Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ѕверов:pos:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Абе да ама не е целта само да се привлечат туристи, целта треба да е да се погрижат туристите да им се вратат пак. Ти ќе успееш да ги намамиш со добра реклама да дојдат ама ако не се задоволни од услугата сигурно нема да се вратат пак, и испаѓа залудно. Прво треба да има добра понуда па потоа истата да се рекламира.
Нормално дека треба да имаш што да понудиш па да правиш реклама ама луѓето се алчни за пари а не сакаат да вложат троа поеќе за дупло да им се врати.

Може да биде туристичка атракција ама не е доволно вложено а можеби и никогаш нема ни да се вложи.

Ова со Кире го дадов како преку светски познат спортист може да се дознае за Охрид низ светот.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Ева, еваа, евааааааааа.

Во Охрид се идело ради историја, не заради езерото...

Готово, затварајте темата, овоа е дну-дна!!!

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ева, еваа, евааааааааа.

Во Охрид се идело ради историја, не заради езерото...

Готово, затварајте темата, овоа е дну-дна!!!
Да да, идат да се тркалаат у земја на некое наоѓалиште или да запалат некоја свеќа во црква.

Кај ја начека оваа фантастична изјава?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Селце од типот на Пефкохори да го споредиш со историски град како Охрид.:facepalm:
Најјаки сте, ама кога споредувате цени.Демек во Пефкохори ок е да пиете пиво во кафич од 3 евра,ама во Охрид скапо е 1,5 евро.Гиро од 2 евра ок е во Грција,а хамбургер од 1,5 евра во Охрид е скапо многу итн.

Демек море е таму,така??Тука ви е најглупата споредба.Во Охрид се доаѓа да се види историја,езерото е споредна работа.
--- надополнето: 29 јули 2013 во 01:45 ---

Не мораат ТВ да ставаат, нека стаат еден мобилен поарно, поголем екран има

A

Avenger99

Гостин
IMAG0128.jpg
Еве ви ценовник од ресторан во Трпејца,се молат скопјани и остали шо серат само да кажат колку треба да е пивото или кока колата за да им бидат прифатливи цените..30 денари?20?Ај изјаснете се,абе неможам да ве разберам бе,ресторанот е на езеро,фактички нозете ти се во езеро и ова е скапо?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Па вие правите споредби со Грција,не ние.Вие правите споредба на грчките селца со историски град како Охрид.И сега од што немате каде ,се фативте за цените во Гранит.

Селце од типот на Пефкохори да го споредиш со историски град како Охрид.:facepalm:
Најјаки сте, ама кога споредувате цени.Демек во Пефкохори ок е да пиете пиво во кафич од 3 евра,ама во Охрид скапо е 1,5 евро.Гиро од 2 евра ок е во Грција,а хамбургер од 1,5 евра во Охрид е скапо многу итн.

Демек море е таму,така??Тука ви е најглупата споредба.Во Охрид се доаѓа да се види историја,езерото е споредна работа.
После 5 години и јас бев лани на викенд во Охрид и више не планирам да ви стапнам таму. Тоа е еден простотилак кој што тешко у свет може да се сретне. Газдите да можат и у шупа ќе те пикнат, а у едно веце 50 души си вршат работа, да ти е гад да влезеш внатре. Ми собраа и скап телефон кој што ми беше поклон али газдата наудрен се праеше, па дури и што требаше да врати кусур за смештај не врати (да му ебам мамата циганска), али затоа не чекаше до 4 сабајле да се вратиме да ни каже дека сме ја заборавиле сијалицата во соба а струјата поскапела.

