ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ждребот на Ноле каде каде полесен од другава половина.
Сепак ќе биде интересен другиот дел од турнирот, и Надал-Федерер 1/4 финале не ми е 100% сигурно.

Ждребот на Ноле, веќе со години е најлесен :)

Немам ништо против него, но рака на срце, неверојатно поволни ждребови има генерално.

Слободно отворете тема за Синсинати, не чекајте секогаш на модератор на потфорумот, моментално немам толку време да се посветам на темата, а сакам баш да е убаво објаснето во воведниот пост, па така да ич не пробувам да отворам.

Слободно отворете тема за Синсинати, не чекајте секогаш на модератор на потфорумот, моментално немам толку време да се посветам на темата, а сакам баш да е убаво објаснето во воведниот пост, па така да ич не пробувам да отворам.

Eве јас ќе отворам до вечер.

Ждребот на Ноле, веќе со години е најлесен :)

Немам ништо против него, но рака на срце, неверојатно поволни ждребови има генерално.

apsolutno netochno , ako imash vreme za troshenje proveri . OsvenWimby godinava (dodusha kiksovite shto se sluchija na Wimbi i Toronto godinava drastichno ja smenija slikata za tezinata na zdrebot pred pochetokot , eve samo vidi go drugoto polufinale Vasek-Milosh) jas mislam deka e obratno posebno 2011 i pola 2012.Za mene tezinata na zdrebot igra uloga duri vo polufinale kade vkrstuvaat top igrachite i na kakva podloga e.Ne e isto da si vo ista polovina so Nadal na zemja ili na beton, kako shto ne e isto dali si vo delot so Marej na zemja ili treva .A ako se esapi tezok zdreb dali vo vtoro ,treto kolo igrash so Dimitrov ili Fognini ili Wavrinka , togash ne si za top 4 . Za titula treba da gi dobiesh site mechevi.Znachi , nema lesen ili tezok zdreb,osven eve sega Nadal koga e poslabo rangiran pa se sluchuva da ima finale pred finale

Изгуби 6-4 6-2 за само 45 минути во првото коло од квалификациите. Џинепри е многу искусен и добар играч, но ако го земеме фактот дека беше повреден претходниов период, и дека губеше од некои нискоразредни тенисери овој пораз на Томиќ е тотално неочекуван. Дечкото се повеќе и повеќе разочарува.

Oд утре:
1. Новак 11400
2. Мареј 8610
3. Рафа 7860

Мареј брани трето коло во Синсинати. Ако не помине 1/4 финале, а игра најверојатно против Гулбис, па полесен противник, па Бердих во 1/4, а Надал освои ќе биде втор пред УС ОПЕН. Ај баш да видиме, ама се ми се чини дека може од Бердих да падне во 1/4. Другиот услов дали ќе се исполни да видиме.

Многу ме интересира како Надал ќе игра на најбрзиот бетон во Америка после освоенава титула во Монтреал. Рафа никогаш го нема освоено Синси, а и сега ќе биде пеколно тешко, ако се оди според планот треба да ги добие Роџер, Енди и Ноле што е доста тешко. Али останува да видиме од утре натаму, во одлична форма е и не му ги одземам шансите за титула. Исто така ме занима до каде е Федерер, Синси е одлична можност за да видиме дали повредата на грбот е хронична и оставила траги врз неговата игра или тоа било само периодично.

П.с. Фотос или Игор, отклучувајте ја темата за Синси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom