Вашиот идол во животот?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
За ти да коментираш и да те тргнам од монотонијата да се порасправаш малце со мојот живот и моите идоли затоа ;)

Нити сум ја ставила Монро во дескрипшн нити па сум ставила нејзина слика на фб :facepalm:
И да не дискутираме на темата за самоубиството пошто ова не е тема посветена на неа, а во врска со тоа се зборува сите овие 50 години и сеуште не постојат јасни докази дека се самоубила.. нема врска тоа секогаш ќе остане мистерија.
За времето кое го проживеа таа постигна многу отколку некој кој би живеел 100 години. За мене е значајна затоа што ми се допаѓаа нејзините размислувања и погледи, нештата со кои се соочила и ги пребродила.. Сум прочитала неколку книги за нејзиниот живот и не можам сега да ти опишам во две реченици зошто ми е значајна. Едноставно ја почитувам како личност и крај. И не е само таа, има и многу други личности кои ги сметам за значајни а ако ги наведам критиките не изостануваат затоа што како што гледам овде некој нема попаметна работа од тоа да критикува зошто на некој му е идол овај или тој како од тоа да му зависи нешто во животот па зема мудрува. :facepalm: :cautious:

Кутрата ти, сега сфаќам како ти е. И тебе не ти е лесно:(

T

Tamora

Гостин
Зошто секогаш ги земате негативните работи кај некој за пример? Не разбирам..
Еве зошто не го земиш за пример фактот дека постигнала невиден успех и изградила невидена кариера почнувајки од нула, се изборила за тоа што станала. Земи го фактот на неа како личност.. Можеби пред да судиш треба да земиш книгата посветена на нејзиниот живот каде е многу убаво објаснето која била вистинската Мерилин и низ што минувала за да стане тоа што е.. Икона која ќе ја величаат вечно.
Тогаш можеби ќе ти стане јасно.

А што се однесува до нејзината смрт, никогаш не е докажано дека се самоубила.. постојат факти дека е всушност убиена од страна на семејството на ЏФК.
И Карадишан постигна успех , воедно е идол е на многу млади ......за жал ,исто како и мерлинка шо ја шибаја двајца браќа и 24/7 беше под дејство на барбитурати . Не гледам ништо за да бидиме поносни на неа или за да ја земаме како пример во животот .Од толку успешни жени лидери премиери научници вие се фаќате за најголемите бештии во историјата :tapp:

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Кутрата ти, сега сфаќам како ти е. И тебе не ти е лесно:(

Ако немаш нешто паметно да кажеш подобро задржи си ги за себе мизерните коментари оти нема да те направат попаметен туку очаен. ;)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
И Карадишан постигна успех....

I jas da imam tolkav gz i da bev zensko i droljetina i jas ke imav "uspeh".. Koj uspeh be sho prai, pee, glumi, akterka e?? sho i e profesijata? I mene da me dupat po celi denovi bogati crnci i ke vrijam milioni.. Ovaa ako znae da naprai ruchek ja ke zeam i ke si ja isecam glavava na trupec. :icon_lol:

You cant turn a whore into housewife... snoop najubavo si kaza :))

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Немам идол, и мислам дека е нездраво за психата и личноста да го имаш во смисла копирање туѓо размислување и начин на живеење. Треба самите да си креираме свој свет независно од другите, и самите да осознаваме и размислуваме со своја глава а не преку некои патеки на некои поединци на кои им се восхитуваш и ги гледаш како идоли...
Но секогаш е добро да учиш и црпиш инспирација од некои за тебе инспиративни личости..Но тоа е сосема различно од копирање и уважавање на некого и ставање премногу места пред себе...Секогаш си ти на прво место и така треба да остане, а не твојата опсесија со некој лик (без разлика колку е успешен) потруди се постигни го максимумот но не гледај во него како БОГ! ..Сите сме исти..Не треба да се идеализира и преувеличува ничиј живот и дело...Сечие дело и живот е вреден сам по себе без разлика каков бил и како го живеел...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Идол немам, ама кога би го бирал сигурно по изглед не би го ^^^

По мозок валјда и по нешто што направил и оставил зад себе, било да е поврзано со уметност, било со некое друго животно дело.

Член од
19 декември 2013
Мислења
236
Поени од реакции
152
Majка ми-ради се она што има истрпено и борено во животот.

Angel4eeee

Ke vi kazam po nekolku godini :D
Член од
7 март 2014
Мислења
38
Поени од реакции
14
Алексеј Дума.

директор на Институтот за судска медицина и претседател на лекарската комора.А воедно професор и доктор.
:cuc:

• Ми се допаѓа
Reactions: MIL
Член од
16 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
174
Парис Хилтон - успешна во различни сфери од шоу бизнисот. девојка која уште од млади години сама заработува.

Angel4eeee

Ke vi kazam po nekolku godini :D
Член од
7 март 2014
Мислења
38
Поени од реакции
14
Алексеј Дума.

директор на Институтот за судска медицина и претседател на лекарската комора.А воедно професор и доктор.
:cuc:
Во оваа моја листа додавам уште еден кој е на пат да стане уште попознат одколку што е сега(y)

Златко Јаковски - специјалист и професор во "Институт за судска медицина и криминалистика". :pipi:

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Владимир Путин

Дефинитивно невиден човек. По храбро, по паметно и по организирано човечко суштество не постои на планетава од овој човек. :D Стварно за восхит!

Kajgana Shop

На врв Bottom