Barclays Premier League Season 2013 - 2014

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
2

~2A

Гостин
Челзи има најубедлив состав и тренер за освојување на ПЛ.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Многу ми е мило што ќе има Hawk Eye, иначе гласав за Манчестер. :) Иначе мојот омилен тим за кој што навивам од 2004 влезе во прва лига, Кристал Палас!!! Се надевам ќе се задржи што е можно повеќе тука! :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
НИнаку најреално очекувам Челзи и Сити да се фаворити за оваа сезона, Арсенал и Манчестер некако слабо ми стојат (досега) на трансвер пазарот, па затоа можеби не ги внесувам во фаворитите.
Манчестер имаат одличен ростер и да не пазарат ништо, доволно им е да го задржат Руни и Кагава и пак да бидат фаворити за титула.
Освен играч од типот на Фабрегаш со кого се поврзуваат и кој ќе биде класа над Керик (кој беше феноменален ланската сезона) и Флечер и евентуално некое засилување во одбрана на бековска позиција, не гледам што им фали на Манчестер.
На скоро секоја позиција имаат по двајца суперквалитетни играчи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Манчестер имаат одличен ростер и да не пазарат ништо, доволно им е да го задржат Руни и Кагава и пак да бидат фаворити за титула.
Освен играч од типот на Фабрегаш со кого се поврзуваат и кој ќе биде класа над Керик (кој беше феноменален ланската сезона) и Флечер и евентуално некое засилување во одбрана на бековска позиција, не гледам што им фали на Манчестер.
а не, влези во фан клуб Манчестер да видиш како се паничи, мислиш имаме 15 фудбалери се на се :facepalm:
треба некој во средина како Гундоган, ако гледаше вчера Дортмунд Баерн ќе знаеш што зборам, Бендер од Леверкузен, таков профил на играч, сила ни треба во средината.

Ако завршиме со Фелаини, зошто гореспоменатите ни полиција не ги вади од тимовите, не дека ќе биде лошо за во ПЛ, напротив. Ем ќе спречиме друг тим да го собере, ем за во ПЛ делува незапирливо. Ама за во Европа морген играч како нево, секој натпревар ќе треба да се крсти човек црвен да не добие. Мене воопшто не ми се допаѓа како играч но ете во ПЛ лани се виде дека нема проблем да ровари во средината на било која позиција од централниот дел.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Супер квалитетни играчи е релативна работа.

Член од
22 јуни 2013
Мислења
344
Поени од реакции
340
Челзи ми се фаворити од сезоната 2004/05 и сум убеден дека ќе земат прво место со голема бодовна разлика имаат најдобар тренер моментално и најмлад состав сега ако можат да го донесат и руни има да растураат
1.Chelsea
2.Manchester City
3.Manchester United
4.Tottenham /Arsenal

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
а не, влези во фан клуб Манчестер да видиш како се паничи, мислиш имаме 15 фудбалери се на се :facepalm:
треба некој во средина како Гундоган, ако гледаше вчера Дортмунд Баерн ќе знаеш што зборам, Бендер од Леверкузен, таков профил на играч, сила ни треба во средината.

Ако завршиме со Фелаини, зошто гореспоменатите ни полиција не ги вади од тимовите, не дека ќе биде лошо за во ПЛ, напротив. Ем ќе спречиме друг тим да го собере, ем за во ПЛ делува незапирливо. Ама за во Европа морген играч како нево, секој натпревар ќе треба да се крсти човек црвен да не добие. Мене воопшто не ми се допаѓа како играч но ете во ПЛ лани се виде дека нема проблем да ровари во средината на било која позиција од централниот дел.
Фелаини е играчиште, каков само ќотек им шиба на противниците од секогаш сум обожавал такви играчи, инаку деси се и во Европа некој судија да пушти дуеп игра, така да ако го земете ке биде одлично за вас може да игра на сите позиции во средината!

Инаку, искрено очекувам Челси и Сити да се борат за титулата, Јунајтед од припремите што го пратам некако слабо уиграност со новиот тренер, мада припремите немора да значат ништо, според мене со овој играчки кадар, се ке зависи од формата на Кагава дали Јунајтед ке се бори за титула или не, затоа што само он им е играч кој може да биде креатор на играта, Андерсон слабо нешто, Керик повеќе е за копач, е евентуално ако го донесат Фабрегас тоа е друга работа.

И само јас ли на темата ги сакам Стоук бе, гледам сите се молите да испаднат мене ми се симпатични искрено! :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Браво за темава. За убо да е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Фелаини е играчиште, каков само ќотек им шиба на противниците од секогаш сум обожавал такви играчи, инаку деси се и во Европа некој судија да пушти дуеп игра, така да ако го земете ке биде одлично за вас може да игра на сите позиции во средината!

Инаку, искрено очекувам Челси и Сити да се борат за титулата, Јунајтед од припремите што го пратам некако слабо уиграност со новиот тренер, мада припремите немора да значат ништо, според мене со овој играчки кадар, се ке зависи од формата на Кагава дали Јунајтед ке се бори за титула или не, затоа што само он им е играч кој може да биде креатор на играта, Андерсон слабо нешто, Керик повеќе е за копач, е евентуално ако го донесат Фабрегас тоа е друга работа.

И само јас ли на темата ги сакам Стоук бе, гледам сите се молите да испаднат мене ми се симпатични искрено! :)
друже, на турава пола состав фали, со едни исти 15 се игра цело време :) Знам дека чкрипиме сега за сега ама не мора да значи како што кажа, ете во Шведска ќе патува комплет составот со тие што се на одмор па ќе видиме на таа пријателска што ќе бидне.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.567
Поени од реакции
66.228
Ајде, си пишал СКОРО секоја, ама ајде наведи ги суперквалитетните замени за:
1. Де Геа
2. Керик
3. Евра

Пекаме за засилување во средниот ред, зашто лани примавме по 3-4 гола од Њукасл и Ридинг, а не напикуваа во наша половина по цело полувреме Саутемптон, Тотенхем, Вест Хем а против Норич не успеавме на гол да шутнеме...

МОРА да купиме играч од средина кој може да држи топка...

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Супер квалитетни играчи е релативна работа.
Добро де, ако е така се е релативно. Голем дел од играчите на Манчестер се афирмирани репрезентативци на своите земји и голем дел од нив имаат награди за најдобри стрелци во сезона, биле или се во најдобри состави на светски и европски првенства играчи на месец, сезона итн, итн.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
друже, на турава пола состав фали, со едни исти 15 се игра цело време :) Знам дека чкрипиме сега за сега ама не мора да значи како што кажа, ете во Шведска ќе патува комплет составот со тие што се на одмор па ќе видиме на таа пријателска што ќе бидне.
Кажав јас припремите и не се некое мерило, повеќе се бизнис, како и да е јас сакам Јунајтед да е конкурентен да гледам дуели со Челси посбено како ланските!
Секако без клатенбург :icon_lol:

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ајде, си пишал СКОРО секоја, ама ајде наведи ги суперквалитетните замени за:
1. Де Геа
2. Керик
3. Евра

Пекаме за засилување во средниот ред, зашто лани примавме по 3-4 гола од Њукасл и Ридинг, а не напикуваа во наша половина по цело полувреме Саутемптон, Тотенхем, Вест Хем а против Норич не успеавме на гол да шутнеме...

МОРА да купиме играч од средина кој може да држи топка...
Голман навистина нема некоја потреба да се зема, освен во случај ако се повреди лошо Де Геа.
Во врска со Керик на таа позиција игра уште и Клеверли и може да покрива и Флечер.
Додека од лево лани играше тој малиот Данец сосема солидно неколку утакмици.
Краен случај клубот си има сопствена младинска академија и ќе им даде шанса и на помлади играчи.
Ова не е игра Менаџер да си правиме бајрам со умот, ако гледаш на тој начин нема ниту еден клуб на светот на кој не им недостасува некој играч на некоја позиција.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom