Охрид

T

Torchyrus

Гостин
Некаде има ли во Охрид каде што се принтаат маици ?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Имаш во чаршијата што е таа тезгата со маици до спортлајф кладилницата главна таму прашај може да ти направат маица каква што сакаш мислам, порано Џордано знам принтаа ама не знам дали ги има уште ..

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Аманте бе па вие, се напнавте Охрид та Охрид, не знам што ви сметаТ толку?!

Фино-лепо си нарачувам кафе, а келнерчето едно учтиво, одма ми донесе само заборавило вода. Му побарав онака со страв, дали може чаша вода му викам, а оно заебант голем: “Само ако си платиш че ти донеса флаширана, во чаша на даваме хехехе“
Абе келнерот сигурно бил Прилепчанец ,ЧЕ во Охрид не се користит;)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.182
Поени од реакции
18.259
Кадмо : Прилепчани и Кичевчани најмногу, по некој друг и по некој залутан Охриѓанец, Ликвид и Објектив пола пола со персонал од Источна Македонија (Кочани, Штип, Кратово, Пробиштип), План Б и Милениум исто, Конект од Тиквешка, Пелагонија и домашни.Рестораните исто.
Охриѓани се криви.Бранко е од Дебарца.

http://www.djordano.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=92&Itemid=150

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Абре кузнајт вие кај ојте, некој предходно пишеше дека купил леб за 37 денари и кажвиш дек не ти давале вода во чаша, во кој дупки се пикате?
Ај ај не ми продавај сеа муда за бубрези, кај Славија тие кафичите, е сеа не знам дали под Немо се водат или под Славија али таму беше. Стварно прв пат слушаш?
Јас сум може прилепчанец и затоа така на дијалект го напишав. :icon_lol: Охриѓаниште со тапија беше. се гледаше по суратот, башка тоа и Климе се викаше. :icon_mrgr:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ај ај не ми продавај сеа муда за бубрези, кај Славија тие кафичите, е сеа не знам дали под Немо се водат или под Славија али таму беше. Стварно прв пат слушаш?
Јас сум може прилепчанец и затоа така на дијалект го напишав. :icon_lol: Охриѓаниште со тапија беше. се гледаше по суратот, башка тоа и Климе се викаше. :icon_mrgr:
Офф, како мене истово не ми се имат случено? Или и мене по суратов ме имет познаено дек сум од Охрид па си имет речено ај на овој ќе му дајме вода.
Ама муабетов некако ми е нелогичен пошо 95% од келнериве на шанкојве од Немо и Славија се од Скопје или источна Македонија, тешко да најш Климе, ама ете и да било се чудам како на мене не ми се десило до сега.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Офф, како мене истово не ми се имат случено? Или и мене по суратов ме имет познаено дек сум од Охрид па си имет речено ај на овој ќе му дајме вода.
Ама муабетов некако ми е нелогичен пошо 95% од келнериве на шанкојве од Немо и Славија се од Скопје или источна Македонија, тешко да најш Климе, ама ете и да било се чудам како на мене не ми се десило до сега.
:facepalm:
Ќути, не гледаш дека лажам цело време само да ви го оцрнам името и да напраам што помалце туристи да ви идат. Оти јас со тоа ке имам големи добивки ака ке се збогатам.

Пошто веќе се напна со Климе и со суратот демек од кај сум сигурен дека бил охриѓанец да ти кажам. До масата ние кај што седевме имаше едно поголемо друштво, скопјани беа (знам оти пеер на секои 5 секунди го кажуваа-небитно) и го прашаа како може масата да ја чуваат цело време, да се бањаат и пак да дојдат/седнат па тој им објаснуваше на колку време колку пијачки да порачаат т.е. цел муабет го слушнав и апла охридски збореше. И не сум вчерашен за да не можам да разликувам охридски од некој друг дијалект (посебно од струшки пошто се најслични). Е од таму знам дека не беше ни од Скопје а ни од источна Македонија.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
:facepalm:
Ќути, не гледаш дека лажам цело време само да ви го оцрнам името и да напраам што помалце туристи да ви идат. Оти јас со тоа ке имам големи добивки ака ке се збогатам.

Пошто веќе се напна со Климе и со суратот демек од кај сум сигурен дека бил охриѓанец да ти кажам. До масата ние кај што седевме имаше едно поголемо друштво, скопјани беа (знам оти пеер на секои 5 секунди го кажуваа-небитно) и го прашаа како може масата да ја чуваат цело време, да се бањаат и пак да дојдат/седнат па тој им објаснуваше на колку време колку пијачки да порачаат т.е. цел муабет го слушнав и апла охридски збореше. И не сум вчерашен за да не можам да разликувам охридски од некој друг дијалект (посебно од струшки пошто се најслични). Е од таму знам дека не беше ни од Скопје а ни од источна Македонија.

Добро де ти напишав и да бил од Охрид, и да бил Климе, како мене не ми се десит истото? Шо мислиш јас ко ќе одам наплажа по 10 пијачки пијам таму? И јас со едно кафе цел ден седам на маса, до сеа не ми се десило да не добијам чаша вода или да ми речат ајде станви од маса со кафево само 1 сат имаш право да седиш тука.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Ако некоаш ти пропадне бизнисот тогаш земи препрочитај си го постов неколку пати а ако после тоа сфатиш што било работата дојди у Скопје ќе ти најдеме работа и ќе те припитомиме, додуша малце потешко ќе иде припитомувањето пошо си староседелец од Охрида града потомок на Цар Самоил ама ќе те биде.
Aбе пријателе дај прочитај шо ми имаш пишано Кај ти ојт муабетов а ??
Така е, што барет не знам само, само се жалет нешто скопјанишчава....ак не ви чинит, не идвајте!
Добро де рекол некој и Шо сега ? Шо требит ние да прајме?
Си се знајт Охрид си е отворен стално за СИТЕ, на кој му се свигат нека си дојт, на тој шо не му се свигат нека не идат, синкир ние со сила го тераме да дојт.
Не сум од Скопје ја, од Штип сум, ние река имаме...
И вас ко на аристократијава од метрополава ке ви напрает покрај река плажи капете си се таму:D
хахаха лани колегиве твој 180ден. Штипска Пастрмалија, прекулани 220ден. Оваа година ги оставија на 160-150 денари зависи како се расположени и на која нога се станати сабајлето, есен-зима да им порачаш им треба 40 минути да им се загрее таа печката од деда ное купена од времето и на крај Охриѓани криви ви се. Абе не пишете сешто ко не ги разбирате работиве.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.562
И вас ко на аристократијава од метрополава ке ви напрает покрај река плажи капете си се таму:Dхахаха лани колегиве твој 180ден. Штипска Пастрмалија, прекулани 220ден. Оваа година ги оставија на 160-150 денари зависи како се расположени и на која нога се станати сабајлето, есен-зима да им порачаш им треба 40 минути да им се загрее таа печката од деда ное купена од времето и на крај Охриѓани криви ви се. Абе не пишете сешто ко не ги разбирате работиве.
Koи колеги мои и каде ти тоа си чекал 40 минути за пастрмајлија? Може ќе почекаш ептен кога буквални сите кои планираат да јадат во тој момент во кафеаната, порачуваат пастрмајлии...

Цените се тие, ги пишува во секое мени, не знам каде тоа ти си начекал варијација на цена од 150 до 220. Обична цена за голема пастрмајлија е 180 до 200 денари и тоа е сосема нормално.

Камо среќа да бевте услужливи како штипјани, анкетата ќе беше со многу поразличен резултат..

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Астра Дизајн, Будва 36-А
По Железничка ко ке ојш накај Струга ги поминуваш Калео, па Прима Мебел одма кај ресторанот вртиш десно во сокакот и на едно 400-500 метри ти се во куќа сместени од лева страна немојш да промашиш.

--- надополнето: 30 јули 2013 во 14:24 ---
Немо и Славија тотално два различни света. До лани Тони Михајловски држеше шанк Немо на плажа од цел персонал само 2 батиња беа од Охрид, исто лани пријател мој држеше шанк Немо чисто онака да се расфрла со пари и то онака го зеде за другарите да пијат (од Персонал имаше 2 Од Охрид едниот на шанк другиот задолжен за набавка на работи што треба како треба, келнерите без навреда ама сите ти беја данбетар од планински гоблини дојдени од секаде низ Македонијава-Господе прости ми шо зборвам вака) Пак ке речам Охриѓани се криви.
Е сега Познаник мој од Кратово си зеде од Охриѓани под кирија нешто ко скара ресторанче не многу големо местенце после Славија, цените се ОК бев чисто онака да се видиме од сите вработени ниту еден немат од Охрид, Ама Охриѓани се криви така е.
Јас сигурен сум кај и да побараш чаша вода дека истата во рок од 2 минути ке ја добиеш, кај било до толку да се прајте па па незнам.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.562
A ja што знам еден човек од Прилеп што има под наем ресторанче во Охрид, ама го дупат келнерите кои што се од Охрид... И сеа што праиме?

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Му бараш и тапија на келнерите аллал нек ми ти е машко!Ак си одПрилеп сигурно си Чире:D
--- надополнето: 30 јули 2013 во 15:21 ---
A ja што знам еден човек од Прилеп што има под наем ресторанче во Охрид, ама го дупат келнерите кои што се од Охрид... И сеа што праиме?
Можит им се погодил сексот:D

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Добро де ти напишав и да бил од Охрид, и да бил Климе, како мене не ми се десит истото? Шо мислиш јас ко ќе одам наплажа по 10 пијачки пијам таму? И јас со едно кафе цел ден седам на маса, до сеа не ми се десило да не добијам чаша вода или да ми речат ајде станви од маса со кафево само 1 сат имаш право да седиш тука.
Jас стварно не знам како тебе не ти се десило истото ама зошто би лажел? Каква корист ке имам ако лажам и да ширам лоши муабети за Охрид?
Ти кажав што ми се деси а ако до толку не веруваш ајде некој ден ке идеме таму (го знам кафичот кај е) па ке нарачаме кафе/нес/ладно макијато и ако донесат вода јас плаќам а ако не ти плус превозот м? :icon_mrgr:

Немо и Славија тотално два различни света. До лани Тони Михајловски држеше шанк Немо на плажа од цел персонал само 2 батиња беа од Охрид, исто лани пријател мој држеше шанк Немо чисто онака да се расфрла со пари и то онака го зеде за другарите да пијат (од Персонал имаше 2 Од Охрид едниот на шанк другиот задолжен за набавка на работи што треба како треба, келнерите без навреда ама сите ти беја данбетар од планински гоблини дојдени од секаде низ Македонијава-Господе прости ми шо зборвам вака) Пак ке речам Охриѓани се криви.
Е сега Познаник мој од Кратово си зеде од Охриѓани под кирија нешто ко скара ресторанче не многу големо местенце после Славија, цените се ОК бев чисто онака да се видиме од сите вработени ниту еден немат од Охрид, Ама Охриѓани се криви така е.
Јас сигурен сум кај и да побараш чаша вода дека истата во рок од 2 минути ке ја добиеш, кај било до толку да се прајте па па незнам.
Другар, и погоре пишав, немам корист да лажам. Му реков: дали може да добијам чаша вода, а он врати со смеење: Не даваме во чаша, ак сакаш флаширана и да си ја платиш.

Му бараш и тапија на келнерите аллал нек ми ти е машко!Ак си одПрилеп сигурно си Чире:D
За среќа или несреќа не сум од Прилеп. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom