Ако некој стварно сака да научи БЈЈ нека тренира кај Ивица... Барем за ова му немам ниедна замерка... Додека бев толку добри работи научив не верувам дека има некој подобра школа моментално за БЈЈ...
Ќе ми дозволиш да не се сложам, нели?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако некој стварно сака да научи БЈЈ нека тренира кај Ивица... Барем за ова му немам ниедна замерка... Додека бев толку добри работи научив не верувам дека има некој подобра школа моментално за БЈЈ...
![]()
не се сложувај колку сакаш. трофеите кажуваат се.
За да можеш да споредуваш чоколадо и ванила треба прво да ги пробаш двете.
Тоа е суштината на мојот коментар до Strength
А нема потреба сега да навлегуваме во „трофејска“ надувенка. Адутите ни се на различно ниво. Едното ниво е количина, другото е квалитет. Е тек тогаш ќе наидеме на бесполезна територија на разговор![]()
изминатот период во рок од 4 месеци ова се случи :
Bulgaria BJJ open - 3 злата,1 сребро, 2 бронзи - 2 место екипно
Easten europe BJJ open - 16 такмичари = 4 злата, 4 сребра, 5 бронзи - 1 место екипно од 36 тима
Nis BJJ open - 16 такмичари = 4 злата, 6 сребра, 7 бронзи - 1 место екипно.
Serbia BJJ cup - 16 такмичари = 4 злата, 1 сребро, 6 бронзи - 2 место екипно.
за 4 месеци 47 медали. епа види сега ти дали ROOTS е само количина, или квалитет.
![]()
на подобро место немам отидено... поправиме ако грешам... Може во другите градови има нешто подобро или пак излегол некој нов клуб сега![]()
Зависи во кој град живееш.
Во Скопје има 2 клуба: Карлос Маја и Roots. Ја почнав од Roots пред некоја година за после 2-3 месеци да се префрлам во Карлос Маја и да си останам.
Ако си бил на двете места ќе го оставиме муабетов на спротивни мислења![]()
nikola.b не се согласува со Strenght бидејќи смета дека Карлос Маја е подобар клуб !? .... Јас мислам дека само тренинзите повеќе ти одговарале во Карлос Маја и само заради тоа си се префрлил.
дечки тренерот ми рече дека од маунт гилотина било забрането на натрпевари до кафен појас ??
abe me sobori na zemja I so vratot pravo vo guilotine go fativ I go sweepnav pravo vo maunt I se predade tojмислам дека не е. neck crank забрането е. може и ова му доаѓа како neck crank па затоа. незнам, мислам дека не е.
ма да, никогаш не сум фаќал гилотина од маунт. одам чисто на americana,armbar или ако има кимоно обичен чоук.
abe me sobori na zemja I so vratot pravo vo guilotine go fativ I go sweepnav pravo vo maunt I se predade toj
posle mi rekoja deka bilo zabraneto