Заби и сѐ во врска со забите

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
Знам дека секој треба да има 32 заби, а јас имам 26. Значи, сите заби ми се здрави, идам редовно на заболекар.. ама имам 26 заби. :confused: Има некој со сличен проблем како мене?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Знам дека секој треба да има 32 заби, а јас имам 26. Значи, сите заби ми се здрави, идам редовно на заболекар.. ама имам 26 заби. :confused: Има некој со сличен проблем како мене?
колку години имаш?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
почекај до 30 :)

сериозно, кај некои луѓе до 30 години искачаат осмици и седмици, но (не се плаши не е нешто чудно ова) можно е кај тебе да нема ни зачетоци кај умниците и воопшто да бе ни израснат. Не се плаши пак ќе кажам, ништо чудно не е ова, не си ни прва ни последна. Најдобро направи рендген види дали воопшто ги има :)) ама пак ќе кажам до 30 години никогаш не викај никогаш.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
4 што ти фалат ти се умниците кои ќе ти израснат подоцна најверојатно,а другите два провери кои ти недостасуваат.Понекогаш се случува да едноставно не израснат некои од забите,појава позната како анадонција

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Колку време крвари заб од кога ќе го извадиш?

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Некој да не бил од тука или да не знае некој што бил на ласерско белеење на забите, дали е задоволен од ефектот?

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
ден, максимум два, зависи и дали имаш дрен ставен.

Трет ден веќе, сеа ми е паднат надоле коо бонбонче да имам во уста.
Мислам дека уште 2 ќе го имам. Али тешко вадење заб на коска бил, секунда пред онесвестуење ми го извади и минута пред да ме пратат на хирургија оти и лекаров пред откажување беше. Преживеав али фала :)
--- надополнето: 4 јули 2013 во 18:01 ---
Како оди процедурата за менување на матичен заболекар?
Треба да одам кај новиот кај што сакам да се запишам или да одам кај стариот и да барам да ме отпише?

Одиш кај матичниот шо сакаш да ти биде ти дава сам он напишана изјава, одиш во фондот ја потпишуваш и толку.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Нешто за намалување болка на расклатен заб?

Многу е расклатен, веројатно е за вадење. Забарот и пред една година сакаше да го вади, јас не му дозволив и го натерав да го исчисти и се среди малку, но еве го сега ептен се клати, мислам дека со рака би можел да го извадам. И на најмал притисок многу ме боли, не можам да јадам, почнува да се кочи вилицата.

Денеска не работи забарот, па што предлагате за до утре?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.677
Поени од реакции
11.771
Нешто за намалување болка на расклатен заб?

Многу е расклатен, веројатно е за вадење. Забарот и пред една година сакаше да го вади, јас не му дозволив и го натерав да го исчисти и се среди малку, но еве го сега ептен се клати, мислам дека со рака би можел да го извадам. И на најмал притисок многу ме боли, не можам да јадам, почнува да се кочи вилицата.

Денеска не работи забарот, па што предлагате за до утре?
оди на дежурен, не вреди да трпиш болки :)

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
оди на дежурен, не вреди да трпиш болки :)
Направив нешто слично, се чув со докторот и ми кажа што да правам.

Не кажувам што затоа што за секого е различно (на овој заб имаше правено операција/ласерско чистење).

Член од
29 мај 2013
Мислења
26
Поени од реакции
8
откако ќе се стават навлаките дали после тоа може да се стави мобилна протеза ? во мој случај навлаките се на единиците горе а тројките ми се криви и дали може да ставам протеза откако ќе ставам навлаки? :mad:

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
откако ќе се стават навлаките дали после тоа може да се стави мобилна протеза ? во мој случај навлаките се на единиците горе а тројките ми се криви и дали може да ставам протеза откако ќе ставам навлаки? :mad:
Не. Побарај со навлаки да ти ги корегираат тројките (ако е можно).

Kajgana Shop

На врв Bottom