колку години имаш?Знам дека секој треба да има 32 заби, а јас имам 26. Значи, сите заби ми се здрави, идам редовно на заболекар.. ама имам 26 заби.Има некој со сличен проблем како мене?
18колку години имаш?
почекај до 30
4 што ти фалат ти се умниците кои ќе ти израснат подоцна најверојатно,а другите два провери кои ти недостасуваат.Понекогаш се случува да едноставно не израснат некои од забите,појава позната како анадонцијаЗнам дека секој треба да има 32 заби, а јас имам 26. Значи, сите заби ми се здрави, идам редовно на заболекар.. ама имам 26 заби.Има некој со сличен проблем како мене?
ден, максимум два, зависи и дали имаш дрен ставен.Колку време крвари заб од кога ќе го извадиш?
ден, максимум два, зависи и дали имаш дрен ставен.
Како оди процедурата за менување на матичен заболекар?
Треба да одам кај новиот кај што сакам да се запишам или да одам кај стариот и да барам да ме отпише?
оди на дежурен, не вреди да трпиш болкиНешто за намалување болка на расклатен заб?
Многу е расклатен, веројатно е за вадење. Забарот и пред една година сакаше да го вади, јас не му дозволив и го натерав да го исчисти и се среди малку, но еве го сега ептен се клати, мислам дека со рака би можел да го извадам. И на најмал притисок многу ме боли, не можам да јадам, почнува да се кочи вилицата.
Денеска не работи забарот, па што предлагате за до утре?
Направив нешто слично, се чув со докторот и ми кажа што да правам.оди на дежурен, не вреди да трпиш болки![]()
Не. Побарај со навлаки да ти ги корегираат тројките (ако е можно).откако ќе се стават навлаките дали после тоа може да се стави мобилна протеза ? во мој случај навлаките се на единиците горе а тројките ми се криви и дали може да ставам протеза откако ќе ставам навлаки?![]()