Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сполај ти машко...
Еве сега му кажувам на татко ми за писаниево и многу те поздравува стариот и сака да те праша да не знаеш некој лек за него на природна база ако има за гасови?
Маки мачи кутриот со таа работа по операцијата.
Еве и старата те поздравува и мавта со рака ако ја спасиш.
Да објаснам сега,затоа што многупати имам прочитано овде на форумов ова:Аговска (м.Ристова) Зорка, од Дебар
Атанасов Милан Киро, од Кавадарци
Анастасовски Иван Славе, од Делчево
Анастасов Коро Венцислав, од Велес
Андонова Владимир Соња, од Гевгелија
Арсовска (м.Косеска) Георги Рада,од Битолско
Атанасова (м.Ковачева) Јордан Перса,од Кочани
Арсовски Стојан Станко,од Куманово
-------------
Да помуабетиме сега,на следно јавување ќе образложам за овој список,
и за претходниот од Охридски вилает, за овие Скопјани родени во други места во
нашата заедничка Македонија,ако кажам од внатрешноста на Македонија,да не згрешам можеби е Велес во внатрешноста ама Гевгелија е на влезот-почетокот (или крајот).
Секое место си е убаво на свој начин,а можеби и поубаво од некое поголемо место.
Па,ај пак да почнеме. („признавам“ јас сум симнат од планина-ДОБРО ПОЗНАТа)
--- надополнето: 20 јули 2013 во 18:20 ---
и не само тие,еве уште имиња од сите краишта на Македонија,а има уште.
хахахахх
оние од провинција како да се паднати од Марс
зборувам за источна македонија ке работаат за 8000 денари и немаат гајле.
тоа ти се вика источна интелегенција ххахахахахаха ....
Македонија на провинцијалците!!!
хахахахх
хахахахх
А јас се чудам на твојата интелигенција и на твојот речник...Што е срамно ако некој работи за 8000 денари?За денешната ситуација тоа е нешто.Срамота е ако седиш и не работиш ништо,очекуваш од родителите или кукаш.Постојат луѓе кои го ценаат секој денар макар биле 1000 или 8000 денари.
Некој немаат пари за леб а ти ги исмеваш лугето.Срамота.
Од вакви коментари кожата ми се ежи.Очигледно е дека од вилушка потешко не си кренал.Не зборувам за луѓето од Источна Македонија туку општо...Некои се молаат за работа,седат дома со години крпат крај со крај ти овде кажуваш работи кои воопшто не треба да се за подсмев.
не е лошо да се работи за 8000 денари но сакав да кажам дека прифаќаат за евтини пари да работаат само што се во Скопје,а работадавачите едвај чекаат такво нешто.
не сакав да навредувам никој но сум против тие што завршуваат факултет тука во Скопје и не се враќаат у свој град туку работаат тука и им праат конкуренција на Скопјаните.
мора веднаш да почнете со вашите критики ...![]()
не е лошо да се работи за 8000 денари но сакав да кажам дека прифаќаат за евтини пари да работаат само што се во Скопје,а работадавачите едвај чекаат такво нешто.
не сакав да навредувам никој но сум против тие што завршуваат факултет тука во Скопје и не се враќаат у свој град туку работаат тука и им праат конкуренција на Скопјаните.
А ти едно скопјанчиште големо си и работиш за плата од 100 000е па некој провинцијалец дојде ти ја симна на 8000ден... Море уште што немало бреее....не е лошо да се работи за 8000 денари но сакав да кажам дека прифаќаат за евтини пари да работаат само што се во Скопје,а работадавачите едвај чекаат такво нешто.
Не бранам никој јас...Но од твоја страна звучи доста невкусно...Биди за момент во нивна кожа,размислувај како нив..А знаеме дека на денешно време тешко се наога работа,а да не зборуваме за редовна плата.Од мака ке прифатиш и помала плата само за да имаш наполнет стомак и подмирени сметки,така?
И пак ке мора да го вртам истиот муабет како на претходните теми:Ако нема работа во нивните краишта ке мора да останаат во Скопје за подобар живот,а доколку заминуваат во други Европски земји ке се прашувате зошто пак заминале?Леле Македонијава се празни.На човек никако не можеш да погодиш.И кога сме веке кај конкуренцијата...тоа ке ти биде доволна мотивација за да се избориш повеке за работно место.