Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Исто како 200,така се водат,а всушност се 220.Тоа е поради помала царина,данок и акциза,ама отиде и тој воз.Сватија финтата на машински.
Ма баш заради МФ - Скопје Мерцедес ги „прекрстува“ моделите :icon_lol:

Фиат пунто 1.2 2002 година 103000км изминато.
Колата нема снага како што треба,едноставно не влечи.во место како да ми торкира не работи рамномерно..
Дали би знаеле во што може да биде проблемот?

Denes slucajno proveriv na kolata tecnosti.Fali vo servoto i glicerin za kocnicite.Dali smeat da se mesaat i da doturam od bilo koja firma? Na kapackata od glicerinot pisi DOT 4

Denes slucajno proveriv na kolata tecnosti.Fali vo servoto i glicerin za kocnicite.Dali smeat da se mesaat i da doturam od bilo koja firma? Na kapackata od glicerinot pisi DOT 4

Глицерин не е пожелно да дотураш,освен ако не знаеш каков има внатре,па ист таков да дотуриш.Поарно испушти го,и стави нов,УКА 3,Ина-Хрватски,околу 200 денари е тубичето.А за Сервото јас дотурив АТФ,црвено паковање,и до сега не сум имал проблем,незнаев какво имаше внатре,и дотурив околу 150 милилитри т.е една чаша од пудинг.:) И немам проблеми до сега со сервото,се е исто како од кога ја купив.

Nova e kolata 2010 i ne mi e po kef da menuvam cel glicerin.Verovatno plockite se potroseni malku pa padnal glicerinot. Vo Bitola nemame ovlasten servis pa nema koj da go prasam.

Како се трошат плочките и гуртните така паѓа нивото на глицерин.Кога ќе ги смениш со нови тогашќе се врати нивото.
Ако ти тече од некаде,тогаш влегува воздух и се стврднува папучата.
Провери по бандажите од надвор и од внатре дало има мрсна течност,ако има тогаш ти тече од некое тркало

Дали можат да се најдат резервни делови за Фиеста 2011.
Некој ми го скрши задниот бришач,нов е 2700 па прашувам да не има низ Македонијава освен Мида.

Некој ми го скрши задниот бришач,нов е 2700 па прашувам да не има низ Македонијава освен Мида.

На отпад у Тетово и околија.

Кој дел од бришачот?Ако е метлицата имаш во секоја продавница за авто козметика.
Цената им е од 150 денари нагоре.

Целото ми го скршиле.
Не е само бришачот...
Цела рачка е.

Ај помогнете...се работи за лагуна 96 парно кога дува кога не,а ко ке дува исто ко да не дува :) шо чаре да барам кај кој да се обратам дали треба да се исчисти дали треба ова она механичар ти реков ми рече иначе се работи за климатроник ама климата не работи компресорот е изваен..кажвајте оти ке ја искршам многу се нервирам+одоколу некој да кажи за сервото ко ке ја запалам си има се е океј лесно се врти ама после 5 мин ни с од серво нема а си има во тубето масло за сервото океј е и кажете чаре и за овај и за другиот проблем кај исти мајстор електричар механичар чистач кај да ја носам..извинете за пишувањето ама ме мрзи точки запирки да ставам . ви благодарам за секој добронамерен совет...

Овие две копќиња го има на предната лева врата на Ауди А4, да ми каже некој за што се, пошо неам идеја зошто би служеле.
1081501_10201728422881966_125110306_n.jpg

зашто кога ке дадам контакт не ми свети сиалицката од акумулаторот ? а алтернаторот полни 100% го проберив и мн го греј кабелот од алтернаторо со оди на плус на акумулатор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom