Збунет

• Креатор на темата Креатор на темата Bonnie and Clyde
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.905
Поени од реакции
12.162
На еден наш што е во Австралија требаше некоја работа да му завршам и татко му ми дава од него број со 6 цифри :eek:
и ми вика врти не е скапо ич нема да потрошиш скопски е бројот.
значи без префикс без ништо, првпат се сретнувам со вакво нешто па ми е помалце чудно :D

некој да појасни за ова?

И Скопски да е бројот штом е во странство роаминг ќе си платиш.
Ако си ја завршил работата кажи на татко му па тој нека се јави да му каже

На еден наш што е во Австралија требаше некоја работа да му завршам и татко му ми дава од него број со 6 цифри :eek:
значи без префикс без ништо, првпат се сретнувам со вакво нешто па ми е помалце чудно :D

некој да појасни за ова?

Аман бре денешно време Скајп.фејсбоок.е-маил
Како и да е бројот што му вртиш негов од мак ќе те изгори роаминг

некој да појасни за ова?

Не сум сигурен за ова ама мислам дека он ќе го јаде, нормално ако бројот му е од МКД. До граница ти плаќаш, значи колку денари е минута во ВИП, Т-Моbile или One, а од граница натака он плаќа, што значи чим дечкото се наоѓа во Австралија ќе го прегориш. :D
Али земи го со резерва податоков затоа што не сум сигурен.

ај тоа... а да ти стигаат пораки од број +38912222222 баш овој број... на другарче го потече, значи линкови, му пишува македонски... никако да смислам што се дешава... али безвезе е...

ај тоа... а да ти стигаат пораки од број +38912222222 баш овој број... на другарче го потече, значи линкови, му пишува македонски... никако да смислам што се дешава... али безвезе е...

Остај бе, го дупи некој другар, му праќа пораки преку интернет.
Знам до пред некое време како Ад-он имаше за мозила WebSms се викаше, ставаш кој сакаш број и фураш.

значи не беше поентата дали ке ме изгори и такви ствари, само барав објаснување како ова у странство вртам без префикс, па за у друг град треба префикс не па за надвор :)
чудно чудо е ова :D
а иначе и он ми рече дека нормално зимало дека исто било ко тука да си вртам :)

некој да појасни за ова?

А да ми појасниш кој има телефон со 6 цифри во Скопје? :)

А да ми појасниш кој има телефон со 6 цифри во Скопје? :)
ти кажувам што ми беше кажано, ако не примети и јас се чудам баш ради 6 цифрениот број.
а за тоа скопски ваљда мислеле на тоа дека исто ке зима како тука да се праи муабет :)

вибер, јави му се на вибер кај и да е каков и да е бројот бесплатно е

6 цифри а префикс ако е мобилен на кој оператор е?

И Скопски да е бројот штом е во странство роаминг ќе си платиш.
Ако си ја завршил работата кажи на татко му па тој нека се јави да му каже

Малку си ги помешал работите ти... Роаминг плаќа корисникот на бројот кој збори од странство, а не тој што му врти.
Или со други зборови: Ако ти му вртиш од Македонија на македонски број, а он се наоѓа во странство - ти плаќаш регуларен повик, он си плаќа и роаминг.

Ако е локален бројот, слободно врти му. Ваљда знаеш како да провериш дали е локален...
Хинт: Локалните немаат префикс.

Ако е локален бројот, слободно врти му. Ваљда знаеш како да провериш дали е локален...
Хинт: Локалните немаат префикс.

Локалните во Скопје имаат 7 цифри, а ако е во странство мора да е мобилен

значи бројот е ххх ххх нема пред него ни 070 ни 075 ништо...
ај на нредно слушање ке го под прашам ако имам можност у што е фората :)

Локалните во Скопје имаат 7 цифри, а ако е во странство мора да е мобилен

Локалните што не се во Скопје, имаат по 6. Јас дури сега читам дека му кажале дека е скопски бројот... Тогаш, можеби лошо му кажале. Или пак, станува збор за специјална услуга - тие може да имаат и помалку цифри (3, 4, 5, 6..). Како и да е, во најлош случај - нема да добие никој на бројот. Во никој случај нема да успее да сврти во странство и да плати пари.
значи бројот е ххх ххх нема пред него ни 070 ни 075 ништо...
ај на нредно слушање ке го под прашам ако имам можност у што е фората :)
Е де, јака филозофија... Ти вртиш на телефонска централа во Македонија, таа го пренасочува повикот преку интернет (VoIP) до друга телефонска централа во странство, а таа воспоставува локален повик со корисникот. Ништо ново.

Локалните што не се во Скопје, имаат по 6. Јас дури сега читам дека му кажале дека е скопски бројот... Тогаш, можеби лошо му кажале. Или пак, станува збор за специјална услуга - тие може да имаат и помалку цифри (3, 4, 5, 6..). Како и да е, во најлош случај - нема да добие никој на бројот. Во никој случај нема да успее да сврти во странство и да плати пари.

Е де, јака филозофија... Ти вртиш на телефонска централа во Македонија, таа го пренасочува повикот преку интернет (VoIP) до друга телефонска централа во странство, а таа воспоставува локален повик со корисникот. Ништо ново.
за мене е, првпат се сретнувам со ваков случај и затоа побарав објснување :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom