STEALTH
God is a DJ
- Член од
- 25 ноември 2011
- Мислења
- 10.721
- Поени од реакции
- 14.788
Седмица, по калкулации во сите могучи универзуми е најдобра сендвичара во земјава
Па не баш... може БЕШЕ, веќе не
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Седмица, по калкулации во сите могучи универзуми е најдобра сендвичара во земјава
За комплетно да биде задоволството ко ќе се одлучиш да изнајмиш смештај обавезно газдата ти кажува дека е поарно да си купиш готвено јадење отколку да му готвиш у смештај, да не му пушташ бојлер на скапа струја и фрижидерот да биде стаен на најмала јачина да не троши толку многу, е за разлика од Охриѓани ова во Грција никогаш не ми се десило. Прво ќе се убијат да ти најдат смештај. Значи ако во една куќа немаат место за сместување, одма те фаќаат за рака те носат кај нивен роднина/пријател и ти наоѓаат. Домаќинот секогаш те пречекува со насмевка, кафе, ти го покажува смештајот и не ти мрчи за нишо. Башка шо си сместен одма на плажа и не му е проблем на домаќинот секое сабајле да те пречека со насмевка, да те праша дали ти треба нешто, дали е се во ред, Да те спречи ти да си го фрлиш ѓубрето со муабет дека тоа е негова работа, да ти го чистат смештајот секој трет ден, а куќата да ја чистат секој ден. И зашо јас би идела у Охрид после ваков пречек и љубезност во Грција? Не фала. У Грција ем поефтино ќе поминам, ем нема да се замарам со глупи домаќини, ем ќе се бањам у море а не у езеро каде секоја година се излева канализацијата и туристите се капат у гомна.
Не размислуваат сите како тебе , има луѓе кои попрво би дошле на едно од најубавите езера во Европа отколку во Грција ама ете тие работат цела година и ќе дојдат охрид ќе потрошат од парите што ги чувале за одмор и ќе се вратат па ќе кажат на други па и другите ќе дојдат е затоа повеќе во охрид се сакаат странците отколку нашиве з'ш никој странец не му се пожалил скапо е или ефтино му е гајле на нив колку пари е што пари е туку нашиве за инает да прает Охрид скапо било вака така кажав погоре нека викаат така Кичевчани и од другите градови каде што е ефтино ама Скопјани да викет така тогаш не знам што да речам .Треба да си глуп или МНОГУ нашетан за да ти скурчат ДРУГИТЕ туристички места (а и тогаш тешко)
Па не баш... може БЕШЕ, веќе не
Убаво ви објасна погоре човекот ама кој да го прочита ... Газдата на вилата бил Американец и си ги направил така цените за одбрана клиентела да седи во неа , значи да доаѓаат луѓе што му е скурчето од Санаторини , Рим и другите туристички места значи не можат да одат во неа некој како нас.
бтв што се 1200 евра за 10 дена одмор за некој од странство да дојде да прошета во Охрид ? Не мешајте баби и жаби одма вие има во македонија и по 300 денари од човек ете во Дојран ама народов наш е научен за инает да ги дава во комшии парите на тие што не ни го признаваат името , ајде може пак ќе го смениме па ќе сме рамноправни тогаш .
Она што е факт е дека Грците не не сакаат. И без нас можат и те како. Али се понашаат како кон туристи. Пари се пари, ќе си ја голтнат гордоста.
А Охриѓани имаат проблем и не го признаваат и тоа ги нервира сите. И затоа 5 години у була туризам. Следниве уште потешко ќе биде, додека е време да се направи нешто...
..............
Не и нема да одам . Имам во Охрид езеро кај да се разладам од горештините што барам во Грција ? а и ако ми е за море ќе одам Албанија ем поефтино од грција ем нема да им го полнам буџетот на банкротираниве.Прашање до охриѓаните на темава (а и до останатите, нормално):
- Дали сте биле на одмор во Грција и каде?
- Со какви конкретно непријатности сте се соочиле за време на вашиот престој таму? Услугата не ја бивало? Газдите биле гадови?
Мислам дека е сосема фер и вие да кажете некоја ваша случка од престојот во Грција, кога ние веќе изнаредивме еден куп случки од нашиот престој во Охрид.
И не ми кажувајте дека не сте биле таму на одмор, зошто до сега број еден ми биле токму охридските таблици на турстичките места кои сум ги посетил.
А каде си бил настрана од Охрид?Не и нема да одам . Имам во Охрид езеро кај да се разладам од горештините што барам во Грција ? а и ако ми е за море ќе одам Албанија ем поефтино од грција ем нема да им го полнам буџетот на банкротираниве.
Не и нема да одам . Имам во Охрид езеро кај да се разладам од горештините што барам во Грција ? а и ако ми е за море ќе одам Албанија ем поефтино од грција ем нема да им го полнам буџетот на банкротираниве.