мене. :D
Ќути си поминав само со колено и набиеница. Инаку на спустовите јас изгубив најмногу време и делот кај реката долу оти немав соодветни пневматици, асфалтот го искачив за 15-20 минути без проблем.
Релативно лесна патека кондиционо, ама пак беше бараше солиден велосипед и знаење на спустовите.

Црвениот Mongoose Tyax е постаро моделче. Тој со хидро дискови многу ти е мал ако си 185 см, немој да се зезнеш. Исто така и овој Rockrider не го бива. Ѕирни ги овие :

Spcialiazed Hardrock
Scott
Merida Matts 10
Trek 3700

од овие тука Specialiazedот ќе му се јавам утре.... Скотот ми е далеку, меридата многу е обична (а скапа), Трекот нема слики...

Му се мислам на
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1414047-SCOTT-SPORTSTER-P2-TREKKING

Само не се разбирам до толку, некој да ми кажи дали ќе можам да го возам низ дупки, да се качувам по ивичњаци, без да се искриви колцето ???

Му се мислам на
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1414047-SCOTT-SPORTSTER-P2-TREKKING

Само не се разбирам до толку, некој да ми кажи дали ќе можам да го возам низ дупки, да се качувам по ивичњаци, без да се искриви колцето ???

Овој (Scott) има одлична опрема за парите, со тие гуми нема баш да можеш по дупки и ивичњаци без да ги искривиш бандажите, но ако ги смениш за подебели ќе ти врши работа. :)

На првиот спуст тој што беше веднаш на почетокот на карпите се опашив два пати заради едно детенце од 15-6 годинки. Првиот пат ми закочи скроз и требаше да го согазам, мавнав и на предна и летнав преку точак.
Вториот пат пак истово дете го начекав пред мене, закочи нагло и застана скоро и го направив истото како претходно и со триста маки го избегнав да не се паднам преку рачки на него и го сакатам, па си го заебав лактот.
И третиот пат на еден мал спуст низ шумата, ми излезе камен и кога летнав преку точак, ако не беше една јасика да се обесам на неа ќе летнев во долот таму.
Се најдоа едни фини момци во близина и ми помогнаа да излезам на пат инаку ќе требаше да преспијам таму како што бев склештен со точакот врз мене. :D
Ќути си поминав само со колено и набиеница. Инаку на спустовите јас изгубив најмногу време и делот кај реката долу оти немав соодветни пневматици, асфалтот го искачив за 15-20 минути без проблем.
Релативно лесна патека кондиционо, ама пак беше бараше солиден велосипед и знаење на спустовите.

Си се утепал од паѓање ти бе :D. А бе за лесна лесна е патеката ако возиш рекреативно ако се тркаш нема лесно. Инаку што гуми возеше па ти праеле проблеми во реката јас мислам до техника дека било. Инаку мн убав дел е тој кај реката и спустот добар беше до таму.

Здраво на сите
ве молам за збор два во врска со овај велосипед
http://www.bikes.mk/grx7.php

благодарам
Јас имам таква марка точаков ама моделот Gravito и одлично ме служи и башка алуминиумска рамка и тежи околу 12-14 кила одприлика,а тој модел што е сликава е повисока класа нешто како BMW 318 и BMW 520 така да сигорно е подобар ама со тие пари можеш да најдеш Merida или Capriolo но произведена е некаде на крајот 2011 год или Cross ( сликата што си постира) е 2013 година па види сега :)

Вака, од ракав тресено, нека биде вторник-среда, би ве дружел.

Него, кое ви е време на релација државна - крст? Чисто за споредба?
--- надополнето: 5 август 2013 во 03:15 ---

Од државна до средно 25 минути , правам 20 минути одмор на средно, па до детско ми требаат 30 минути, таму пак праам 20 минути пауза и до горе 25 минути.
Многу паузи правам али новајлија сум уште :)

Имало бетер и од мене :D Јас каде и да возам, еднаш мора да се истрескам асално. Ама ти ја претеруваш :D :D :D

Вака, од ракав тресено, нека биде вторник-среда, би ве дружел.

Него, кое ви е време на релација државна - крст? Чисто за споредба?
--- надополнето: 5 август 2013 во 03:15 ---

За станување ќе станам, ама ако завлезам подлабоко во шумите, ќе треба и на планинарење на удрам. :D

Од Кочо Рацин до врв 01:07:56

Од сепрември се надевам под 1 сат да паднам :)

Од државна до средно 25 минути , правам 20 минути одмор на средно, па до детско ми требаат 30 минути, таму пак праам 20 минути пауза и до горе 25 минути.
Многу паузи правам али новајлија сум уште :)

Премногу форсираш со брзината, пробај да намалиш брзина и да ги редуцираш паузите барем временски.

Правило број 10 е дека никогаш нема да биде полесно за вртење кога ќе набијаш кондиција, туку ќе бидеш само побрз.
Затоа пробај да ја извозиш патеката без паузи или пак ептен кратки "коњски паузи" поспоро.

Едно другарче продава Mtb велосипед Giant со хидраулика дискови.Донесен му е од Швајцарија.Има некои работи за оправка,а он не е по велисипедите.Ако има некој заинтересиран точачето може да се земе за евтини пари.Мислам дека цената не е над 9000 денари,но најдобро доколку некој е заинтересиран да му се јави на другарот па ќе се договорат!Бројот е 078/619-424 Зафир

Премногу форсираш со брзината, пробај да намалиш брзина и да ги редуцираш паузите барем временски.

Правило број 10 е дека никогаш нема да биде полесно за вртење кога ќе набијаш кондиција, туку ќе бидеш само побрз.
Затоа пробај да ја извозиш патеката без паузи или пак ептен кратки "коњски паузи" поспоро.

Вечер најверојатно ќе одам па ќе пробам да смалам паузите, јас цело време се запнувам, се ориентирам според времето на качување, пред 20 дена коа го земав точакот првото искачување до средно ми требаа 40 минути :) , па му се напнав и од 20 дена, јас 15 дена се имам качувано на водно, не знам чудно ми е сите да ме поминуваат :), пред да го земам точаков често планинарев и гајле немам, од државна до средно се качував за 15 минути, па ај викам кондиција имам ќе терам брзо и со точак ама кога видов 40 минути дека ми требаше првиот пат до средно, неќе да била иста кондиција планинарење и возење велосипед.
Али доста поинтересно возењево од планинарење, да сум знаел ќе сум земел бицикла одамна :D

Беше некој Плачковица за маратонот денеска? Какво опашуање на голо сум направил, ако не беше една гранка да се обесам на неа ќе ме вадеа со хеликоптери од тоа доловите таму, вака си поминав со драснато коленце. :D
Wind како беше на плачковица викендов? Имаше доста луѓе? Ај со помин нека ти е коленцето. :P

Едно другарче продава Mtb велосипед Giant со хидраулика дискови.Донесен му е од Швајцарија.Има некои работи за оправка,а он не е по велисипедите.Ако има некој заинтересиран точачето може да се земе за евтини пари.Мислам дека цената не е над 9000 денари,но најдобро доколку некој е заинтересиран да му се јави на другарот па ќе се договорат!Бројот е 078/619-424 Зафир
Па не е лошо да ставиш слики од велосипедот на твоето другарче како и кој модел е. Чисто за некој да се заинтересира. :)

Дечки има некој заинтересирано за возење до Зелениково? :D Јас секое лето праам по една тура до таму,па ако има заинтересирани пишете да се договориме за кога и како :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom