Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро ај, Матри Вучинич и Кваљарела!

хахах смешен си, кој рече матри квајареал вучинич? (или трипаш нешто), иначе и они имаат исто голови горе доле колку паласио само што ротираат цело време и помалце утакмици

:pos: Абе што се палиш, се зезам, пратам све во калчото и знам дека најдобри сезонава што измина за Интер беа Паласио и Ханданович тоа е факт.. И не се нервирам или секирам за Матри и компанија од Јуве што не давале голови, бидејќи битно ми е клубот кој навивам да победува и освојува а не ми е битно кој ќе освои златна копачка :ROFLMAO:

хахах па стави :P ако се шалиш, вака мислам ме провоцираш :icon_mrgr:
--- надополнето: 31 јули 2013 во 23:25 ---
иначе и они имаат исто голови горе доле колку паласио само што ротираат цело време и помалце утакмици

Taка де, тројцата заедно колку сам Паласио. not bad :D

хахах па стави :P ако се шалиш, вака мислам ме провоцираш :icon_mrgr:
--- надополнето: 31 јули 2013 во 23:25 ---

Taка де, тројцата заедно колку сам Паласио. not bad :D

:facepalm: ај вака гледам ограничен си па ке ти нацртам: секој посебно има колку што има и палацио

Фиорентина за 20 милиони само го земаа Гомез, Јуве за истите пари ги зема Огбоња, Тевез и Љоренте... Мислиш дека они направија до сега најдобро меркато ?

Добро де после Јуве:icon_mrgr: ипак не е завршено меркатото па ќе судиме на крај.
--- надополнето: 1 август 2013 во 00:56 ---
Шо најдобро меркато направиле Фиорентина жити се?
Јоветиќ <-> Гомез
Факинг Амброзини!?
Или можеби 32 годишниот Жоакин?
Или Иличиќ кој што беше главна ѕвеѕда на тим кој што испадна од лига?...

Љаиќ им бега, така да очекувам да имаат полоша сезона од лани.

Не заебавај досега направија доста добри трансфери.. да го шитнаа Јојо ама за 30 мил. а го земаа Гомез за 20.. додади ги Љаич,Куадрадо,Роси,Борха Валеро.. зборам за играчите што ги имаат во тим.
--- надополнето: 1 август 2013 во 00:58 ---
А ти од кај знаеш дека Тевез ќе се снајде.
Да не се разбереме лошо Тевез е добар трансфер ама е меч со две острици, не стабилен играч.

А Гомез е полн погодок. со крила како Хоакин и Квадрадо, со добри пасери Валеро и Пизаро и двајца техничари полу-шпицови Љајиќ и Роси, дечкото ќе растура, со сигурност ќе се бори за златната копачка со Ди Натале, Балотели и Паласио.

tumblr_m74qjiH4l31qm1oae.gif

Годинава очекувајте многу пенали за Јувентус... Гледате 3 од 3 до сега местат за да вежбаат играчите пенали :sneaky:
Што значи и годинава ќе биде местена Серија А, така да не гледам :P

Многу оптимисти овие фановите на Милан.
После Лацио за нив најмалку би гласал дека ќе ја освојат титулава.
Мора да се засилат сериозно, заостануваат во однос на другиве.

Реално мислам дека Јувентус ќе ја освои титулата. Имаат квалитетни играчи на секоја позиција.

Гласав за Фиорентина на анкетав, зашто ги сметам за единствен тим сезонава кој може да му конкурира на Јуве.
Го искористија максимално трансфер периодот.

Во ЛШ друштво мислам дека ќе им прави италијанскиот Реал Мадрид :D

Од Италијанциве, фан сум на Интер, уште како дете кога купив дрес од Виери (некаде 2000та). Љувовта кон нив ми опадна, но сепак сеуште ги подржувам и навивам за нив :)
Сезонава очекувам да бидат подобри од минатата, но од ЛЕ не се надевам на повеќе :(

Не се залетувајте толку многу со Наполи, иако направија солиден тим, донесоа некои добри засилувања ама имаат ТИЊА од тренер, голем знак прашалник е како ќе го уигра тимот кој 4-5 години по ред фура формација со 3 во одбрана.. Дефитез се покажа како катастрофален тренер за италијанска лига, така да не очекувам некој бум од Наполи.

Јувентус е прв фаворит за титула тоа е несомнено, како негови конкуренти под дифолт ќе си бидат Интер, Милан и Наполи.. Фиорентина, Рома и Лацио ќе ``буткаат`` од позадина.

Ќе биде јака Серија А сезонава тоа е факт, Форца Интер.

Колку што беа оваа година конкуренти.

Иначе, озбилно е ова со Телма дека нема да пренесува? Дали е тоа официјално или само се шпекулации?

Абе што мислите, кој ќе биде најдобар стрелец оваа сезона? Без играчи како Кавани, Милито, Ибра малку е тешко да се претпостави. Ди Натале е овде, ама човек мора да мисли дека еднаш и тој ќе престане да дава милион голови. Има нови дојдени напаѓачи како Игуаин, Гомез и Тевез кои никако не би можел да се обложиш на нив. Овде е и Балотели, кој ако на Милан му дадат 10+ пенали искрено има реални шанси да биде најдобар стрелец. Иако мислам дека од игра нема да даде некој огромен број голови... Ајде да видиме што мислите :D

Абе што мислите, кој ќе биде најдобар стрелец оваа сезона? Без играчи како Кавани, Милито, Ибра малку е тешко да се претпостави. Ди Натале е овде, ама човек мора да мисли дека еднаш и тој ќе престане да дава милион голови. Има нови дојдени напаѓачи како Игуаин, Гомез и Тевез кои никако не би можел да се обложиш на нив. Овде е и Балотели, кој ако на Милан му дадат 10+ пенали искрено има реални шанси да биде најдобар стрелец. Иако мислам дека од игра нема да даде некој огромен број голови... Ајде да видиме што мислите :D

Мислам дека еден од Балотели и Бориело ќе е. :)

Пак се фаќате за тие пенали а и тие не се даваат туку така а Балотели е способен да биде прв стрелец како и да е.
Тоа што не промашува пенал е само позитивно.

Инаку Балотели,Ди Натале е тука и исто очекувам Паласио да има постигнано доста голови.

Него зашо мислиш дека Балотели не би можел да стигне до прв стрелец без пенали?

Марко Ливаја најдобар стрелец, требаше него да си го купиме

Пак се фаќате за тие пенали а и тие не се даваат туку така а Балотели е способен да биде прв стрелец како и да е.
Тоа што не промашува пенал е само позитивно.

Инаку Балотели,Ди Натале е тука и исто очекувам Паласио да има постигнано доста голови.

Него зашо мислиш дека Балотели не би можел да стигне до прв стрелец без пенали?

Пријателе, никаде не реков нешто лошо за Балотели во врска со пеналите. Баш напротив јас му се восхитувам поради тоа што ги изведува неверојатно. Се гледа дека има страшен карактер, бидејќи само голем играч кој не се плаши од ништо може така да изведува пенали. 100% си во право дека пеналите не се даваат туку така и тоа што нема промашено е многу позитивна работа.

Искрено мислам дека Балотели не може да даде повеќе од 2-13 голови од игра. Не знам зошто но ми се чини дека и не се труди до толку за да постигне повеќе од тој број голови. А и сите го знаеме неговиот карактер и во одреден дел од сезоната може да закашка и едноставно да не игра. Ова е само субјективно мислење од тоа што сум го видел до сега за Балотели, не мора да значи дека за сите е исто :). Затоа реков секој да си каже кој мисли дека има најголеми шанси за најдобар стрелец.

Јас едноставно немам идеја :noze:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom