BJJ - Brazilian jiu jitsu

• Креатор на темата Креатор на темата Banana Man
  • Време на започнување Време на започнување
Ако некој стварно сака да научи БЈЈ нека тренира кај Ивица... Барем за ова му немам ниедна замерка... Додека бев толку добри работи научив не верувам дека има некој подобра школа моментално за БЈЈ...

Ќе ми дозволиш да не се сложам, нели?
:)

не се сложувај колку сакаш. трофеите кажуваат се.

За да можеш да споредуваш чоколадо и ванила треба прво да ги пробаш двете.
Тоа е суштината на мојот коментар до Strength :)

А нема потреба сега да навлегуваме во „трофејска“ надувенка. Адутите ни се на различно ниво. Едното ниво е количина, другото е квалитет. Е тек тогаш ќе наидеме на бесполезна територија на разговор :)

За да можеш да споредуваш чоколадо и ванила треба прво да ги пробаш двете.
Тоа е суштината на мојот коментар до Strength :)

А нема потреба сега да навлегуваме во „трофејска“ надувенка. Адутите ни се на различно ниво. Едното ниво е количина, другото е квалитет. Е тек тогаш ќе наидеме на бесполезна територија на разговор :)

изминатот период во рок од 4 месеци ова се случи :
Bulgaria BJJ open - 3 злата,1 сребро, 2 бронзи - 2 место екипно

Easten europe BJJ open - 16 такмичари = 4 злата, 4 сребра, 5 бронзи - 1 место екипно од 36 тима

Nis BJJ open - 16 такмичари = 4 злата, 6 сребра, 7 бронзи - 1 место екипно.

Serbia BJJ cup - 16 такмичари = 4 злата, 1 сребро, 6 бронзи - 2 место екипно.

за 4 месеци 47 медали. епа види сега ти дали ROOTS е само количина, или квалитет.

изминатот период во рок од 4 месеци ова се случи :
Bulgaria BJJ open - 3 злата,1 сребро, 2 бронзи - 2 место екипно

Easten europe BJJ open - 16 такмичари = 4 злата, 4 сребра, 5 бронзи - 1 место екипно од 36 тима
Nis BJJ open - 16 такмичари = 4 злата, 6 сребра, 7 бронзи - 1 место екипно.
Serbia BJJ cup - 16 такмичари = 4 злата, 1 сребро, 6 бронзи - 2 место екипно.
за 4 месеци 47 медали. епа види сега ти дали ROOTS е само количина, или квалитет.

Честитки за постигнатиот успех.

Ти реков ќе почне беспредметна дискусија :)
Јас сега треба ли да ја свртам темата на, а што пред тие 4 месеци, официјални IBJJF натпревари, Европско првенство, рангирани натпреварувачи и сл.?

Нема поента. И едното и другото се убави работи.

Ќе ми дозволиш да не се сложам, нели?
:)

на подобро место немам отидено... поправиме ако грешам... Може во другите градови има нешто подобро или пак излегол некој нов клуб сега :)

на подобро место немам отидено... поправиме ако грешам... Може во другите градови има нешто подобро или пак излегол некој нов клуб сега :)

Зависи во кој град живееш.
Во Скопје има 2 клуба: Карлос Маја и Roots. Ја почнав од Roots пред некоја година за после 2-3 месеци да се префрлам во Карлос Маја и да си останам.
Ако си бил на двете места ќе го оставиме муабетов на спротивни мислења :)

Зависи во кој град живееш.
Во Скопје има 2 клуба: Карлос Маја и Roots. Ја почнав од Roots пред некоја година за после 2-3 месеци да се префрлам во Карлос Маја и да си останам.
Ако си бил на двете места ќе го оставиме муабетов на спротивни мислења :)

Може друже... немам посетувано повеќе клуба за БЈЈ пошто не ми било од голем интерес..

nikola.b не се согласува со Strenght бидејќи смета дека Карлос Маја е подобар клуб !? .... Јас мислам дека само тренинзите повеќе ти одговарале во Карлос Маја и само заради тоа си се префрлил . Јас бев во Карлос Маја мал период и сфатив дека BJJ тренингот таму не ми одговара и затоа го сменив клубот и имав многу поголем напредок и успех во Roots BJJ. Зависи кој тренинг на кому му одговара, секој е различен... А за да се споредува кој клуб е подобар тоа најверојатно би биле трофеите освоени на натпреварувањата. Пред 4 месеци Roots BJJ не се натпреварувале на такви натпревари бидејќи немале интерес или немале можност за да отидат на такво натпреварување. Допрва следат IBJJF натпреварите и Европското првенство за Roots BJJ ;) ...но не е толку важно тоа , мене мило ќе ми биде секој македонски тим што ќе направи успех на било кое натпреварување.

Многу се нервирам ко ке ги слушнам овие што тренирале БРАЗИЛСКА ЏИУ ЏИЦА ми звучи како некоја дро*jа од карневалот во Рио :) да сме јасни то е БРАЗИЛСКИ ЏИУ ЏИЦУ

nikola.b не се согласува со Strenght бидејќи смета дека Карлос Маја е подобар клуб !? .... Јас мислам дека само тренинзите повеќе ти одговарале во Карлос Маја и само заради тоа си се префрлил.

Да сметам :)
Strength зборуваше за тренинзи и на тоа одговорив. Јас од тренингот барам: пријатна атмосфера, знаење и почитување и по тие категории се водев во одговорот. Исто така споредбата на клубовите ја поистоветив со споредба на ванила и чоколадо. Со други зборови, различни се и имаат различни приоритети, филозофија, концепти и сл.

За трофеите сеуште сметам дека дискусијата е беспредметна бидејќи збориме за млад и неразвиен спорт. 2012 беше година на Карлос Маја и регионално и IBJJF. Првата половина од 2013 регионално е на Roots, а поради големиот досегашен успех претпоставувам ќе остане така и до крајот. IBJJF пак е на Карлос Маја.

Да сумирам. Реално само 2 клуба има во МК. Различни се, успешни се и што е друго битно :)

дечки тренерот ми рече дека од маунт гилотина било забрането на натрпевари до кафен појас ??

дечки тренерот ми рече дека од маунт гилотина било забрането на натрпевари до кафен појас ??

мислам дека не е. neck crank забрането е. може и ова му доаѓа како neck crank па затоа. незнам, мислам дека не е.
ма да, никогаш не сум фаќал гилотина од маунт. одам чисто на americana,armbar или ако има кимоно обичен чоук.

мислам дека не е. neck crank забрането е. може и ова му доаѓа како neck crank па затоа. незнам, мислам дека не е.
ма да, никогаш не сум фаќал гилотина од маунт. одам чисто на americana,armbar или ако има кимоно обичен чоук.
abe me sobori na zemja I so vratot pravo vo guilotine go fativ I go sweepnav pravo vo maunt I se predade toj
posle mi rekoja deka bilo zabraneto

abe me sobori na zemja I so vratot pravo vo guilotine go fativ I go sweepnav pravo vo maunt I se predade toj
posle mi rekoja deka bilo zabraneto

12:40 минута. како што те сфатив во оваа ситуација си бил. мислам не е забрането зошто како обратна гилотина му доаѓа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom