Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби ако дневно конзумираш 40-50 грама БЦАА од исхрана да не ти се потребни никакви суплементи.
А за креатинот,па го нема во белото месо,затоа го земам како додаток.
Леуцинот е амино-киселина што сум заинтересиран во последно време,која стимулира максимално протеинска синтеза.
Ако ве интересира погледнете го истражувањето.
http://jerrybruton.files.wordpress....-intake-and-meal-frequency-to-support2003.pdf

Можеби ако дневно конзумираш 40-50 грама БЦАА од исхрана да не ти се потребни никакви суплементи.
А за креатинот,па го нема во белото месо,затоа го земам како додаток.
Леуцинот е амино-киселина што сум заинтересиран во последно време,која стимулира максимално протеинска синтеза.
Ако ве интересира погледнете го истражувањето.
http://jerrybruton.files.wordpress....-intake-and-meal-frequency-to-support2003.pdf

Значи, феномен си. Таман ќе помислам дека си го достигнал врвот со тресење глупости, ти се надминуваш себеси, а богами и ме разочаруваш во моите способности за проценки ...
Дали читаш што пишуваш??? Очигледно дека ниту читаш, ниту пак знаеш што се имаш напишано.
Ај, во иднина потруди се да читаш што пишуваш, да видиш што се одговара (барем од моја страна) на тие твои изјави, па ако сакаш да одговориш гледај да се поврзани и да има смисла. Вака ми ја навредуваш интелигенцијата и испаѓа разговор помеѓу луд и збунет.

Да те потсетам, ова е твоја изјава:
Stef Bachatero напиша:
Ама амино-киселините немаат никаков бенефит за градење мускулатура

Сега влегуваш во уште подлабока глупост со дневен внес на БЦАА 40-50 гр дневно?!
Со сето ова покажуваш дека немаш основно познавање на сето тоа што го постираш овде постојано. Само ги доведуваш новите членови во состојба на збунетост, а во таа состојба си и ти очигледно.
Оној кој сака рекреативно да се бави со бодибилдинг и фитнес, со обликување на своето тело, тврдам дека нема потреба од додатоци во исхраната. Оној кој сака да ги подобри своите природни перформанси може да користи мал дел, основа, од додатоците во исхраната (како протеин, гејнер и креатин). Секој друг кој сака нешто повеќе, тоа е веќе сосема друга приказна и пристап. Овде воопшто не навлегувам во бодибилдингот и фитнесот како спортови.

Eat clen,tren hard :P
--- надополнето: 25 јули 2013 во 16:21 ---

Mass-gainer supplements
Claim: Mass-gainer supplements are marketed to hardgainers (a term used to refer to people who cannot gain mass, usually due to undereating) that carry the claim that they are able to increase mass even in people who have difficulty in doing so. Although ‘mass’ is usually said, the primary focus for these supplements is muscle gain.
Reality: Mass gainer supplements are essentially protein powder with extra calories thrown in. Usually the calories are from nutrient-poor sources to boot (such as straight maltodextrin) and these extra ingredients somehow warrant an incredible price increase. Although it appears to be a deal due to the large size of most mass gainer supplements (many coming in bags), the price per serving frequently exceeds $2-3.
Mass-gain supplements have little to no benefit over simply buying a protein powder supplement without the added calories, and then just making a shake at home with other additives. Adding peanut butter or cream to your protein powder is significantly cheaper, and you can control the added nutrients easier with protein powder and perhaps even add in some healthy stuff (like blueberries).
Assuming a protein powder is used, there is absolutely no need for mass-gaining supplements, and there is no benefit associated with mass gainers that cannot be mimicked by just adding calories to protein powder.
Notables: There are no significant notables about mass-gain supplements aside from unscrupulous marketing.
> A very expensive way of just getting extra calories into your diet. A smarter solution would be to add food products into a shake made with basic protein powder
После јас сум бил,човекот што мразел суплементи.
...

Eat clen,tren hard :P
--- надополнето: 25 јули 2013 во 16:21 ---

Mass-gainer supplements
Claim: Mass-gainer supplements are marketed to hardgainers (a term used to refer to people who cannot gain mass, usually due to undereating) that carry the claim that they are able to increase mass even in people who have difficulty in doing so. Although ‘mass’ is usually said, the primary focus for these supplements is muscle gain.
Reality: Mass gainer supplements are essentially protein powder with extra calories thrown in. Usually the calories are from nutrient-poor sources to boot (such as straight maltodextrin) and these extra ingredients somehow warrant an incredible price increase. Although it appears to be a deal due to the large size of most mass gainer supplements (many coming in bags), the price per serving frequently exceeds $2-3.
Mass-gain supplements have little to no benefit over simply buying a protein powder supplement without the added calories, and then just making a shake at home with other additives. Adding peanut butter or cream to your protein powder is significantly cheaper, and you can control the added nutrients easier with protein powder and perhaps even add in some healthy stuff (like blueberries).
Assuming a protein powder is used, there is absolutely no need for mass-gaining supplements, and there is no benefit associated with mass gainers that cannot be mimicked by just adding calories to protein powder.
Notables: There are no significant notables about mass-gain supplements aside from unscrupulous marketing.
> A very expensive way of just getting extra calories into your diet. A smarter solution would be to add food products into a shake made with basic protein powder
После јас сум бил,човекот што мразел суплементи.
...

http://stronglifts.com/about-mehdi/
Ти не си човекот кој мрази суплементи, ти си оној кој мисли дека има познавање, а појма нема од темата. Според стручњаков погоре, кој појма немате кој е, а и самиот си кажува дека е лук и вода, попаметно е самите да си креирате гејнер, отколку да купувате. Од утре и леб да си месите, кокошки да си чувате и одгледувате за стек и слична глупост.

Што е разликата помеѓу 1 грам малтодекстрин и 1 грам скроб од ориз?

Што е разликата помеѓу 1 грам малтодекстрин и 1 грам скроб од ориз?

dosaden si veke be,aj ziti se za dobroto na site i dobroto na forumot,deaktiviraj si go profilot na kajgana.

Inace da go pofalam proteinot vo Herkules sto e na popust,go zemav pred nedela i nesto da vidam kako ke deluva na mene i za dva dena se gledaat rezultati,em poise sila za trening,em jadam kako stoka,em se mi ide vo muskuli,se gleda odma posle trening rezultatot.Ne paga muskulot kako na primer koga si na kreatin ili na nisto...
Planiram sea da zemam taka pogolem paket,mislam deka imaa od 2 ili 4 kila,topovi.

dosaden si veke be,aj ziti se za dobroto na site i dobroto na forumot,deaktiviraj si go profilot na kajgana.

Inace da go pofalam proteinot vo Herkules sto e na popust,go zemav pred nedela i nesto da vidam kako ke deluva na mene i za dva dena se gledaat rezultati,em poise sila za trening,em jadam kako stoka,em se mi ide vo muskuli,se gleda odma posle trening rezultatot.Ne paga muskulot kako na primer koga si na kreatin ili na nisto...
Planiram sea da zemam taka pogolem paket,mislam deka imaa od 2 ili 4 kila,topovi.

Јас не сум тука да се докажувам и моето знаење и мислење да си го искажам.
Ако не ти се свиѓа имаш блокирање.
Не се бришам од кајгана.
Имам тука солидни 7 години поминато.
И не тролам,туку едноставно едуцирам и да се направи правилниот избор...

Јас не сум тука да се докажувам и моето знаење и мислење да си го искажам.
Ако не ти се свиѓа имаш блокирање.
Не се бришам од кајгана.
Имам тука солидни 7 години поминато.
И не тролам,туку едноставно едуцирам и да се направи правилниот избор...

Да се едуцираш или да едуцираш ?!

Educate don't discriminate :pos:
Овој ти беше ортак едно време на форумов, кај го снема

се гледа по твојот изглед колку ги знаеш работите па уште да едуцираш други...

Изгледот не секогаш е емрило за знаење и способност да пренесеш знаење.
Само кај баткава кој себе се нарекува инструктор и се обидува да дели памет на основа на штуро искуство и школо on line, поставувајки линкови превземени од кај треба и не треба, учејки од луѓе кои го користат нетот преку превара да заработат, друг е проблемот. На интернет за секоја проблем имаш два различно одговора, про и контра. Со искуството кое го има и со паметот кој го дели, тој во вреќа полна со ѕвездички ќе се фати за сонце. Тој кој знае, не му треаат линкови како подршка за потврда на своето знаење.
Можеби некогаш ќе научи, но со тој памет тешко. Ова го велам од причина што во мојот живот имам достигнато (како тренер) државна(домашна) титула, балканска, европска и сребрена на светски куп. И кога мене ми кажува дека некој си батка кој постира по 5 видеа на нет, од тунгузија кажал нешто што нему му одговара и тоа е точниот одговор, не барај памет тамо.

Па не гледам тука проблем што земам извори од интернет.
И вие морале да сте земале едукација.
Денеска интернетот нуди брзи одговори ако знаеш како да ги најдеш вистинските прашања.
Реков дека гејнер нема да ти даде повеќе мускулна маса со ист калориски внес и иста програма со добра исхрана.
Дури може и добрата исхрана + креатин да даде подобри резултати.
Ако го споредуваме гејнерот е ефективен како плацебо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom