Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање каде може да се најдат таблици на смртноста за предметот осигурување и дали требаат?

Едно прашање каде може да се најдат таблици на смртноста за предметот осигурување и дали требаат?

Да, требаат, а ги имаш во таблиците и формулите што се користат во прва година.

До каде треба да се учи осигурување? Теорија и задачи? На што повеќе да се обрни внимание? Благодарам однапред

Екипо вака...за 2-3 недели се уписите,ама у дилема сум..Дали економски или филолошки. Филолошки добив информации што сакав,сеа за економски сум заинтересиран за 2 смера..Менаџмент или Финансиски менаџмент планирам да запишам ако доаѓам,па ако може збор-два :)

Екипо вака...за 2-3 недели се уписите,ама у дилема сум..Дали економски или филолошки. Филолошки добив информации што сакав,сеа за економски сум заинтересиран за 2 смера..Менаџмент или Финансиски менаџмент планирам да запишам ако доаѓам,па ако може збор-два :)

Финансиски менаџмент е потежок за упис (барем во мое време беше така), а во врска со самите предмети и начинот на учење финансиски менаџмент има повеќе предмети кои се учат на ''логички начин'', а менаџмент има повеќе учење на памет. Тоа е воопштено од мене и на кратко.

Може да ми издвоите разлики(предности и недостатоци) помеѓу
Сметководство, финансии и ревизија и
Банкарство и финансиски менаџмент?
Што е потешко, попросперитетно, и генерално подобро?

:confused:

Абе може некој да ми објасне како оди ова електронското пријавување? Слушам некој мубает требало да се пријавиш електронски (не знам дали за сите факултети е ова, тие што спомнаа планират на друг факултет да одат), ама блага веза неам што да правам, каде да се пријавам и слично. Ако може некој да ми појасни? :)

И за смер уште не сум се одлучил. Додуша и не ги знам сите смерови, од што ме мрзи да се замарам...ама лета времето, ќе дојдат уписите за час.

Абе може некој да ми објасне како оди ова електронското пријавување? Слушам некој мубает требало да се пријавиш електронски (не знам дали за сите факултети е ова, тие што спомнаа планират на друг факултет да одат), ама блага веза неам што да правам, каде да се пријавам и слично. Ако може некој да ми појасни? :).

Тука, ама мислам уште не е почнато пријавувањето http://www.upisi.ukim.mk/Account/Login.aspx?ReturnUrl=/

Некој ако има број од Милан , што дава часови по математика и осигурување , нека ми го напише.

Мојата конечна одлука падна да се запишам на надворешна трговија. Некој да ми каже нешто повеќе за овој смер, начинот на полагање на предметите, професорите? И дали е вистина дека во втора година има предмети што се учат на англиски и дали може да се бира дали сакам да ги полагам и слушам на македонски или англиски? :)

Некој ако има број од Милан , што дава часови по математика и осигурување , нека ми го напише.
078 318-212 и (02) 322 1183

И да прашам...случајно да не знаеш, што се падна осигурување во јуни? :rolleyes:

дали е вистина дека во втора година има предмети што се учат на англиски и дали може да се бира дали сакам да ги полагам и слушам на македонски или англиски? :)
мислам дека ова е за е-бизнис со англискиов, на надворешна трговија нема тоа. Инаку и јас ќе одам надворешна трговија, колешке :P

Да не го има некаде тестот по управувачко од јуни?

мислам дека ова е за е-бизнис со англискиов, на надворешна трговија нема тоа. Инаку и јас ќе одам надворешна трговија, колешке :P
Јас од прилично сигурна личност го дознав ова, па сега не знам колку е точно. Имало во втора година 2 предмети на англиски, ама можело да се бира дали ќе ги учиш на англиски или македонски.
Поздрав до тебе, колега. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom