ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.cbsnews.com/8301-400_162-57373289/french-tv-sued-over-skit-linking-nadal-to-doping/
Погледни го сајтов од врвен американски веб сајт а рекламата е направена во Франција па па после кажувај дека тоа е плод на балкански луди научници. Што не направат таков курташак за некој друг? Инаку ако не држи вода за такво нешто се оди на доживотна робија.

Не ми дава да го гледам видеото. Иначе кога пишав балкански научници мислев на обичните смртници кои врска немаат од животот и само јадат бубрези по социјалниве мрежи, а не на некои доктори од Балканот.

Не ми дава да го гледам видеото. Иначе кога пишав балкански научници мислев на обичните смртници кои врска немаат од животот и само јадат бубрези по социјалниве мрежи, а не на некои доктори од Балканот.
Видеото е од пред околу 2 години. Во него е прикажана кукла(Надал) како снемува гориво и се симнува од колата моча во неа и продолжува да вози. Тогаш голема прашина се крена околу оваа реклама. Не знам ти како толку голем фан на Надал да не си запознаен со случајов. Инаку цела Шпанија се крена против оваа реклама на Французите.

Видеото е од пред околу 2 години. Во него е прикажана кукла(Надал) како снемува гориво и се симнува од колата моча во неа и продолжува да вози. Тогаш голема прашина се крена околу оваа реклама. Не знам ти како толку голем фан на Надал да не си запознаен со случајов. Инаку цела Шпанија се крена против оваа реклама на Французите.

Нишо страшно тогаш, обичен трол и невкусна шега од страна на Французите.

Абе ќе игра Надал во Монтреал, што ме излажавте за џабе :D
994867_651016941577154_756976202_n.jpg

Криво ми е за тебе и таквите како тебе што мислат дека Надал зема недозволени супстанци. (да, знам дека целиш кон Надал со постов)
Надал веќе има 27 години, а професионалец е повеќе од 10 години, значи веќе има поминато милијарда допинг контроли. Во 2008 мислам беше, и Надал и Федерер се жалеа дека премногу често им вршат ненајавени допинг контроли, им било смачено да даваат крв и да се замараат со такви работи. До сега освен малоумните коментари од “балканските научници“ по форумите и социјалните мрежи никој не го обвинил за допинг, нити него нити некој од првиве 10 на ранг листа. Правевме веќе муабет на оваа тема, во спортот сите земаат одредени супстанци, тоа е повеќе од јасно, затоа што без тие супстанци можеш комотно да играш на општинско ниво у Белимбегово.

А за неиграњето на мастерсите во Синсинати и Монтреал не се секирај, тоа не е ниту поклопување на коцки нити засилените сомнежи околу допинг контролите, едноставно Надал после повредата е друг тенисер, мора внимателно да ги бира турнирите на кои ќе игра и да ги чува колената. Негова цел ќе биде УС Опен, па затоа и најверојатно нема да игра ниту во Синси ниту во Монтреал. По мене малце глупа одлука, можеше бар еден да одигра али тоа е.

chekaj be prijatel , poleka , prvo dobredojde , kaj si , te nema , dobronajde, a ne pravo klizechi . Mnogu ti bilo krivo , abe kazi si te boli stojko i uzivaj ne se zamari , ostaj me da si ziveam u zabludi i vo neznaenje. Kaj gi najde balkanskite nauchnici koga pola Evropa faka seir i insinuira deka ne samo Nadal tuku shpancite generalno koristat doping posle aferata pred tri godini mislam beshe so toj nivniot lekar. A momentot shto se stvori sega beshe deka poslabo rangiranite teniseri pochnaa se poglasno da zborat za privilegiraniot tretman shto go imale prvite chetiri i baraat ist odnos i prema niv,postrog , pa nekako se poklopi izmislenata povreda na Chilic na Wimby ( a on odnapred znael za testot ) pa sega odednash laktot na Nadal ( ne e kolenoto ,laktot e , kolenoto e ok , bar taka vika Nadal ili ti imash drug izvor) i mi legna muabetot , mozebi nema vrska , ama kako shto trgnal ke pochnat da mu falat delovi od teloto za da se povreduva.Dodusha i djabe ke e muabetot ako se pojavi da igra , oficijalno seushte se nema otkazano

chekaj be prijatel , poleka , prvo dobredojde , kaj si , te nema , dobronajde, a ne pravo klizechi . Mnogu ti bilo krivo , abe kazi si te boli stojko i uzivaj ne se zamari , ostaj me da si ziveam u zabludi i vo neznaenje. Kaj gi najde balkanskite nauchnici koga pola Evropa faka seir i insinuira deka ne samo Nadal tuku shpancite generalno koristat doping posle aferata pred tri godini mislam beshe so toj nivniot lekar. A momentot shto se stvori sega beshe deka poslabo rangiranite teniseri pochnaa se poglasno da zborat za privilegiraniot tretman shto go imale prvite chetiri i baraat ist odnos i prema niv,postrog , pa nekako se poklopi izmislenata povreda na Chilic na Wimby ( a on odnapred znael za testot ) pa sega odednash laktot na Nadal ( ne e kolenoto ,laktot e , kolenoto e ok , bar taka vika Nadal ili ti imash drug izvor) i mi legna muabetot , mozebi nema vrska , ama kako shto trgnal ke pochnat da mu falat delovi od teloto za da se povreduva.Dodusha i djabe ke e muabetot ako se pojavi da igra , oficijalno seushte se nema otkazano

