ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Што вика, не разбирам швајцарски/германски/француски :)
Изгледа Мастерсите во Синсинати и Монтреал ќе поминат без Федерер и Надал. (можеби во линкот и тоа го пишува)
Федерер го пропушта Монтреал а Надал Синсинати.
Мислам дека после последните афери со допингот и коментарите што се шират во светските медиуми работите ќе се заострат се повеќе и повеќе. Послабите играчи искажуваат незадоволство за односот на допинг контролите кон врвните играчи. Мислам дека во иднина ќе гледаме се повеќе врвни играчи да пропуштаат турнири што е и нормално. Впрочем така беше и во минатото. Ќе видиме дали и Ѓоковиќ и Мареј ќе направат нешто слично во иднина.

Eдно прашање, од кога Грабуловски стана Грабул???

Полесно да го изговарале кога ќе освоел турнир затоа.:pipi:

najverojatno i Nadal ke go propushti Montreal , navodno povreda na lakotot (laktot , kako li e pravilno koj go znae) , taka da izgleda i Toronto i Sinsi ke se bez dvajcata . Chudni sluchki , poklopen tajming , aferi , doping , povredi , chudno mnogu , pochnaa da se povreduvaat na treninzi

najverojatno i Nadal ke go propushti Montreal , navodno povreda na lakotot (laktot , kako li e pravilno koj go znae) , taka da izgleda i Toronto i Sinsi ke se bez dvajcata . Chudni sluchki , poklopen tajming , aferi , doping , povredi , chudno mnogu , pochnaa da se povreduvaat na treninzi

Федерер изгледа ќе ја пропушти цела 2013, до крај ако не се лажам заради повреда на грбот, (освем ако не се правда за поразите rofl, па не игра грен слем само за да докаже дека не губел од послаби него повреда било, логика на фантазерите - хејтерите) така да врска нема допинг контролата, најмалце од сите Федерер може да биде сомнителен, затоа што е познат по губење на натпревари во 5 сета, а и по неговата подршка за ригорозни допинг контроли.

Федерер изгледа ќе ја пропушти цела 2013, до крај ако не се лажам заради повреда на грбот, (освем ако не се правда за поразите rofl, па не игра грен слем само за да докаже дека не губел од послаби него повреда било, логика на фантазерите - хејтерите) така да врска нема допинг контролата, најмалце од сите Федерер може да биде сомнителен, затоа што е познат по губење на натпревари во 5 сета, а и по неговата подршка за ригорозни допинг контроли.

ne ni mislev na Federer koga rekov deka se povredil na trening:)

vo kontekst na edna poraneshna diskusija za toa koj na kakov nachin se probival vo tenisot i zoshto go pochituvam uspehot na Novak i sum negov fan , pa i za demant na nekoi shto pishuvaa deka Novak bil od bogata familija eve mala ispoved . Vtoriot del od ispovedta ne go komentiram oti ke predizvika lavina nepotrebni postovi i ke ja ebe sushtinata

http://kajgana.com/pozajmuvavme-pari-od-lihvari-za-novak-da-mozhe-da-igra-tenis
eve i izvorot

http://www.kurir-info.rs/srdan-doko...d-niko-nije-hteo-da-nam-pomogne-clanak-912951

A aко добро сфатив, мајка му на Ноле е најзаслужната за све што е Новак денес...
И самиот си кажува, жена му работела дур овој идел по турнири со Новак...

Кога ги читам мислите од татко му на Џокович ми станува јасно колку е точна онаа народната "Слепиот да не прогледа" , посебно за балканците колку е само точна .

Криво ми е за тебе и таквите како тебе што мислат дека Надал зема недозволени супстанци. (да, знам дека целиш кон Надал со постов)
Надал веќе има 27 години, а професионалец е повеќе од 10 години, значи веќе има поминато милијарда допинг контроли. Во 2008 мислам беше, и Надал и Федерер се жалеа дека премногу често им вршат ненајавени допинг контроли, им било смачено да даваат крв и да се замараат со такви работи. До сега освен малоумните коментари од “балканските научници“ по форумите и социјалните мрежи никој не го обвинил за допинг, нити него нити некој од првиве 10 на ранг листа. Правевме веќе муабет на оваа тема, во спортот сите земаат одредени супстанци, тоа е повеќе од јасно, затоа што без тие супстанци можеш комотно да играш на општинско ниво у Белимбегово.

А за неиграњето на мастерсите во Синсинати и Монтреал не се секирај, тоа не е ниту поклопување на коцки нити засилените сомнежи околу допинг контролите, едноставно Надал после повредата е друг тенисер, мора внимателно да ги бира турнирите на кои ќе игра и да ги чува колената. Негова цел ќе биде УС Опен, па затоа и најверојатно нема да игра ниту во Синси ниту во Монтреал. По мене малце глупа одлука, можеше бар еден да одигра али тоа е.

Oтворете тема за „Роџерс купот“ во Монтреал :) .. еве го кај е 5ти август.

Криво ми е за тебе и таквите како тебе што мислат дека Надал зема недозволени супстанци. (да, знам дека целиш кон Надал со постов)
Надал веќе има 27 години, а професионалец е повеќе од 10 години, значи веќе има поминато милијарда допинг контроли. Во 2008 мислам беше, и Надал и Федерер се жалеа дека премногу често им вршат ненајавени допинг контроли, им било смачено да даваат крв и да се замараат со такви работи. До сега освен малоумните коментари од “балканските научници“ по форумите и социјалните мрежи никој не го обвинил за допинг, нити него нити некој од првиве 10 на ранг листа. Правевме веќе муабет на оваа тема, во спортот сите земаат одредени супстанци, тоа е повеќе од јасно, затоа што без тие супстанци можеш комотно да играш на општинско ниво у Белимбегово.

А за неиграњето на мастерсите во Синсинати и Монтреал не се секирај, тоа не е ниту поклопување на коцки нити засилените сомнежи околу допинг контролите, едноставно Надал после повредата е друг тенисер, мора внимателно да ги бира турнирите на кои ќе игра и да ги чува колената. Негова цел ќе биде УС Опен, па затоа и најверојатно нема да игра ниту во Синси ниту во Монтреал. По мене малце глупа одлука, можеше бар еден да одигра али тоа е.
http://www.cbsnews.com/8301-400_162-57373289/french-tv-sued-over-skit-linking-nadal-to-doping/
Погледни го сајтов од врвен американски веб сајт а рекламата е направена во Франција па па после кажувај дека тоа е плод на балкански луди научници. Што не направат таков курташак за некој друг? Инаку ако не држи вода за такво нешто се оди на доживотна робија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom