Кои се попријателски настроени домаќини: Охриѓани или Грците?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Кои се подобри туристички домаќини?

• Вкупно гласачи
    205
Еве колку сме бескичмењаци, ми се чини и ќотек на граница ако им маваат на туристиве они пак ќе одат
http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=13480
Јас ќе ти кажам од летово пример. Идеме у албанија преку Грција. Пред нас колава на граничен премин Меџитлија со налепница. Мајка ми вика абе овој од Македонија си залепил? И нормално смеа у кола. Се наоѓаме случајно со човеков на Грчко-Албанска страна се губиме заедно низ Албанија и му викам абе пријателе што си ја залепил лепенкава? Вика абе на граница ми ја ставија. Ме гледа мајка ми и вика абе овој будала човек бил, уште у Битола со налепница шеташе :pos:
--- надополнето: 28 јули 2013 во 16:37 ---
Се праам паметен ! :)
Гледам, тешко ти оди. Ајде прво иди види па зборувај.

Па толку нема да те кошта се вклучено во соба за двајца у хотел до песочна плажа у Грција бре :pipi: Ова нема ни допирна точка со плажа, ама имале солен базен :icon_lol:

Вилата е од приватен газда, американец и тој одлучил само повисока клиентела да може да летува кај него.
Пак ќе речам, генерализирање е лоооша работа.

Еве колку сме бескичмењаци, ми се чини и ќотек на граница ако им маваат на туристиве они пак ќе одат
http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=13480
А зошто истиов овој медиум не известува за кренатите коли со скопски таблици иако во редот има и со охридски?

Она што е факт е дека Грците не не сакаат. И без нас можат и те како. Али се понашаат како кон туристи. Пари се пари, ќе си ја голтнат гордоста.

А Охриѓани имаат проблем и не го признаваат и тоа ги нервира сите. И затоа 5 години у була туризам. Следниве уште потешко ќе биде, додека е време да се направи нешто...

Јас ќе ти кажам од летово пример. Идеме у албанија преку Грција. Пред нас колава на граничен премин Меџитлија со налепница. Мајка ми вика абе овој од Македонија си залепил? И нормално смеа у кола. Се наоѓаме случајно со човеков на Грчко-Албанска страна се губиме заедно низ Албанија и му викам абе пријателе што си ја залепил лепенкава? Вика абе на граница ми ја ставија. Ме гледа мајка ми и вика абе овој будала човек бил, уште у Битола со налепница шеташе :pos:

Не ме чуди случкава искрено познавајки какви бескичмењаци сме како народ, луѓе без достоинство кои ни самите себе не се почитуваат а сакаме другите да не почитуваат.. епа не оди тоа така

А зошто истиов овој медиум не известува за кренатите коли со скопски таблици иако во редот има и со охридски?
Кога се случило ова ? првпат слушам за вакво нешто, ама ако е вистина нормално дека е за осуда.

Не правете компарации со цените. Само со домаќините. Не дека и на ова поле нема да бидат слични резултатите, ама да не бегаме од тематиката...

Не ме чуди случкава искрено познавајки какви бескичмењаци сме како народ, луѓе без достоинство кои ни самите себе не се почитуваат а сакаме другите да не почитуваат.. епа не оди тоа така

Кога се случило ова ? првпат слушам за вакво нешто, ама ако е вистина нормално дека е за осуда.
Ехеее кога се десило, се дешава може 10 години уназад. Оди со скопски регистрации паркирај кола неправилно како и другите охриѓани што се паркирани неправилно и почекај го пајакот да видиш чија кола ќе ја дигне.

Не ме чуди случкава искрено познавајки какви бескичмењаци сме, луѓе без достоинство кои ни самите себе не се почитуваат а сакаме другите да не почитуваат.. епа не оди тоа така

Најискрено збориме на темава, гледам дека никој не глуми. И Ацид убаво ви објасни, немаме видено ни Златна Зора, ни налепници, ни некаков чуден однос од Грци. Јас лично таков однос немам видено. А дека Македонците се плашат, да се плашат, од медиумскава кампања. Златна Зора туристи не замара, знае дека од нив леб јадат. Замара знаеме кој да не ја шириме. Тоа е Златна Зора, гадни националисти кој ни во земјата не ги сакаат. Али тоа е тоа, секој со искуство. Ниту кола ми гребеле, ниту налепница ми ставале, ниту ми викале ФИРОМ у фаца, ни таблици ми фрлале. Што зборат по дома е нивна работа, кон мене како турист се понашаат. Не ти симињаат ѕвезди, тоа е само за Срби.

Си влегла во таа вила некогаш? :icon_lol: Издадена е година дена унапред, за твоја информација. Единствено место во МКД со солен базен колку што знам.

Се е тоа кул, ама за 1200 евра за двајца ќе седам 10 дена на САНТОРИНИ во многу солидни апартмани.

Санторини и Охрид... шта речи

Или... Ибица

Се е тоа кул, ама за 1200 евра за двајца ќе седам 10 дена на САНТОРИНИ во многу солидни апартмани.

Санторини и Охрид... шта речи
Убаво ви објасна погоре човекот ама кој да го прочита ... Газдата на вилата бил Американец и си ги направил така цените за одбрана клиентела да седи во неа , значи да доаѓаат луѓе што му е скурчето од Санаторини , Рим и другите туристички места значи не можат да одат во неа некој како нас.
бтв што се 1200 евра за 10 дена одмор за некој од странство да дојде да прошета во Охрид ? Не мешајте баби и жаби одма вие има во македонија и по 300 денари од човек ете во Дојран ама народов наш е научен за инает да ги дава во комшии парите на тие што не ни го признаваат името , ајде може пак ќе го смениме па ќе сме рамноправни тогаш .

значи да доаѓаат луѓе што му е скурчето од Санаторини , Рим и другите туристички места значи не можат да одат во неа некој како нас.

Треба да си глуп или МНОГУ нашетан за да ти скурчат ДРУГИТЕ туристички места (а и тогаш тешко)

Не гласам на анкетава.Само ќе кажам дека Охриџани треба уште да тренираат туризам и да ја искоренат алчноста,за нивно/а и наше добро.

Па ги нарече дегени само затоа што ви вратиле чисто со споредба на цени во бетон природа во кафе тренд, оваа кока кола од 90 денари сигурно е позлатена или 110 денари скопско пиво :tapp: хамбургер ако не се лажам 130 денари во седмица, факинг 130 денари (не сум сигурен така имам слушнато) па во Велес за тие пари скоро 3 хамбургера ќе купам.. секоја споредба со Охрид паѓа во вода кога знаеш таму имаш езеро, имаш природа, туристичко место е а што има во Скопје на пример ? За таксито нормално дека ќе пробаат да нечекаат некој наивни туристи па да земат екстра пари (сиромаштија - сепак таксисти се во прашање) кои и во Скопје за неполни 2км ми земаат 100тина денари а реално цената не треба да биде повеќе од 40-50 денари

Дечко, Тренд (не дека мн се палам) е кафуле на сред плоштад на главен град на Република Македонија.
Кафуле БОГ за сите ваши кафичи Заедно. Сите јадења им се вкусни, услугата им е на Ниво, атмосферата макс од тоа што може да се извади.
Седмица, по калкулации во сите могучи универзуми е најдобра сендвичара во земјава. За вкусови не се дискутира, али затоа за традиција и дневен промент се јасни објективни индикации за квалитет, а во тој поглед, никој не се ни доближува до седмица.
Во Скопје дека е скупо таксито, нема сомнеж. По скупо неможе да биде. Ама брат, ТАКСИМЕТАР. Капираш? Со закон им е уредено ебате.
Ти наплаќа по таксиметар, плус пошо компаниите се свесни дека е немогуче скупо, ти даваат попусти 40-50 денари. И те вози во кола, не кочија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom