MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Коку вешто ги извртуваш зборовите,па барем признај дека професијата свештеник е само интресна за луѓе кои сакаат на лесен и брз начин да се збогатат..
Со ваквија став, само покажуваш почетничко незнање за структурата од Црквата и за нејзината улога во Светов. Ама има време, нели...
--- надополнето: 2 август 2013 во 17:07 ---
.А тоа дека постоела чесност и верност кај свештениците кажувај му го на некој друг.
Немам потреба некому нешто да му докажума или укажувам: за мене е сосема доволна мојата убеденост во правилно одбраната вероисповест.
--- надополнето: 2 август 2013 во 17:08 ---
.Јас досега немам видено свештеник да вози кола испод 15.000 евра,и да не биде испод 150 кг,каде е скромноста и умереноста овдека?.
...што значи дека го гледаш токму она кое сакаш да го видиш...Ситуацијата „на терен„ е троа поинаква.
--- надополнето: 2 август 2013 во 17:10 ---
Или се водите по онаа народната,"Слушај што ти кажувам,не гледај што правам".
Да, има вистина во ова кое си го ставил во наводници. Имено, за мене, а и за верните воопшто, битно е дали свештенството си ја врши работата за која е повикано, а не да се „замарам„ со тоа дали свештенството има ваков или таков имот.
На крајот на краиштата, и свештенството ќе одговара пред Христа Бога ако забегало во вредности кои се надвор од верата...