Еден стар дел од градот што го имате и тоа е. Остатокот е постери и транспаренти за концертите на Јоксимович, Самарџич и Џеј. Тоа центарот ко селски панаѓур е, скари и тешка шабанерија пршти наоколу. Е да, можеш и со стрела да гаѓаш. По чаршијата, освен рачно изработен накит, еден тип со питон и казина и не може друго да сретнеш, градон ко да заспал у 80 ти години и тоа му е максимумот. Со кола ако си тешко тебе, бетер е него ли у Чаир, нит семафор работи нит курац, раскрсница може и некако ќе поминеш... Е да, имате само два кружни тека и тоа е единствената новина во Охрид. Мене не ми е јасно како до сега абе една плажа со песок не напраивте? И на Љубаништа и на Св. Наум кај што идев секој ден и таму е пола песок пола камења. Град ко Дебар со дебарското езеро и околните планински села ко Осој, Могорче, Гари итн. е монденско одморалиште наспрема Охрид. Тоа е една таква природна убавина што би одел и по неколку пати годишно да не беа браќава таму.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А бе 3 евра кревет Бугарија на море Несебар, и 3 евра во Охрид. Па ја би за Бугарија искрено :icon_lol:.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
А бе 3 евра кревет Бугарија на море Несебар, и 3 евра во Охрид. Па ја би за Бугарија искрено :icon_lol:.

Да не претеруваме со 3-те евра во Несебар, јас лани плаќав 8 и пол и беше супер, со клима, со се...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Да не претеруваме со 3-те евра во Несебар, јас лани плаќав 8 и пол и беше супер, со клима, со се...
Моментално другар ми е таму вика 3 евра, ама ние сме деца од пазарот знаеме пазар да направиме :icon_lol:.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.485
конечно и од охриѓанец нешто што сите ние другите го зборуваме

Кликнете на сликата за поголема верзија.
Бакрачевски призна дека имиџот на Охрид е лош

• Објавено: пред 4 часа
  • Прочитано: 1076
  • Печати
Сподели со твоите пријатели!
Имиџот на Охрид како туристичка дестинација поради цените на услугите не е на високо ниво не само во Македонија, туку и во регионот, изјави вели градоначалникот Никола Бакрачевски, јави А1он.
- Мое лично убедување е дека цените на угостителските услуги се нешто повисоки. Имаме недоволно изградени пакет аранжмани. Сметам дека имиџот на Охрид во овој момент е многу лош. Јавноста во Македонија и потенцијалните туристи сметаат дека угостителските услуги во Охрид се прескапи. И затоа ние мораме да превземеме одредени активности и мерки со кои ќе го подобрие имиџот. Затоа една од активностите треба да биде можноста за намалување на цените на угостителските услуги. И тоа е значаен чекор во менување на имоџот на Охрид како град со многу скапи услуги - рече Бакрачески.
Советот на општина Охрид денеска разговарал на оваа тема и биле разгледувани активностите кои треба да се преземат за да се подобри имиџот на овој град.

http://www.plusinfo.mk/vest/100997/Bakrachevski-prizna-deka-imigzot-na-Ohrid-e-losh

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
конечно и од охриѓанец нешто што сите ние другите го зборуваме

Кликнете на сликата за поголема верзија.
Бакрачевски призна дека имиџот на Охрид е лош

• Објавено: пред 4 часа
  • Прочитано: 1076
  • Печати
Сподели со твоите пријатели!
Имиџот на Охрид како туристичка дестинација поради цените на услугите не е на високо ниво не само во Македонија, туку и во регионот, изјави вели градоначалникот Никола Бакрачевски, јави А1он.
- Мое лично убедување е дека цените на угостителските услуги се нешто повисоки. Имаме недоволно изградени пакет аранжмани. Сметам дека имиџот на Охрид во овој момент е многу лош. Јавноста во Македонија и потенцијалните туристи сметаат дека угостителските услуги во Охрид се прескапи. И затоа ние мораме да превземеме одредени активности и мерки со кои ќе го подобрие имиџот. Затоа една од активностите треба да биде можноста за намалување на цените на угостителските услуги. И тоа е значаен чекор во менување на имоџот на Охрид како град со многу скапи услуги - рече Бакрачески.
Советот на општина Охрид денеска разговарал на оваа тема и биле разгледувани активностите кои треба да се преземат за да се подобри имиџот на овој град.

http://www.plusinfo.mk/vest/100997/Bakrachevski-prizna-deka-imigzot-na-Ohrid-e-losh
Абе добро кажал ама си ја утнал работата ... не е Охриѓанец бакрачов , стружанец е од таму му е потеклото :D

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Мислев 5 евра а сум пишал 3 моја грешка :icon_lol:.

Kajgana Shop

На врв Bottom