"Град-држава" Скопје со нови 2500 провинцијалци

• Креатор на темата Креатор на темата Jedah
  • Време на започнување Време на започнување
krajno vreme da go resime sporot so imeto i da se vikame STATE OF SKOPJE

Сполај ти машко...

Еве сега му кажувам на татко ми за писаниево и многу те поздравува стариот и сака да те праша да не знаеш некој лек за него на природна база ако има за гасови?
Маки мачи кутриот со таа работа по операцијата.
Еве и старата те поздравува и мавта со рака ако ја спасиш.

Ништо штом уште седиш сс татка и мајку.

Да не им бараш и по 110 динара??
Ахх за возрасен те мислев а он кутриот од пензијата на старите да зависи како вошка од крвта на домаќинот.

Согласно тоа за жал(и не) ти си бил тинејџер бе...па они барааат од старите 2-300 денари.

А инаку има лек на природна база повели.

Гледај погребот да биде веродостоен а од фондот за двајцата ќе чариш минимум 1000 евра на краток рок али на долг рок ќе изгубиш пензии е сега јебига траде офф па бирај амиго.

Аговска (м.Ристова) Зорка, од Дебар
Атанасов Милан Киро, од Кавадарци
Анастасовски Иван Славе, од Делчево
Анастасов Коро Венцислав, од Велес
Андонова Владимир Соња, од Гевгелија
Арсовска (м.Косеска) Георги Рада,од Битолско
Атанасова (м.Ковачева) Јордан Перса,од Кочани
Арсовски Стојан Станко,од Куманово
-------------
Да помуабетиме сега,на следно јавување ќе образложам за овој список,
и за претходниот од Охридски вилает, за овие Скопјани родени во други места во
нашата заедничка Македонија,ако кажам од внатрешноста на Македонија,да не згрешам можеби е Велес во внатрешноста ама Гевгелија е на влезот-почетокот (или крајот).
Секое место си е убаво на свој начин,а можеби и поубаво од некое поголемо место.
Па,ај пак да почнеме. („признавам“ јас сум симнат од планина-ДОБРО ПОЗНАТа)
--- надополнето: 20 јули 2013 во 18:20 ---

и не само тие,еве уште имиња од сите краишта на Македонија,а има уште.
Да објаснам сега,затоа што многупати имам прочитано овде на форумов ова:
„Дај еден земјотрес пак во Скопје.... мислејќи на нив...за загинатите“
Катастрофата не бираше ни тогаш кој од каде е. Погледнете само на буква А од списокот на загинати за земјотресот,ги има од сите краишта на Македонија.
Најповеќе загинати се од: Велешко,Охридско,Тетовско,Битолско, и др.
---------------------------
значи да не се повтори,никогаш и никаде

хахахахх
оние од провинција како да се паднати од Марс
зборувам за источна македонија ке работаат за 8000 денари и немаат гајле.
тоа ти се вика источна интелегенција ххахахахахаха ....
Македонија на провинцијалците!!!

хахахахх

A ти што си? Интелектус, ти тече мозок од што го имаш одвишок?

хахахахх

:facepalm:
А јас се чудам на твојата интелигенција и на твојот речник...Што е срамно ако некој работи за 8000 денари?За денешната ситуација тоа е нешто.Срамота е ако седиш и не работиш ништо,очекуваш од родителите или кукаш.Постојат луѓе кои го ценаат секој денар макар биле 1000 или 8000 денари.
Некој немаат пари за леб а ти ги исмеваш лугето.Срамота.
Од вакви коментари кожата ми се ежи.Очигледно е дека од вилушка потешко не си кренал.Не зборувам за луѓето од Источна Македонија туку општо...Некои се молаат за работа,седат дома со години крпат крај со крај ти овде кажуваш работи кои воопшто не треба да се за подсмев.

хахахахх

А ти си видел дали имаат или немаат гајле, источна интелегенција според постот како се изразуваш и згора на се како си го напишал се гледа дек си далеку и од таа источна интелегенција, читај што пишуваш да не ти се смејат провинцијалците.

:facepalm:
А јас се чудам на твојата интелигенција и на твојот речник...Што е срамно ако некој работи за 8000 денари?За денешната ситуација тоа е нешто.Срамота е ако седиш и не работиш ништо,очекуваш од родителите или кукаш.Постојат луѓе кои го ценаат секој денар макар биле 1000 или 8000 денари.
Некој немаат пари за леб а ти ги исмеваш лугето.Срамота.
Од вакви коментари кожата ми се ежи.Очигледно е дека од вилушка потешко не си кренал.Не зборувам за луѓето од Источна Македонија туку општо...Некои се молаат за работа,седат дома со години крпат крај со крај ти овде кажуваш работи кои воопшто не треба да се за подсмев.

не е лошо да се работи за 8000 денари но сакав да кажам дека прифаќаат за евтини пари да работаат само што се во Скопје,а работадавачите едвај чекаат такво нешто.
не сакав да навредувам никој но сум против тие што завршуваат факултет тука во Скопје и не се враќаат у свој град туку работаат тука и им праат конкуренција на Скопјаните.
мора веднаш да почнете со вашите критики ... ;)

не е лошо да се работи за 8000 денари но сакав да кажам дека прифаќаат за евтини пари да работаат само што се во Скопје,а работадавачите едвај чекаат такво нешто.
не сакав да навредувам никој но сум против тие што завршуваат факултет тука во Скопје и не се враќаат у свој град туку работаат тука и им праат конкуренција на Скопјаните.

Не бранам никој јас...Но од твоја страна звучи доста невкусно...Биди за момент во нивна кожа,размислувај како нив..А знаеме дека на денешно време тешко се наога работа,а да не зборуваме за редовна плата.Од мака ке прифатиш и помала плата само за да имаш наполнет стомак и подмирени сметки,така?
И пак ке мора да го вртам истиот муабет како на претходните теми:Ако нема работа во нивните краишта ке мора да останаат во Скопје за подобар живот,а доколку заминуваат во други Европски земји ке се прашувате зошто пак заминале?Леле Македонијава се празни.На човек никако не можеш да погодиш.И кога сме веке кај конкуренцијата...тоа ке ти биде доволна мотивација за да се избориш повеке за работно место.

Работат за 8 иљади,пошто од местото од кое дошле нема работа ни за пет.Сит гладен кога верува - никогаш.

А ти едно скопјанчиште големо си и работиш за плата од 100 000е па некој провинцијалец дојде ти ја симна на 8000ден... Море уште што немало бреее....
Ќе доаѓаат они во Ск да студираат или работат ако имаат друг избор како не.. Само таква е ситуацијата моментално...не се криви провинцијалците него политичарите..што не отворат факултети од сите сектори во внатрешноста или пак повеќе работни места??.. на никој ни на крај памет не би му било во СК да доаѓа..да ризикува и да се малтретира секој ден.Плус превоз или стан стави тука,секако и храна,значи не му останува ништо од платата,но не сака да се чувствува бескорисен... Но секако...што ти значи тоа тебе..кога ти си само уште едно големо скопјанчиште кое си го брани своето...а само Господ знае дали навистина потекнуваш баш баш од Скопје или си потомок од некое забаталено село и од него заборавено ...

Не бранам никој јас...Но од твоја страна звучи доста невкусно...Биди за момент во нивна кожа,размислувај како нив..А знаеме дека на денешно време тешко се наога работа,а да не зборуваме за редовна плата.Од мака ке прифатиш и помала плата само за да имаш наполнет стомак и подмирени сметки,така?
И пак ке мора да го вртам истиот муабет како на претходните теми:Ако нема работа во нивните краишта ке мора да останаат во Скопје за подобар живот,а доколку заминуваат во други Европски земји ке се прашувате зошто пак заминале?Леле Македонијава се празни.На човек никако не можеш да погодиш.И кога сме веке кај конкуренцијата...тоа ке ти биде доволна мотивација за да се избориш повеке за работно место.

tocno u pravo si
i jas preterav,jas sum ne sum protiv nikoj i im posakuvam na site da si najdat dobra rabota....

Оставете ги провинцијалците, и они се људи.

Скопјани , мислам дека не треба да гледате со потценување на тоа провинцијалци , ние од другите градови барем сме од град град знаеме од кај потекнуваме а не како шо повекето се кажуваат од Скопје се а од кој знае коа село или населба се ... Нас не ни смета ако дојде некој од ск или на гости или се омажила тука баш напротив сме топли луѓе и ги дружиме а вие сте ладни , и боље "провинцијалци" од другите градови во државата кој се високо образовани и добри луѓе него косовари и субрата рој раси да ги наречам и од пустец мислам ... Ве почитувам како луѓе ама нема потреба од потценување затоа шо и ние од страна највеке кај вас ги трошиме парите и на некој начин од нас живеете !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom