Ѝ мислиш лошо.
Кој на друг јама му копа, сам во неа паѓа. Со други зборови, додека нејзе ѝ мислиш лошо, ќе се обидеш да ѝ направиш лошо, а по пат ќе повредиш многу луѓе со коишто си можел да поминеш добро и кои би ти направиле добро.
Концептот на одмазда не постои. Постои само гледање на својот сопствен интерес. Тоа значи дека треба да видиш што е она што ти пречело кај оваа девојка и да го најдеш спротивното кај некоја друга. Во твојот случај, најди девојка што ќе те прифати и тоа ќе биде научена лекција и совладан материјал од овој период на твојот живот.
Поздрав и со лесно.
Не сум јас тој што и мисли лошо,она мене сакаше да ме намести да ми се случи нешто многу лошо без причина ама за жал не и успеа,тоа е прва работа втора работа сакам одмазда баш ради ова не ради тоа што ме одбила,јас не сум тој што се распрашува за неа туку она се распрашува по што знае дека сега сум во врска и убаво ми е...правиш за неа нешто што никој не го направил ни па ќе го направи и на крај не добиваш ни фала и на крај уште сака да те намести и плус кога ќе ме види бега од мене како божем сум сакал да ја утепам (БЕЗ НИКАКВА ПРИЧИНА)
а се што сакав да направам беше да бидам романтичен и со тоа да ја освојам ама ете будала на крај излегов...
--- надополнето: 20 јули 2013 во 13:33 ---
...чим те одбила веруј, ич не и е гајле дали си ти со друга и дали си среќен со друга и дали ќе се лапаш пред неа со друга.... така да what's the point?
Наместо да се замараш со глупости, продужи даље и пробај стварно да си најдеш некоја и да бидеш среќен со неа.
Абе ме одби што ме одби тоа е се во ред го прифатив тоа ама по извесно време кога си фатив женска она нешто многу почна да се распрашува за мене,значи јас не се замарам со неа само што ме замара фактот дека сакаше да ме намести за нешто (сакаше да ме намести да ме истепаат
) а тоа навистина без причина,толку многу ја испочитував и излегов храбар и се тоа со тоа што и пратив многу убаво цвеќе и на крај јас сум будалата нормално "Сум трчал по неа" а наместо да сере за мене можеше да каже фала ти многу за тоа што направи за мене ама ништо нема да биде...а иначе се мислела дали да ми каже фала
--- надополнето: 20 јули 2013 во 13:34 ---
Да ја ожениш и да биде со тебе до крајот на нејзиниот живот...
(Ова се однесува во твојот конкретен случај)
Не баш...