Ќе игра во Канада, ете ти погоре слика, веќе тренира на терените во Монтреал. Иначе вака си замислувам во себе, доколку Чилич намерно избегнал контрола поради тоа што користел допинг, па побогу, каков ли би бил доколку не би користел допинг? :pos: Сиротиот дрво е во секоја смисла, па уште и без недозволени средства... :icon_mrgr:

http://kajgana.com/mojot-odnos-so-nole-otsekogash-bil-dobar-i-sè-ushte-e-takov

за тие што ме прашуваа зошто сум го хејтала татко му на Ноле
„Жал ми е што неговите зборови предизвикаа толкаво внимание и ги повредија моите колеги во некоја смисла. За жал, не можам да бидам одговорен за неговите зборови затоа што секој има право на свое мислење, исто како и татко ми. Многу го сакам и почитувам, многу ми помогна во животот за да стигнам таму каде што сум, но некогаш луѓето истапуваат со своето мислење. Морам да кажам дека немав никакво влијание на тоа и не можам да бидам одговорен“ – стои во изјавата која ја пренесе б92.

Новак додава дека е тешко да се биде пријател со најголемите ривали бидејќи секоја втора недела мора да игра против нив.

„Тешко е да се биде близок пријател со најголемите ривали затоа што мора да играте против нив секоја втора недела. Секој има свој тим со кој патува, но најважната работа на крајот од денот е дека сите сме луѓе и имаме добар однос. Секогаш се обидуваме да си пружиме поддршка еден на друг, што праќа добра порака“.

„Жал ми е што неговите зборови предизвикаа толкаво внимание и ги повредија моите колеги во некоја смисла. За жал, не можам да бидам одговорен за неговите зборови затоа што секој има право на свое мислење, исто како и татко ми. Многу го сакам и почитувам, многу ми помогна во животот за да стигнам таму каде што сум, но некогаш луѓето истапуваат со своето мислење. Морам да кажам дека немав никакво влијание на тоа и не можам да бидам одговорен“ – стои во изјавата која ја пренесе б92.

Новак додава дека е тешко да се биде пријател со најголемите ривали бидејќи секоја втора недела мора да игра против нив.

„Тешко е да се биде близок пријател со најголемите ривали затоа што мора да играте против нив секоја втора недела. Секој има свој тим со кој патува, но најважната работа на крајот од денот е дека сите сме луѓе и имаме добар однос. Секогаш се обидуваме да си пружиме поддршка еден на друг, што праќа добра порака“.
Да не ме сфатиш погрешно јас немам ништо против Новак, татко му ме нервира премногу. Ја користи популарноста на Новак таму во Србија и за ширење црковни пропаганди, тера некои свои политики, гледаме што прави на натпревари, едноставно се однесува како сељак.

Весели освои нова титула, овој пат во Либерец на домашен терен. Во финалето го победи Федерико Делбонис со 2-1 во сетови (6-7 7-6 6-4) и полека полека гризе накај топ 50. Фантастичен играч е Весели, левак, со страшен сервис и одлични бекхенд и форхенд, особено тоа важи за бекхендот. До сега само на земја го имам гледано, на тврда не знам како игра, али според резултатите и таму не е лош, и таму има освоено два турнира ако не се лажам.
Мислам дека целта за оваа сезона ја оствари во голема мера, така да од јануари следната година нема да има потреба да игра Челенџери и од таму да собира поени, туку ќе си игра на АТП турнирите, а глава ставам дека е подобар од голем дел од дрвата што се во топ 50.

Абе а го гледаш татко му на Новак, а чичкото/вујкото/стрината на Надал, мене тие двајца едно та исто ми се, во понашање.

Од Шпанија е, кај тие се сељаци :)
Јас не реков дека е сељак ниту татко му на Новак, туку ете антипатични ми се, ако тоа е исто што и сељак, океј.

Факт е дека и тио Тони е дебилчина, и има исто така лоши изјави, али татко му на Ноле е дното.

Значи татко му на Новак е сељак, и тоа тежок, а Тони Надал не велам дека е симпатичен ама не е сељак како татко му на Ноле. Тони пре би рекол дека е арогантен, али убаво вика Псај, овој на Ноле е дното, врвот на сељачизмот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom