Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се гледа се по фаците. The weed of the weed, of society. Сите заедно нема да имаат поголем коефициент на интелигенција од мојот број на чевли што го носам.
За коментарите за јадењето. Преку визити он може секој ден да јаде прасиња, пастрмајлии, да љока вишновача и ракија, а ете, и да гледа ТВ. Уште интернет му фали, па да испадне дека е сместен во хотелска соба од 4-5 ѕвезди.
Можеби е легално, но дали е во ред? Треба да се преземе нешто околу тоа, бидејќи е навредувачки и понижувачки за сите тие кои беа на другата страна од таа трагедија. Ова му доаѓа како присилна, но сепак доста допадлива, награда, за тоа што го направил. Кога се замаглуваат линиите помеѓу затвор и принуден одмор тогаш се гледа дека имаме проблем. Голем проблем.
Убаво гледајте за да не прашувате после зошто сум за смртна казна. И оние за Смилковско вака ќе си седат и уживаат. Моронот што ја задави и силуваше ќерката на новинарот и интернет има во затвор си се допишувал со девојчиња.
Смртна казна! А не вака да живеат, ова е понижување за сите нас.
Смртната казна има и добри и лоши страни.
Случајот со Смилковско плаче за смртн казна, но овој не.
Му недостасува мотив и планирање.
Не знам ни дали е печен за доживотен затвор, затоа што ако ги земеме во предвид Американците и нивното делење на ,степени, на убиството, веројатно би го ставиле во втора, можеби дури и трета категорија, зависно од доказите.
Знаеме дека Спасов е убиецот, но ниту имал мотив, ниту планирал да стане убиец.
Сепак, убиството не е од ,невнимание, тој го нападнал Мартин, иако немал намера да го убие.
Како и да е, не сум правник и ова се гледање од површината, но не се согласувам со тебе дека е понижување тоа што јадат и што пијат.
Понижување е што ќе ги храниме и чуваме 10 години, а кога повторно ќе ги вратиме во општеството, нема да имаат ни милиметар прогрес.
Правда , бе ропе правда
Иначе кој и да дојде нема да се смени нишо,имам комшија што работи во идризово пред некоја година го фатија како потпомага бекство на затвоиреник, го суспендираа 4 месеци со 70% плата, не е само тој се шверца во затворот од страна на чуварите куќи се праат станови се купуваат коли бизниси тој ланец никој не го растура кој и да дојде пак се ќе си остане исто пошо вмбловчињава тоа им е у памет газди да станат мислиш затворон е приватна фирма АД па од дивидента пари шо зимаат пуни се ко бродови.
Ова што го пропагираш у моментов нема никаква врска со правда. Единствено продаваш одмаздољубивост. Луѓе се носат во затвор за да се елиминираат од општеството бидејќи се социјални карциноми, не за да ја задоволат нечија потреба да ги гледаат измачувани.
Не е понижување тоа што јадел и пиел, понижување е што се куропецал на слики и ни покажува дека не му можеме ништо. Јас така ја сфаќам пораката од сликата, телефон, нож и даљинско, седнат на маса испрчен на гозба. Веројатно има и алкохол па и забава си прават. И навистина не му можеме ништо. Со гаранција и на викендии го пуштаат, очигледно е вип затвореник.
И јас му го овозможувам тоа со даноци, за да ми се смее во фаца. Јас се чувствувам лошо, а не пак фамилијата на момчето. Овде не гледам ни казнено ни поправна алатка. Овде гледам цинизам и семоќност.
А смртна казна секогаш и во секој случај подобро ќе делува одколку оваа глупост во Идризово. Да, можеби не планирал, немал намера да убие, но убил. Не сум правник и ич не ме интересира неговиот мотив, бидејќи не е во самоодбрана каде може да се разгледа и вина на убиен. Смртната казна ќе доведе до тоа следен пат некој друг Спасов да размисли како би постапил. Многу поефикасно во Македонија е да ги упуцаш, одколку да ги раниш, од проста причина што ние сме пичица народ. Уби тоа све што е на доживотна со јавно стрелање, џабе леб јадат немаме никаква корист од нив, само штета во општеството. Бидејќи Спасов кога ќе испадне пак ќе го вработат на исто место, ова е банана држава.
Бидејќи Спасов кога ќе испадне пак ќе го вработат на исто место, ова е банана држава.
Дека ќе излезе од затвор некогаш, може и ќе излезе, ама дека ќе работи на исто место - тоа нема шанси па која сака влада нека е. А и дека ќе работи нешто нормално и тоа нема шанси. Ај размисли, кој ќе му даде работа кога ќе слушне кој е. Не постои таква сила, ни меѓународна конвенција, ни човекови права ни социјализација ни ништо кој ќе му овозможи понатаму нормален живот, барем не во оваа држава. Е сега ако се пресели (не знам како) може и убаво да си поживее.
Колку многу социјални карциноми има во оваа држава, ама нема кој да ги затвори.
Колку многу социјални карциноми има во оваа држава, ама нема кој да ги затвори.
Дека ќе излезе од затвор некогаш, може и ќе излезе, ама дека ќе работи на исто место - тоа нема шанси па која сака влада нека е. А и дека ќе работи нешто нормално и тоа нема шанси. Ај размисли, кој ќе му даде работа кога ќе слушне кој е. Не постои таква сила, ни меѓународна конвенција, ни човекови права ни социјализација ни ништо кој ќе му овозможи понатаму нормален живот, барем не во оваа држава. Е сега ако се пресели (не знам како) може и убаво да си поживее.
одамна и јас се прашувам некои членови на форумов според мислењата во која држава живеат.
Потсети ме дека збориме за Македонија.