Искуства со полицијата!

Сте имале ли искуство со полицијата?

• Вкупно гласачи
    311

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Уф имало колку сакаш,не дека нешто сериозно ама сепак имало,у главном порано коа бев помлад:D.Знам еднаш кај Мавровка,не допираат алфи,сат беше околу 23-00,ја со уште еден другар,и сеа знаете што следува класика.Што барате овде и тоа со онаков дрзок тон,лични карти нормално.па следува она како да приведуваат најолеми криминалци,и на крај ни вика мрш уште еднаш да не ве видим овде:facepalm:,си викам у себе ова може од мајка ти е ебате.Исто уште еднаш пред Пелагонија,е ова беше ко на филм.Си идем со ранец на рамо,и глем голф црн, пред мене на тротоар ко на филм.и одма следува кај идеш ?им викам студент сум бе,ми вика празни ранецот одма каков студент:tapp:.Ко почна да расфрла све на улица,мене крв ми капе,ама тоа е нема што да праеш.И после толкав претрес следува уште една ретардирано прашање,дали имаш нешто недозволено у тебе:гомце::facepalm:.Има и многу други ама не са толку битни.Муабетов ми е,значи наместо да си ја работаат работата,да ги бркаат оние што треба,они замараат бес потреба.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Уф имало колку сакаш,не дека нешто сериозно ама сепак имало,у главном порано коа бев помлад:D.Знам еднаш кај Мавровка,не допираат алфи,сат беше околу 23-00,ја со уште еден другар,и сеа знаете што следува класика.Што барате овде и тоа со онаков дрзок тон,лични карти нормално.па следува она како да приведуваат најолеми криминалци,и на крај ни вика мрш уште еднаш да не ве видим овде:facepalm:,си викам у себе ова може од мајка ти е ебате.Исто уште еднаш пред Пелагонија,е ова беше ко на филм.Си идем со ранец на рамо,и глем голф црн, пред мене на тротоар ко на филм.и одма следува кај идеш ?им викам студент сум бе,ми вика празни ранецот одма каков студент:tapp:.Ко почна да расфрла све на улица,мене крв ми капе,ама тоа е нема што да праеш.И после толкав претрес следува уште една ретардирано прашање,дали имаш нешто недозволено у тебе:гомце::facepalm:.Има и многу други ама не са толку битни.Муабетов ми е,значи наместо да си ја работаат работата,да ги бркаат оние што треба,они замараат бес потреба.
Сумњаат, и нема ништо против тоа да те претресат рандом и да те соблечат по гаќи,. Али што се понашаат како дебили и не се културни како што по закон треба да се тоа е друга прича... Може да ми дојат рандом било кои и да ме претресат и да ми испокрадат се, али нашиве немаад доволно време да го испланираат тој момент .. По некогаш си седам така сам и размислувам за убавините на нашата земја кога ќе се сменат некои минорни работи .. никогаш не сум мислел дека владата ќе мисли дека врбите од 100.000 евра у вардар ќе го направат населението посреќно .. греота

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
@Sp4wN - Според закон треба да имаат основано сомнение за да те претресат, или твојот ранец да го отвараш за нив. Така што секако дека треба да има човек против сето тоа. Исто така, ако прават целосен претрес, тој се врши во станица, не на сред улица, јавно место, сред бел ден, пред толку луѓе, до гаќи да те тераат да се соблечеш. Правилата и законите постојат со причина, и ако ги енфорсираат они на други треба да бидат свесни дека и тие треба да следат одредени закони.

Нема закон против некултура од друга страна. Можеш и ти и он комотно да бидете ултра-некултурни. Се знае што во домен на твоите права, а што е во домен на неговите ингеренции, па сакаш мајка си му пцуел.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Плавите џандарки слабост ми се, и се подчинувам само пред нивниот авторитет.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
можеш и ти и он комотно да бидете ултра-некултурни
Апсолутно. Ако ти се јаде пендрак или нешто бетер.
Да бидеме реални брате... нема правда во Македонија.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Апсолутно. Ако ти се јаде пендрак или нешто бетер.
Да бидеме реални брате... нема правда во Македонија.
Зборам како треба, не како е. Знам дека пендрак можам и за многу помалку да јадам.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Прво сечењето дрва го направија скоро како кривично дело , за да на крај најстарите дрва во Скопје сами ги сечат. Кршење на законот на дело , а полицијата спречува народот да го запре кршењето на законите.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Имам повеќе искуства со џандари али повеќето се позитивни и смешни.
Еве ми го фаворитот.
Пред шознам 5-6 години со другар се возиме у кола и вртиме полукружно кај мекдоналдс у центар( кај таксистиве тука..апла прекршок) и одма џајкан не застана. Искачаме ние од кола и почиња моабетот.Џајканов прво возачка ова она ,кај идете зашто вака трт мрт и на крај другаров вика абе на таткоми е колава ќе ме утепа ако дознае дека казна сум добил.Џајканов го прашува а кај работи таткоти? Другаров вика незнам. Тука мала тишина се дешава ,џајканов не гледа се чуди и го прашува пак , како бе незнаеш? Овој вика незнам,никој дома незнае,со црн џип го зимаат сабајле со црн џип го враќаат. Џајканов не гледа пак нас,ја гледа возачката и ни вика ајде бегајте друг пат вакви прекршоци да не сум видел.
Се искинавме од смеење кога влеговме у кола али јебига очигледно цајканов се збуни од лажгава.

:pos:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Никакво приватно искуство не сум имала со полиција. А бе ни сообраќаец ме нема сопрено возачката да ми ја види. Ептен сум примерна де :pipi:

Член од
6 август 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
Na 04/08/2012 proagam na semafor vo Aerodrom i bas na proaganje se menuva zolto i posle toa crveno, znaci na zolto sum pominal odma posle gandari me sopiraat vozacka sobrakajna vede vozilo na stranski tabli i mi vika dojdi kaj nas i mi vika trebase da zastanes na semoforot za nas isto kako na crveno da si prosol sega kaznata ti e 300 evra i zabrana za 12 meseci da ne mozes da upravuvas vozilo so B kategorija, jai i odgovaram pa dobro ama sporoed vas prkrsokot e golem za da me kaznite moze malku tolerancija posto kazata e rigorozna nema smisla cel odmor ke mi go unistite i oni celo vreme moras da si platis kazna i posle mi vika znaes deka i na izlez od mk ke ti pravat problem ajde nesto daj i sloboden si i fino lepo si zemma pari :tapp: Nemam komentar
--- надополнето: 7 август 2013 во 00:13 ---
Никакво приватно искуство не сум имала со полиција. А бе ни сообраќаец ме нема сопрено возачката да ми ја види. Ептен сум примерна де :pipi:
kolku cesto vozis

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.499
Поени од реакции
11.461
еднаш еден другар ме враќа дома и само што завртевме на мојата уличка ете ти алфи :/
у сред бел ден ко терористи не извадија, потпрени на кола, раце у вис, чудесии а и сите комшии на жица обесени :)
ова со изговор сомнителни сме биле :tapp:

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Овие 68 гласа се од полицајци се, незнам како може некој да има позитивно мислење за нив.
Јас ќе ти кажам.

Во 2001 они гинеа за оваа држава.

И доста кукате за обичен претрес.

Muranyi - Да, додека не ти дозволат да повикаш адвокат не смеат да те форсираат да потпишеш ништо. Кога ќе дојде адвокатот, ако ти рече потпиши, потпиши (бидејќи работи за твој интерес, нема зошто да не сакаш), ако не, он ќе им каже поради која причина ти одбиваш да потпишеш.

Не смеат и ниту те форсират.

Значи после извесно дело нели даваш изјава и долу има опција на самата изјава дека прифаќаш да нема адвокат(еден потпис) и друг потпис со кој гарантираш за изјавата.

Инаку согласно законот основано сомнение секако дека е носење ранец во 10 и 30 навечер исто така основано сомнение за нив а посебно за алфите е да се поздравиш со некој џанак или пак дилер.

И како што гледам сите сте поминале лесно а мислите дека сте поминале лесно оти сте паметни а ај видете колку од вас во автомобилите немаат безбедносен триаголник?

Дури и смешно е да кукате за претрес или за проблем со сообраќајна или пак алкохол.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Јас ќе ти кажам.

Во 2001 они гинеа за оваа држава.

И доста кукате за обичен претрес.

Не смеат и ниту те форсират.

Значи после извесно дело нели даваш изјава и долу има опција на самата изјава дека прифаќаш да нема адвокат(еден потпис) и друг потпис со кој гарантираш за изјавата.

Инаку согласно законот основано сомнение секако дека е носење ранец во 10 и 30 навечер исто така основано сомнение за нив а посебно за алфите е да се поздравиш со некој џанак или пак дилер.

И како што гледам сите сте поминале лесно а мислите дека сте поминале лесно оти сте паметни а ај видете колку од вас во автомобилите немаат безбедносен триаголник?

Дури и смешно е да кукате за претрес или за проблем со сообраќајна или пак алкохол.
Дечко не е проблем претресот како претрес,проблем е начинот на кој се понашаат.И што има врска тоа со 2001 година не мешај сега овде непотребни работе.Друго од кога носењето ранец навечер е толку сомнителна работа?мислим алооо човек може да се враќа од било каде со ранец,дали тоа значи дека секоја жена што ќе ја видат со ташна после 22,30 мора да и прват претрес дека нели и она може да има свашта у ранецот:tapp:.Значи нормално е да има претрес,само што тој претрес претежно се обавува при претходно добиени сознанија.И пак ќе речем не е проблем претресот, туку начинот на кој се врши истиот.

Kajgana Shop

На врв Bottom