Кој филм/серијал е подобар и зошто? A Quiet Place v. Bird Box

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Јас во принцип не љубам филмови од ваков тип, каде што цело време се прикажува само една сцена, (особено во Buried), ама кога би морала да бирам би го избрала 127 hours.
Buried беше добар филм, добро сценарио, глумецот ем добар ем секси. :wub: Ме напна в крај и не ми се допадна тоа што воопшто не покажаа ниту една личност од неговиот живот, не беше целосно разработен неговиот карактер, додека пак, во 127 hours ликот е прикажан добро и целосно ја добиваме приказната за тоа кој е.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Во врска со 127 часа. Можи некој да ми одговори дали е можно да си ја пресечиш раката со едно ноже а притоа да не се онесвестиш од премногу изгубена крв и преголема болка, а згора на тоа гладен, жеден и исцрпен??

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Во врска со 127 часа. Можи некој да ми одговори дали е можно да си ја пресечиш раката со едно ноже а притоа да не се онесвестиш од премногу изгубена крв и преголема болка, а згора на тоа гладен, жеден и исцрпен??

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Девојче коментираше, и се попаливте... Seven Psychopaths Vs. In Bruges.

Искрено, несакав овие два, од причина што едниот е прилично нов, и сеуште нема толкава фан база.

Дискутирајте, јас ќе се изјаснам подоцна.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Мислам дека не би било лошо да се направи некаков турнир за филмови како што е турнирот во подфорумот за Музика. Знам дека е глупо филмови од различни жанрови да се споредуваат ама сепак не би било лошо нешто такво да постои.

Овдека гласам за Психопатите. Зошто? Зш да не.Едноставно повеќе ми се допадна од In Bruges.

П.С. Не сум знаел дека wot бил мод на подфорумов :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Мислам дека не би било лошо да се направи некаков турнир за филмови како што е турнирот во подфорумот за Музика. Знам дека е глупо филмови од различни жанрови да се споредуваат ама сепак не би било лошо нешто такво да постои.

Овдека гласам за Психопатите. Зошто? Зш да не.Едноставно повеќе ми се допадна од In Bruges.

П.С. Не сум знаел дека wot бил мод на подфорумов :)

http://forum.kajgana.com/members/io-sono-interista.10854/#profile-post-377197

Great minds think alike. А и многу работи незнаеш за мене. I'm basically Batman.

Ане веќе не пали, ако сакаш да толерирам постови Зошто? Зш да не, отвори тема за Bonham Carter. :D

Сериозно сега, очекувам In Bruges да доминира. Толку обичен а толку добар. Нема форсирање, нема потреба од пополнување време, си тече ко да има нема утре.
SP беше пренатрупан, ама ако сме фер со предобри муабети, моменти и све тоа. Не те остава да ти легнат шегите, приказната.. побрзо темпо има, што немора да се смета како минус. Немаше ниту да размислувам ако Sam Rockwell (ваљда е така) не РАСТУРИ. Го однесе на едно сосема ново ниво филмот, го качи кај безвременските, иако не изгледа така сега, со тек на време ќе биде култен и ќе се препорачува како In Bruges. Како филмови и двата се фантастични, поради статусот гласам за In Bruges. Го имам гледано 100 пати и сеуште би го. SP ми е сеуште свеж. Иако е целосно само забава, градот и целата атмосфера од In Bruges ми имаше магија некако повеќе.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
http://forum.kajgana.com/members/io-sono-interista.10854/#profile-post-377197

Great minds think alike. А и многу работи незнаеш за мене. I'm basically Batman.

Ане веќе не пали, ако сакаш да толерирам постови Зошто? Зш да не, отвори тема за Bonham Carter. :D

Сериозно сега, очекувам In Bruges да доминира. Толку обичен а толку добар. Нема форсирање, нема потреба од пополнување време, си тече ко да има нема утре.
SP беше пренатрупан, ама ако сме фер со предобри муабети, моменти и све тоа. Не те остава да ти легнат шегите, приказната.. побрзо темпо има, што немора да се смета како минус. Немаше ниту да размислувам ако Sam Rockwell (ваљда е така) не РАСТУРИ. Го однесе на едно сосема ново ниво филмот, го качи кај безвременските, иако не изгледа така сега, со тек на време ќе биде култен и ќе се препорачува како In Bruges. Како филмови и двата се фантастични, поради статусот гласам за In Bruges. Го имам гледано 100 пати и сеуште би го. SP ми е сеуште свеж. Иако е целосно само забава, градот и целата атмосфера од In Bruges ми имаше магија некако повеќе.
Може и за ХБК, и она ми е меѓу фејвките :D

Не па реално нема потреба што многу да пишувам, едноставно едниот филм ми се допаднал повеќе од другиот и тоа е тоа :)

Психопатите ми беше по лајт филм по опуштен, ти ова што го кажа за Бриж важи и за Психопативе, ама Бриж ептен ми беше хајпнат пред да го гледам па очекував можеби повеќе. Не дека не е добар филм ама психопативе онака што викаш ти ми легнаа без многу замарање, лесно можеш да се внесеш во приказната, ликовите и се останато.
Плус Кристофер Воке и Сем Роквел (y).

Така да испаѓа се што ти го кажа за Бриж кај мене важи за Психопативе.
И јас очекувам до душа да победи Бриж пошто е помејнстрим филм од психопативе и со тек на време си доби cult following за разлика од Психопативе кој е поприлично нов филм ама со тек на време се надевам дека ќе стане попопуларен (истово се надевам и за Cloud Atlas кога сум веќе на темата)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Оh man, ако морам да бирам нека е 7 Psychopaths.
Можеби и нема толку многу сличности бидејќи In Bruges се случува на едно место, се поврзуваш со градот, со главните два ликови; додека првоспоменатиов е една луда вожња со доста брзо темпо шо мене лично "ми лежи" повеќе за гледање , а и искрено се смеев константно низ цел филм.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Мх, и јас ќе идам со психопатите.
Одамна неам гледано по два пати ист филм во рок на една недела, а него го гледав.
Опуштена атмосфера, одлични муабети, предобри сцени кои се паметат, лудо темпо, добитна комбинација за мене.
А пак сценава
I don't want to! Ѕвер!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Оh man, ако морам да бирам нека е 7 Psychopaths.
Можеби и нема толку многу сличности бидејќи In Bruges се случува на едно место, се поврзуваш со градот, со главните два ликови; додека првоспоменатиов е една луда вожња со доста брзо темпо шо мене лично "ми лежи" повеќе за гледање , а и искрено се смеев константно низ цел филм.

Па исти режисер, исти главен глумец, исти вид на хумор.. доволно за споредба, сепак неможат да бидат идентични филмовите, па споредба.
Инаку не го очекував ова, два у кец. Факт е дека е премногу забавен SP и константно е таков, и јас како Ане, во иста недела 2 пати го гледав.
Ама Bruges ми е класика, остава простор да легнат шегите.. го паметам повеќе ради баш ова.

Изгледа нивото на забава ќе одлучи во дуелов.. и секако, не мислам дека е сосема погрешно SP да е сечиј избор.
Сум се изгубил на сценава јас најмногу, ако ви текнува..

[Marty Tells Vietnamese psychopath story]
Billy: That's a great fuckin' psychopath Marty!
Marty: [sighs] Yeah... But it's not what I wanna really be writin' about anymore.
Billy: [pauses to think] Hey new idea how 'bout we change the title from The Seven Psychopaths to The Seven Lesbians Who Are All Disabled And Have Overcome All Their Spazzy Shit And Are Really Nice to Everybody And Two of Them Are Black. How 'bout that?

Billy.. кој лик човече..

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
wot - Ако веќе правите филм vs. филм, нека бидат барем од исти жанр и/или слична приказна/премиза.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
wot - Ако веќе правите филм vs. филм, нека бидат барем од исти жанр и/или слична приказна/премиза.
А различни се споредени? Крими (драма/трилер) комедија.
Настрана што се од исти режисер. И двата се со Колин во главна, и двата исти вид на хумор.
Што те буни? Ги имаш гледано?

А и демократија.. овие ги бараа, овие се дискутираа деновиве, и така...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А различни се споредени? Крими (драма/трилер) комедија.
Настрана што се од исти режисер. И двата се со Колин во главна, и двата исти вид на хумор.
Што те буни? Ги имаш гледано?

А и демократија.. овие ги бараа, овие се дискутираа деновиве, и така...
Не бе, само предлог давав, не видов за кои филмови станува збор, тоа сега земав да читам. Тој со психопативе ми звучи интересно :).

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom