Раѓањето на антихристот

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш Творецот би бил несовршен диктатор, кој не би ни дал право на избор помеѓу правото и гревшното !

Сфаќаш?:)
Точно. :) Гледаш како се разбираме?
Затоа сега ќе ти го цитирам уште еднаш мојот пост:
Јас велам дека непостојат непотребни нешта, дека се си има своја цел. Дека непотребноста е перцепција која е човечка - несовршена и дека на Апсолутно ниво, се си има смисла. Дали се согласуваш?

Тоа преставува не молење на иконата туку отслика на светител или Бог и молење на истиот,значи не молење на иконата како матријал туку молење на светијата кој е наслика,ј ас така го разбирам.
Каков е твојот став,зошто би бил погрешен?

Мојот став воопшто не е важен, туку Волјата БОЖЈА!

Ниеден од Светиите и Ангелите не сакаат да им се клањаме ними, туку укажуваат да се клањаме единствено на Совршениот БОГ во Исуса Христа Господа, пред Кого секое колено ќе се превитка и ќе Го признае и ќе Го препознае!

Амин

Како треба да се молат рисијаните и каде.(место-локација)

Како?
- Во Дух и Вистина!
Каде?
- Пред се’ во срцето, но и секаде каде двајца, тројца (или повеќе) ќе се сретнат во Името на Милоста БОЖЈА (Христос)!

.

Точно. :) Гледаш како се разбираме?
Затоа сега ќе ти го цитирам уште еднаш мојот пост:

Се сеќаваш на одговорот? :)

Што предлагаш затоа, да го славиме и правиме гревот?

... Христос слуга на гревот? Тоа никако!

(Галат. 2:17)

.

.

Се сеќаваш на мојот одговор?
Зошто на прашање одговараш со прашање? Значи, како може било кој да му биде слуга на гревот, ако гревот е човечка перцепција а не Божја?
Ако е Божја, зошто постои? (примерот со компјутерот)

Зошто на прашање одговараш со прашање? Значи, како може било кој да му биде слуга на гревот, ако гревот е човечка перцепција а не Божја?
Ако е Божја, зошто постои? (примерот со компјутерот)

Сакаш да кажеш дека нема грев?

Внимавај!

Лесна ноќ. :sleep:

.

Мојот став воопшто не е важен, туку Волјата БОЖЈА!
Ниеден од Светиите и Ангелите не сакаат да им се клањаме ними, туку укажуваат да се клањаме единствено на Совршениот БОГ во ИсусаХриста Господа, пред Кого секое колено ќе се превитка и ќе Го признае и ќе Го препознае!
Како?
Во Дух и Вистина!
Каде?
Пред се’ во срцето, но и секаде каде двајца, тројца (или повеќе) ќе се сретнат во Името на Милоста БОЖЈА (Христос)!

Пријателе не ми го разбра прашањето и ми даде одговор кој не ми беше потребен.

па еве да бидам појасен:
Искоментира дека никаде не пишува за иконите и тоа било иконопоклонство.
Затоа те прашав зошто? кога на иконата не е буда туку христос.

Православните се со свиткани колена пред иконите во храмовите и ме стави во длабока мисла дека паѓаме во голем грев како идолопоклоништво.

Волјата Божја секој си ја толкува како што сака затоа те прашав за ти што мислиш.
бидејки те гледам дека си многу богат.
сакам само да го знам твојот став зошто мислиш дека е идолопоклоништво

па еве да бидам појасен:

Православните се со свиткани колена пред иконите во храмовите и ме стави во длабока мисла дека паѓаме во голем грев како идолопоклоништво.

Волјата Божја секој си ја толкува како што сака затоа те прашав за ти што мислиш.

Вистински богат е само Единствениот Вистински и Совршен БОГ во прачистото Име и Срце Христово!

Ти велиш дека Волјата БОЖЈА секој си ја толкува како што сакаа, а јас ти велам дека баш и затоа имаме еден свет кој што е таков каков што е.

Погледни ги само религиите, фамилиите, браковите, ... на кои што сопственото толкување и перспектива им се поважни од Светиот Дух БОЖЈИ!

Дали има таму Вистинско Единство и вистинска Љубов?

Биди искрен!

Вистинската Волја БОЖЈА му се објавува на човекот само преку Светиот Дух, Кој што нее сопственост на ниедна религија, конфесија, фамилија, душа, икона ... туку е пред се’ милостив дар на Небесниот Цар!

Всушност и најсветата икона БОЖЈА - живиот Господ Исус Христос - сведочи за тоа!

Ветрот дува каде што сака и гласот негов го слушаш, но не знаеш од каде иде и на каде оди;
така е со секој човек роден од Духот.”
(Ев. Јован 3:8)

.

па еве да бидам појасен:

Егзодус 20:4
Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја.

Никаде не се спомнуваат други богови, туку слика или врезан лик на тоа што е на небото, земјата или под земјата!

Пак наместо одговор - прашање.....:)
Лека ноќ и тебе.

Многу е важно ти самиот да се разбудиш за одговорот на прашањето кое го поставуваш!

Јас - со БОЖЈА помош - можам само малку да ти помогнам во тоа!

:sleep:

Многу е важно ти самиот да се разбудиш за одговорот на прашањето!

Разбуден сум јас одамна, не се секирај. ;)
Туку, размисли зошто немаш одговор на прашањето што ти го поставив, доколку ја бараш вистината.

Тоа преставува не молење на иконата туку отслика на светител или Бог и молење на истиот,значи не молење на иконата како матријал туку молење на светијата кој е наслика,јас така го разбирам.
Каков е твојот став,зошто би бил погрешен?
Како треба да се молат рисијаните и каде.(место-локација)

Повеќе верувам на фотографија отколку на нечија фантазија која насликала некоја особа и со тоа ме убедува дека таа особа односно светија дека навистина така личи.Значи се молиш не на иконата туку на светијата насликана на тоа парче дрво,а откаде знаеш дека баш така изгледала таа светија,кога од икона до икона има разлика,особено во сите православни земји приказот на Исус или Богородица драстично се разликува?

Многу е важно ти самиот да се разбудиш за одговорот на прашањето кое го поставуваш!

колку бог ти дал толку можеш и да помогнеш

МПЦ си стои на старите сфаќања, на старите обичаи и традиции .

...што значи дека и МПЦ или било која друга помесна Црка, имаат свој континуитет низ времето/историјата, почнувјаќи од Педесетница па се‘ до ден-денешен...
--- надополнето: 2 август 2013 во 16:50 ---
(освен кога се во прашање превозни средства и удобностите на домовите нивни) Тука се ептен модерни.

..што значи дека Црквата битисува конкретно, во овој Свет, иако Црквата не е (ствроена) за овој Свет...

...што значи дека и МПЦ или било која друга помесна Црка, имаат свој континуитет низ времето/историјата, почнувјаќи од Педесетница па се‘ до ден-денешен...
--- надополнето: 2 август 2013 во 16:50 ---

..што значи дека Црквата битисува конкретно, во овој Свет, иако Црквата не е (ствроена) за овој Свет...

Коку вешто ги извртуваш зборовите,па барем признај дека професијата свештеник е само интресна за луѓе кои сакаат на лесен и брз начин да се збогатат.А тоа дека постоела чесност и верност кај свештениците кажувај му го на некој друг.Јас досега немам видено свештеник да вози кола испод 15.000 евра,и да не биде испод 150 кг,каде е скромноста и умереноста овдека?Или се водите по онаа народната,"Слушај што ти кажувам,не гледај што правам".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom