Нормално дека треба да имаш што да понудиш па да правиш реклама ама луѓето се алчни за пари а не сакаат да вложат троа поеќе за дупло да им се врати.Абе да ама не е целта само да се привлечат туристи, целта треба да е да се погрижат туристите да им се вратат пак. Ти ќе успееш да ги намамиш со добра реклама да дојдат ама ако не се задоволни од услугата сигурно нема да се вратат пак, и испаѓа залудно. Прво треба да има добра понуда па потоа истата да се рекламира.
Да да, идат да се тркалаат у земја на некое наоѓалиште или да запалат некоја свеќа во црква.Ева, еваа, евааааааааа.
Во Охрид се идело ради историја, не заради езерото...
Готово, затварајте темата, овоа е дну-дна!!!
--- надополнето: 29 јули 2013 во 01:45 ---Селце од типот на Пефкохори да го споредиш со историски град како Охрид.
Најјаки сте, ама кога споредувате цени.Демек во Пефкохори ок е да пиете пиво во кафич од 3 евра,ама во Охрид скапо е 1,5 евро.Гиро од 2 евра ок е во Грција,а хамбургер од 1,5 евра во Охрид е скапо многу итн.
Демек море е таму,така??Тука ви е најглупата споредба.Во Охрид се доаѓа да се види историја,езерото е споредна работа.
TREBIT IVAN ISCELITEL DA GO VIKAAT U OHRID DA SEDE I RABOTI U KUMANOVO PO POLA MILION TURISTI SEKOJA GODINA IDIT KAJ IVANCO A OXRID ODVAJ DESET ILJADI NA OHRID CE MU TREBIT 50 GODINI DA SOBERE TOLKU TURISTI A NA IVAN EDNA GODINA RAZMISLETE SERIOZNO
После 5 години и јас бев лани на викенд во Охрид и више не планирам да ви стапнам таму. Тоа е еден простотилак кој што тешко у свет може да се сретне. Газдите да можат и у шупа ќе те пикнат, а у едно веце 50 души си вршат работа, да ти е гад да влезеш внатре. Ми собраа и скап телефон кој што ми беше поклон али газдата наудрен се праеше, па дури и што требаше да врати кусур за смештај не врати (да му ебам мамата циганска), али затоа не чекаше до 4 сабајле да се вратиме да ни каже дека сме ја заборавиле сијалицата во соба а струјата поскапела.Па вие правите споредби со Грција,не ние.Вие правите споредба на грчките селца со историски град како Охрид.И сега од што немате каде ,се фативте за цените во Гранит.
Селце од типот на Пефкохори да го споредиш со историски град како Охрид.
Најјаки сте, ама кога споредувате цени.Демек во Пефкохори ок е да пиете пиво во кафич од 3 евра,ама во Охрид скапо е 1,5 евро.Гиро од 2 евра ок е во Грција,а хамбургер од 1,5 евра во Охрид е скапо многу итн.
Демек море е таму,така??Тука ви е најглупата споредба.Во Охрид се доаѓа да се види историја,езерото е споредна работа.
Да му го пратам индексот, можда по две терапии ќе ми го врати со дипломска
А бе 3 евра кревет Бугарија на море Несебар, и 3 евра во Охрид. Па ја би за Бугарија искрено.
Моментално другар ми е таму вика 3 евра, ама ние сме деца од пазарот знаеме пазар да направимеДа не претеруваме со 3-те евра во Несебар, јас лани плаќав 8 и пол и беше супер, со клима, со се...
Абе добро кажал ама си ја утнал работата ... не е Охриѓанец бакрачов , стружанец е од таму му е потеклотоконечно и од охриѓанец нешто што сите ние другите го зборуваме
Кликнете на сликата за поголема верзија.Бакрачевски призна дека имиџот на Охрид е лош
Сподели со твоите пријатели!
- Објавено: пред 4 часа
- Прочитано: 1076
- Печати
Имиџот на Охрид како туристичка дестинација поради цените на услугите не е на високо ниво не само во Македонија, туку и во регионот, изјави вели градоначалникот Никола Бакрачевски, јави А1он.
- Мое лично убедување е дека цените на угостителските услуги се нешто повисоки. Имаме недоволно изградени пакет аранжмани. Сметам дека имиџот на Охрид во овој момент е многу лош. Јавноста во Македонија и потенцијалните туристи сметаат дека угостителските услуги во Охрид се прескапи. И затоа ние мораме да превземеме одредени активности и мерки со кои ќе го подобрие имиџот. Затоа една од активностите треба да биде можноста за намалување на цените на угостителските услуги. И тоа е значаен чекор во менување на имоџот на Охрид како град со многу скапи услуги - рече Бакрачески.
Советот на општина Охрид денеска разговарал на оваа тема и биле разгледувани активностите кои треба да се преземат за да се подобри имиџот на овој град.
http://www.plusinfo.mk/vest/100997/Bakrachevski-prizna-deka-imigzot-na-Ohrid-e-losh
Мислев 5 евра а сум пишал 3 моја грешкаДа не претеруваме со 3-те евра во Несебар, јас лани плаќав 8 и пол и беше супер, со клима, со се...