Вашиот идол во животот?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Пред да критикуваш прво разлистај и прочитај малце за нејзините достигнувања, нејзината личност.. и нејзиниот живот и подоцна суди.
Според мене Мерлин не е само икона туку и голем борец. А да не би било така немало и ден денес да го слават нејзинот име. Така да.. shut your fucking mouths bitches! ;)

Koi dostignuvanja i borbi vodela? Eve kako obozavatelka kazimi posto jas sum nepismen i ne znam angliski da citam ic.

H

HoT IcE

Гостин
Генерално гледано, никој што би се истакнал посебно. Ама од различни аспекти, секој различен по свои карактеристики и ставови имам неколку.
Еден од тие е Жозе Мурињо. Доволно јасно зошто, човекот од нула, од преведувач станува број еден тренер во светот, човек кој освоил титула во Италија, Шпанија, Англија и Португалија, човек со импресивна соло статистика, и со импресивни рекорди земајќи во обзир фактот дека немал големо искуство и бил никој и ништо. Човек за пример како се контролира тим, како се создава атмосфера и што значи победнички дух.

Втор, Тоше Проески, нашиот вечен ангел. Сите знаеме зошто, нема потреба од објаснување зошто. Затоа што е човек, у буквална смисла на збор.

Трет, Хенк Муди, иако е фиктивен лик, лик од серија, ама сепак е доста поучен и човек кој доста објаснува и учи за животот, што значи да живееш, и да бидеш свој, да се трудиш да го работиш она што го сакаш и да го сакаш она што навистина го сакаш, да не си ограничен од ниедна норма, од стереотип. Јасна е неговата порака со неговата изјава: Just don't be another brick in the wall. Или, што значи да си искрен до денешно време: What? I’m the asshole. Just because I say what’s on everybody’s mind? И ред други работи за Хенки, кој ја гелдај серијата, знае.

Има и други, големи филозофи и мудреци, писатели и критичари. Ама не ги пишувам затоа што генерално поретко кој ги знае и познава нивна филозофија и поглед. Овие се повише мејнстрим, и ко пишувам за нив јасно знаете за што и како гелдам на светот.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Џабе на неписмени да објаснувам кога нема да разберат :/

Еве јас сум писмен и ќе разберам ако објасниш. Реално не може да најдам ништо посебно како идол кај просечна актерка со мал милион распаднати бракови, која на крај се самоубила...

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Еве јас сум писмен и ќе разберам ако објасниш. Реално не може да најдам ништо посебно како идол кај просечна актерка со мал милион распаднати бракови, која на крај се самоубила...

Зошто секогаш ги земате негативните работи кај некој за пример? Не разбирам..
Еве зошто не го земиш за пример фактот дека постигнала невиден успех и изградила невидена кариера почнувајки од нула, се изборила за тоа што станала. Земи го фактот на неа како личност.. Можеби пред да судиш треба да земиш книгата посветена на нејзиниот живот каде е многу убаво објаснето која била вистинската Мерилин и низ што минувала за да стане тоа што е.. Икона која ќе ја величаат вечно.
Тогаш можеби ќе ти стане јасно.

А што се однесува до нејзината смрт, никогаш не е докажано дека се самоубила.. постојат факти дека е всушност убиена од страна на семејството на ЏФК.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Зошто секогаш ги земате негативните работи кај некој за пример? Не разбирам..
Еве зошто не го земиш за пример фактот дека постигнала невиден успех и изградила невидена кариера почнувајки од нула, се изборила за тоа што станала. Земи го фактот на неа како личност.. Можеби пред да судиш треба да земиш книгата посветена на нејзиниот живот каде е многу убаво објаснето која била вистинската Мерилин и низ што минувала за да стане тоа што е.. Икона која ќе ја величаат вечно.
Тогаш можеби ќе ти стане јасно.

А што се однесува до нејзината смрт, никогаш не е докажано дека се самоубила.. постојат факти дека е всушност убиена од страна на семејството на ЏФК.

Иста е и приказната за Аркан па не е баш идол за фалење. Сфаќаш на што мислам? Сите сме почнале од нула. Некои од нас стигаат до горе, но не е секој за идолизирање. Иначе ја величат само тинејџерки, по Фејсбук, под слики како коментар. Уствари што се објаснувам јас тука...

O

Orion.

Гостин
Пред да критикуваш прво разлистај и прочитај малце за нејзините достигнувања, нејзината личност.. и нејзиниот живот и подоцна суди.
Според мене Мерлин не е само икона туку и голем борец. А да не би било така немало и ден денес да го слават нејзинот име. Така да.. shut your fucking mouths bitches! ;)
Because Kim Kardashian is too mainstream

:)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.034
Стварно, зошто секогаш ги земате негативните работи кај некој за пример? :pos:
Не знаевте дека ако не ги земате, тие пу-пу не важат?

Што е за идеолизирање кај автодеструктивна личност која успеала ради изглед и што пиела до онесвестување, што може да се види дури од нејзината последна фото сеанса колку психички нестабилна личност била со нејзината фрагилна менталност. Ама, зарем се битни негативните работи. Монро е кул. Монро е икона. По Монро трчале мажи а била и паметна штом го рекла ова: “I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.”

Не гледам јас проблеми, ако не гледаме негативни работи, textbook идол немашто. Оправдано. И за тебе. И за илјадниците хормонално дисбалансирни тинејџерки низ светот со кавер на фб од Монро.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Стварно, зошто секогаш ги земате негативните работи кај некој за пример? :pos:
Не знаевте дека ако не ги земате, тие пу-пу не важат?

Што е за идеолизирање кај автодеструктивна личност која успеала ради изглед и што пиела до онесвестување, што може да се види дури од нејзината последна фото сеанса колку психички нестабилна личност била со нејзината фрагилна менталност. Ама, зарем се битни негативните работи. Монро е кул. Монро е икона. По Монро трчале мажи а била и паметна штом го рекла ова: “I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.”

Не гледам јас проблеми, ако не гледаме негативни работи, textbook идол немашто. Оправдано. И за тебе. И за илјадниците хормонално дисбалансирни тинејџерки низ светот со кавер на фб од Монро.

Епа ако гледаме од таа гледна точка на овој свет не постои некој кој би имал право да биде нечиј идол, никој не заслужува да биде до толку величан за некој да би се угледувал на него и да му служи како role model.
Сите имаат негативни страни, никој не е совршен.. така да ако ги гледаме негативните страни тогаш зошто воопшто дискутираме на оваа тема?
Нека се затвори воопшто нема причина зошто некој би имал свој идол кога на крајот сите сме луѓе, кој повеќе постигнал кој помалце.. а тоа не значи дека и ние би можеле да го достигниме врвот или пак да падниме на најниско ниво.The End.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Епа ако гледаме од таа гледна точка на овој свет не постои некој кој би имал право да биде нечиј идол, никој не заслужува да биде до толку величан за некој да би се угледувал на него и да му служи како role model.
Сите имаат негативни страни, никој не е совршен.. така да ако ги гледаме негативните страни тогаш зошто воопшто дискутираме на оваа тема?
Нека се затвори воопшто нема причина зошто некој би имал свој идол кога на крајот сите сме луѓе, кој повеќе постигнал кој помалце.. а тоа не значи дека и ние би можеле да го достигниме врвот или пак да падниме на најниско ниво.The End.
Веруваш во Господ?

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Веруваш во Господ?

Верувам во Господ. И Библијата кажува не си создавај идоли.. така да излишни се коментари муабетов не води никаде како и самата тема која нема никаква смисла.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.034

Не дека мене ми е, ама Хју Хефнер. Историјата за едниот долар ја знаеш?
Видиш ниту се предозирал, самоубил и слични драматизации од идоли слични на твојата.
Still kicking со зајачици, живеејќи во рај, до самиот крај. Со исполнет сон, успех, доаѓајќи од нула.

Поентата е, како може да имаш идол кој се самоубил? Тоа беше ретардираното.
Океј, де, некој прогледна преку прсти. Дека е кул Монро да си ја стаиш идол у дескрипшн на фб и сличности.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Зошто пиша ако нема смисла темава? Зошто имаш идол со триста негативности кој не го цени ич христијанството?

Господ гледа...
За ти да коментираш и да те тргнам од монотонијата да се порасправаш малце со мојот живот и моите идоли затоа ;)

Не дека мене ми е, ама Хју Хефнер. Историјата за едниот долар ја знаеш?
Видиш ниту се предозирал, самоубил и слични драматизации од идоли слични на твојата.
Still kicking со зајачици, живеејќи во рај, до самиот крај. Со исполнет сон, успех, доаѓајќи од нула.

Поентата е, како може да имаш идол кој се самоубил? Тоа беше ретардираното.

Океј, де, некој прогледна преку прсти. Дека е кул Монро да си ја стаиш идол у дескрипшн на фб и сличности.

Нити сум ја ставила Монро во дескрипшн нити па сум ставила нејзина слика на фб :facepalm:
И да не дискутираме на темата за самоубиството пошто ова не е тема посветена на неа, а во врска со тоа се зборува сите овие 50 години и сеуште не постојат јасни докази дека се самоубила.. нема врска тоа секогаш ќе остане мистерија.
За времето кое го проживеа таа постигна многу отколку некој кој би живеел 100 години. За мене е значајна затоа што ми се допаѓаа нејзините размислувања и погледи, нештата со кои се соочила и ги пребродила.. Сум прочитала неколку книги за нејзиниот живот и не можам сега да ти опишам во две реченици зошто ми е значајна. Едноставно ја почитувам како личност и крај. И не е само таа, има и многу други личности кои ги сметам за значајни а ако ги наведам критиките не изостануваат затоа што како што гледам овде некој нема попаметна работа од тоа да критикува зошто на некој му е идол овај или тој како од тоа да му зависи нешто во животот па зема мудрува. :facepalm: :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom